A kilépésre szavazók épp a britek előkelő helyezésével büszkélkedtek, amikor jött a magyar politikus csattanós válasza, egy össze-EU-s éremtábla, amibe beleszámolta a nemzetek által nyert érmeket. – írja a HVG

A Leave.eu rakott ki néhány napja egy rövid videót a Rióban aranyat nyerő brit sportolók montázsával, és a végén az éremtáblázattal, ahol Nagy-Britannia jelenleg a második helyen áll.

Pár nap múlva Navracsics Tibor adott jópofa választ: az Európai Bizottság sportügyi biztosa egy alternatív éremtáblázattal reagált, amelyen összeadták az EU-tagállamainak eddig szerzett érmeit. Ez alapján az unió simán előzi még az Egyesült Államokat is és a briteket is.

Navracsics olyat tett, amitől a fideszesekben megfagy a vér

Tehát az uniós biztossá avanzsált fideszes összeadta a nemzeteket és EU-ként szerepeltette őket az olimpiai táblázatban. Ha ezt a pártban megtudják...

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Navracsics Úr! Reméljük, hogy majd idehaza is ezt a szellemiséget fogja képviselni, és nem a pártjáét!
Mert csak így lesz hiteles!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemfideszes
Navracsics Úr! Reméljük, hogy majd idehaza is ezt a szellemiséget fogja képviselni, és nem a pártjáét!
Mert csak így lesz hiteles!
papa.49
@nemfideszes: Nem hinném, hogy ,,megvilágosodott,, csak most messzebb van a napi itthoni politikától, és próbál magának potentátokat szerezni Brüsszelben...
interceptor
Navracsics Úr! Önben több van annál , mint hogy a fidesz meg Orbán csatlósa legyen!
Kovács Béla
Navracsics olyat tett, amitől a fideszesekben megfagy a vér. - szól a hangzatos címe a cikknek.

Vajon miből gondolhatja ezt a szerkesztő?
Vajon mi munkálkodhat a fejében, hogy azt képzeli, a magyar kormányzó párt szimpatizánsaiban-tagjaiban nem megy fel a pumpa amikor arra gondol, hogy a britek hagyták magukat becsapni és becsapottan dönteni a kiválásukról.(amit már ezerszer bánnak), Vigasztalásul egyik lapjuk sportsikereikkel próbálja a sebeiket kenegetni, hogy" lám mire mehetünk egyedül, csak akarnunk kell."?

Pedig, kedves szerkesztő, csupán intelligencia kérdése rájönni arra, hogy attól, hogy dr. Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem ért egyet a migránskrízis kezelésében az Unió vezetőivel, attól még ő félti az Unió kohézióját, együttműködését. És különvéleményével az adott kérdésben nem gyengíti ezt a kohéziót, csupán hanem megpróbálja - lehetőségeihez mérten - visszaterelni az Unió impotens vezetését az alapító atyák lefektette sínekre.

-Büszke vagyok Navracsics úr frappáns riposztjára!
Kovács Béla
Csak kiegészítésül.
Megboldogult nagyanyámnak, aki egyébként a világ legjobb nagymamája volt, 3 lányunokája is volt. A nyarakat, összesen öt unoka, mind nála töltöttük. A lányok már nagyobbak voltak úgy 14 és 16 év közöttiek. Persze, hogy csapták többen is a szelet nekik.
-Nagyanyámnál két lányminősítés létezett, ha sötétedésre nem ért haza valamelyikük akkor qurva volt, ha igen, akkor rendes lány!
-Közben semmi más nem történt, mint egyikük-másikuk belefelejtkezett az első csókolódzásokba, azaz mai lányként viselkedtek.

-Ennyit a világ legjobb nagyijáról, de egy szerkesztőnek ettől több nagyobb IQ-val kell rendelkeznie.
nemfideszes
@Kovács Béla: Bélám! A menekültek még sehol nem voltak amikor csuti vezéred már szabadságharcot hirdetett az EU ellen! Emlékszel még a bégető fideszbirkákra "Nem leszünk gyarmat" feliratú molinóval?!
nemfideszes
Aztán mondd csak Bélám, dr. (soha nem dolgozott) csutit, mint putyin pincsérét mennyiben is érdekli az Unió kohéziója?! Max. csak addig amíg dől a pénz az Unióból, aztán viszlát EU. Persze a hívek számára lesz "elfogadható" magyarázat, amit mint eddig, gondolkodás nélkül el is fognak fogadni.
Eriksson
Szerintem Navracsics nem jól számolt mert mi értelme van az összesítésnek? Az USA-t tagállamainak teljesítménye szerint kellene rangsorolni, mint ahogy a világ összes többi országát.
S ha így nézzük, Anglia elég előkelő helyen áll, még ha az érmek nagy részét nem is valódi angolok szerezték..
nemfideszes
@Eriksson: Látom a lényeg megint nem ment át. Vagy csak szándékosan nem akarod észrevenni?!
Csizmás Kond
..na és az egyesült királyság hogy teljesített ?
Eriksson
@nemfideszes: Melyik lényegre gondolsz?
aremy
@Eriksson: az usa a tagállamaiból áll vagy igen??
Eriksson
@aremy: Igen, vagy 50-ből. Ha apróznánk, hogy pl: alabamai ennyi, texasi ennyi, kaliforniai ennyi, oregoni ennyi stb. aranyat ért el az olimpián, akkor nem is volna az USA olyan remek előnnyel a tabellán.
Ha az uniót sem bontanák tagállamokra, már értelme se volna az olimpiai rangsorolásnak.
nemfideszes
@Eriksson: Mondjuk például arra, hogy együtt többre jutunk, mint egyedül?!
Egyébiránt ahogy Te is írod, Angliát, azaz az Egyesült Királyságot sem csak az angolok képviselik az olimpián, hanem skótok, írek, walesiek együttesen. Ha viszont így néznénk, akkor még sz@rabbúl festene a kép az angolok szempontjából.
Eriksson
@nemfideszes: Azok mégsem 50 állam.
Együtt többre jutunk mint egyedül? Ez egy furcsa feltételezés, mert ez a nagy európai összebújás elsősorban a politikára, a gazdaságra, a kereskedelemre épül, nem az emberek egyéni boldogulására.
karma1
@nemfideszes: Ne vitatkozz vele, mert ugysem erti meg a lenyeget akkor sem, ha a szajaba ragod a tenyeket.
Ugyanis ha az EU nem az egyeni emberek boldogulasan keresztul akart volna naggya lenni, akkor az EU-n beluli szabad munkavallalast sem engedelyezte volna, es akkor mar kozel tobb mint 600 ezer ex-honfitarsunk nem az Egyesult Kiralysagnak (United Kingdom, UK) fizetne, az adot, hanem orban basi feneketlen zsebebe... De ez (sem) nem megy at neki, hagyd a francba...Aki a tobb mint 200 eves USA-t az 50 tagallama es KOZOS NYELVE alapjan szet akarja vagdosni, annak pici gond van az "ertokejevel"...:o))))
nemfideszes
@Eriksson: Az egyéni boldogulásért az ember saját maga tehet a legtöbbet, aki ezt mástól, másoktól várja az már eleve elveszett ember... arról nem is beszélve, hogy ez az "európai összebújás" már 600 ezer magyar egyéni boldogulását segítette elő, a többi nációról lengyelek, románok stb. már nem is beszélve.
Eriksson
@nemfideszes: "Az egyéni boldogulásért az ember saját maga tehet a legtöbbet, aki ezt mástól, másoktól várja az már eleve elveszett ember..."
Ez így igaz, viszont itt a legtöbben másokat okolnak saját kis elcseszett életükért.
1magyar
Navracsics a nagy fizetéstől azt se tudja melyik bolygón van.
karma1
@nemfideszes Istenkem, ha felfogna ezen az oldalon mindenki, hogy erre az oldalra az emberek nem sirankozni jonnek elsosorban, hanem hulye firkaszok meg hulyebb cikkeire reagalnak elsosorban...

Akik ide kulfoldrol irnak be - ugy ertem nyugatrol, vagyunk jo paran -, azoknak NINCS :" saját kis elcseszett élete"... Sajnos. pont az olyanoknak van, akik ezeket a bejegyzeseket alapbol nem tudjak ertelmezni...:o))))
nemfideszes
@Eriksson: Na igen csak, hogy az általam írt megállapítás diktatúrákban ahol orvosok, mérnökök ezrei hagyják el az országot, miközben a hatalom egy gázszerelőből csinál milliárdost, nem érvényes.
Ugyanis az ilyen rendszerekben nem a tudás a szorgalom, hanem a fideszhez való hűség és a seggnyaláson alapuló kapcsolatok számítanak... és hát vannak EMBEREK, akiknek ehhez nincs gyomra, ezért aztán elhagyják az országot... szeptembertől már 5-el többen lesznek. Ebből három orvos.
Eriksson
@nemfideszes: Amíg ilyen tök fölösleges dolgokon törjük az agyunkat, addig az élet és annak lehetőségei szuperszonikus sebességgel száguldanak el mellettünk. A maradék lehetőséggel élve még a maradék szépséget is észre lehetne venni. Mert a magánéletünkbe csak annyira tudnak beleszólni, amennyire engedjük.
karma1
@nemfideszes: Adjal hozza meg kettot, mert a sogornomeket varom, ketten jonnek a ferjevel, egyenlore csak 2 evre. A sogorom 60 eves autoszerelo, az 58 eves sogornom konyvelo, es egyikuk sem beszeli a nyelvet. Mindossze attol kapnak sikitofraszt, hogy nem lesz nyugdijuk, pedig tisztesseggel dolgoztak, mig a sogornomet ki nem rugtak leepites miatt, hiszen mar volt akkor 48 eves is, es kinek kell egy ilyen oreg konyvelo meg akkor is, ha a kisujjaban van a szakma? Kiszamoltuk, hogy ha ide eljon konyhai kisegitonek, akkor hetente megkeresheti azt a penzt, amit konyvelokent jelenleg kereshetne. Autoszerelot mindenhol varnak munkaval.
Ezt orban 50 ev mulva sem fogja elerni, ha mar a 7.6 %-os realber emelest (ami egyebkent nem is igaz), irto nagy haladasnak tartja,...
nemfideszes
@karma1: Teljes mértékben igazad van, csak hát bacca az ember agyát és igazságérzetét, hogy egyesek, hogy a francba tudnak úgy "gondolkodni" ahogy. Egyébként eszembe se jutott soha, hogy ezeket az embereket bármivel kapcsolatban is meg tudnám győzni... ennyire azért én sem vagyok naív. Csak hát kikívánkozik...
karma1
@nemfideszes: En senkit sem ohajtok meggyozni, viszont azt itt mar az elso fontos torvenyek kozott megtanultam, hogy hulye emberekre, NEGATIVITASOKRA egyetlen percet, egyetlen gondolatot sem szabad felaldoznom a draga idombol, inkabb forditsam magamra es a csaladomra, barataimra ugyanezt az idot.

En csak megprobalom parhuzamosan megmutatni, hogy ugyanabban az idoben , szazadban elunk, az otthoni es a nyugatra emigralt magyarok is, ugyanabban a tarsadalmi beallitottsagban - kapitalizmusban - es peldaul en meg ugyanabban a partcsoportba tartozo kormanyzas alatt is elek, tehat VAN ralatasom a kulonbsegekre. 46 evet eltem le otthon, ketfele tarsadalmi felallasban, es latom, hogyha valaki jol csinalja a kapitalizmust , akkor tisztesseggel meg lehet elni a munkajabol.
nemfideszes
@Eriksson: "Mert a magánéletünkbe csak annyira tudnak beleszólni, amennyire engedjük."
Hát ez az! És most, hagyjuk a vasárnapi boltzárat, meg, hogy mi is a dolga egy nőnek, vagy hogy ki számít magyarnak és ki hazaárulónak, mert ezeket még csak csak megemészti az ember. De amikor hiába tanultál, értél el sikereket a szakmádban kizárólag szakmai háttérrel és múlttal nem rendelkező fideszes cégeken keresztül juthatsz munkához, ráadásul messze a piaci ár alatt, akkor az bizony igen csak kihatással van a magánéletedre, mégpedig az egyik legalapvetőbb dologra a megélhetésre.
Persze lehet jóval kevesebb pénzből is megélni, valahogy, esetleg szakmát váltani, külföldre menni, de úgy gondolom nem azért tanultam és güriztem éveken át, hogy abból mások húzzanak hasznot pofátlanul, és érdemtelenül. Az üresen tátongó nyugdíjkasszáról már nem is beszélve...
coni
Szellemes válasz.
Szomorú időszak vár a britekre, így a politikusok a populizmusba menekülnek, a kenyér és cirkusz már megvan nekik, a többit meg kérjék számon a brexitre szavazókon.
Eriksson
@nemfideszes: Teljességgel igazad van, ha így nézzük. Azért kérdeztem az elején, hogy "Melyik lényegre gondolsz?"
De nagyon eltértünk a tárgytól.
nemfideszes
@Eriksson: El. De legalább egyet értünk egy dologban, ezért pedig már megérte.
nemfideszes
@karma1: Sok sikert a sógorodéknak az új kezdéshez, és mivel megint csak nagy igazságod vagyon a családdal töltött idővel kapcsolatban, megyek is kertészkedem még egy kicsit a családommal közösen, úgyhogy üdv. mindenkinek holnap folyt köv., ha az asszony engedi.:)
sziha
@Eriksson: na. Csak egy kerdes... Ki volt kormanyon, amikor beleptunk a Zeuba? Ki tolta fullba a kretent, mindent megteve, hogy belephessunk? Ha a valaszod Vitya, akkor gratulalok, nyertel a finekeddel egy par honapos grazi elmenyturat. Neked Cavintont lattam az etlapon.
nemethfamily3.
Eza Navracsics egy hülye! elöször is az oroszok is Európa, aztán ha az angolok kiugrottak az egyre inkább az európai egyesült államokra hajazó únióból, azok akkor is európa! Szóval a Navracsics egy hülye, a másik nem vagyunk európai únió és nem is leszünk! Mert nálunk nemzetek vannak és nem csőcselék betelepűlt népségek, akik az őslakósokat kiartva ma a világ népeit akarják szembeállítani egymással a hatalmi vágyaik érdekében! Ki, kik is irányítják őket? Nem hallom?!?!
Desischado
Arra azért kiváncsi lennék, hogy itthon navracsics mit fog mondani? Számomra hiteltelen, mert ő s vígan tolta a csuti szekerét!
vadnarancs
@nemethfamily3.: Hülyegyerek! Navracsics EU-t írt, nem Európát. Látszik, hogy csőbuta csökött agyú fideszes agyhalott vagy. Még azt sem tudod, hogy Európában nem csak az EU létezik...
emerencia
@nemfideszes: Nincs nyugdíjkassza a valóságban. Mézesbödön van, ide folyik be amit befizetünk adó módjára melyet arra költ a diktátor amire akar. Ide ömlött be az a bizonyos három milliárd magánynyugdíj megtakarítás és az a pénz is amit mi idősb és fiatalabb munkavállalók valamint a munkáltatók folyamatosan befizetnek. Orbán, a gonosz főmedve pedig ebben a mézesbödönből habzsol korlátlanul és csak annak ad belőle akiről úgy hiszi, hogy rá fognak szavazni. A többi ember sorsa, élete legfeljebb csak annyiban lényeges számára, hogy néha odavet nekik egy kicsi koncot, hogy ne lázadozzanak. (Pl. rezsicsökkentés.) A belmagyar lakosság millióinak sorsa, élete abszolút érdektelen számára. Azért menekül innen aki csak teheti még akkor is, ha most éppen elfogadható az élete mert Orbán illiberális rendszerében önhibáján kívül bármikor lecsúszhat a bennszülött páriamilliók szintjére. Onnan pedig esélyes, hogy a legtöbben már soha nem fognak a tisztes európai polgár szintjére jutni.
emerencia
@Desischado: Szerintem egyeztetett Orbánnal. Ő lesz majd a pozitív példa, ha az unióban végleg betelik a pohár. Kutyából nem lesz szalonna.
papa.49
@emerencia: @Desischado: Bizony nem kell bedőlni a ,,szirén,, hangnak, csak lavírozik a csutifélkegyelmű, a navracsicska nem változott meg!!!
emerencia
@karma1: Sok szerencsét kívánok a sógornődéknek.
karma1
@emerencia: Koszi szepen, nem lesz egy egyszeru menet...:o)) Meg az a szerencse, hogy a lanyom lesz a fonoke a sogornomnek, tehat tudja majd instrualni, viszont a sogorommal lesz mit kuzdeni...:o)))
Nil
Nagyon vacak érzés hogy közel 60 évesen azon gondolkodom, mennyi idő alatt tudok megtanulni egy nyelvet, hogy elmehessek innen - ha élni szeretnék még egy kicsit
papa.49
@Nil: Látod én is így gondolom, ITT SZERETNÉK ÉLNI, amíg élek még, és főként nyugalomban, nem idegeskedve...
emerencia
@Nil: Negyvenéves, több külföldi országban dolgozott nem túl tanult exkollégám azt tanácsolta, hogy jegyezzek meg naponta két-három szót és keressek egy filmet amit képes vagyok nagyon sokszor szinkronnal, aláírással és eredeti nyelven is végignézni. Ne foglalkozzak a nyelvtannal, úgy is meg fognak érteni. Neki ez bejött.
magyarbakancs
Európai unió érem táblázata?
Brüsszelnek üzenik?
Most az Európai unió jó ha érem táblázatot készít?
koszpeko
@Eriksson: Akkor szedjük szét pl. Németországot is?
Szászok,poroszok,svábok?
Tudod mit?
Szedjük szét Mo.-t megyékre. :D
Ki melyik megyéből jött. :D
karma1
Volt egy kicsi rossz erzesem, bar nem tudtam a szamokat egeszen pontosan, kulonben pedig most volt csak idom utananezni.
Ha abbol indulok ki, hogy navracsics is fideszes, akkor nekem valahol mindig megszolal a veszcsengo a matematika tudasukkal kapcsolatban: szoval, navracsics rettento nagy baromsagot mondott. Ha az EU 27 tagallamanak ermeit osszesitjuk (Anglia es a vele egyutt kilepett orszagokkal egyutt, ill. ez meg nincs tisztazva), es ezt szembeallitjuk A Brit Nemzetkozosseg 53 allamanak osszesitett erem szamat, akkor azert szerintem az Eu is, meg a rosszul szamolo navracsics is elkulloghat a fuggony moge sirdogalni. (Mert ha mar igy nezzuk, akkor valoban Angliahoz kell szamolni Irorszagot, Skociat, Wales-et, Ausztraliat es Uj-Zelandot is, meg a fel Del-Afrikat es Eszak -Amerika jocskan nagy reszet, Indiat, Madagaszkart, meg me'g mittudomen hany allamot, akik kulonbozo statuszban, de megiscsak II Erzsebet uralkodasa ala esnek.) Akkor mar csak az USA, Kina, Japan , Izrael , Torokorszag, meg az ilyen orszagok esnek be a szamitasba, es pl. az oroszok is osszefoghatnak a kirgizekkel, afganokkal, ukranokkal, gruzokkal, mittudomen kikkel. es akkor megint mas lesz az ermek aranya.
koszpeko
@sziha: Még egy kérdés.
Mikor is lett tagjelölt Magyarország?
A belépés dátuma csak egy dolog.
Gratulálok megint lehet egy kicsit ész nélkül emútnyócévezni.

www.kisalfold.hu/velemeny/a_magyar_eu-csatlakozas_tortenete/1034981/

1997. július 15. - Az Európai Bizottság jóváhagyja a tíz kelet-európai tagjelölt országról szóló hivatalos véleményt és a bővítés következményeiről készült jelentéseket. 16-án a hivatalos országértékelés alapján javasolja, hogy kezdjék meg a tagfelvételi tárgyalásokat Magyarországgal.

1997. december 12. - Az EU tagállamainak állam- és kormányfői Luxembourgban megállapodnak abban, hogy kormányközi felvételi tárgyalásokat kezdenek a felkészülésben legjobb eredményt elért hat országgal.

1998. március 30-31. - Brüsszelben ünnepélyesen megnyitják az EU csatlakozási folyamatát. 31-én bilaterális keretben megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások az EU, valamint Ciprus, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovénia és Észtország között. A szakértői tárgyalások április 3-án indulnak, az érdemi munka 27-én kezdődik meg.
koszpeko
@sziha: Még egy kérdés.
Ki is volt hatalmon 1998 és 2002 között?

1998. november 10. - Megkezdődnek az érdemi külügyminiszteri tárgyalások az EU-hoz csatlakozó hat országgal, köztük Magyarországgal.
2000. december 11. - Az EU nizzai csúcsértekezletén elfogadott dokumentum dönt a tagállamok és a csatlakozó államok szavazati súlyáról. Eszerint Magyarország szavazati aránya a miniszteri tanácsban 12 lesz, az Európai Parlamentben Magyarországnak 20 képviselői hely jutna. A dokumentumot az Unió külügyminiszterei 2001. február 26-án aláírják, majd a ratifikálási s jóváhagyási folyamat következik a 15 tagállamban.

2001. június 15-16. - A svédországi Göteborgban az EU csúcsértekezletén az Európai Tanács első ízben tűz ki csatlakozási dátumot annak a célnak a megfogalmazásával, hogy a legfelkészültebb tagjelöltek már "tagországként" vegyenek részt a 2004-es európai parlamenti választásokon. Először rögzítik azt a célt is, hogy 2002 végén le kell zárni a csatlakozási tárgyalásokat azokkal a tagjelöltekkel, amelyek addigra készen állnak erre.

2002. július 29-30. - Az idei második félév első bővítési tárgyalási fordulóján Brüsszelben a függőben levő fejezetek felét ideiglenesen lezártnak nyilvánítják. Magyarországnak sikerül lezárni a kulturális és audiovizuális fejezetet, valamint a regionális politikát, amivel 26 lezárt fejezetig jut a 31-ből.
Eriksson
@koszpeko: Ez a Magyarország megyékre osztása nem is rossz ötlet. Sőt! Járásokra, városokra, de akár kerületekre is lehetne bontani. Árnyaltabban mutatná a magyarérzelmű emberek lakóhely szerinti megoszlását.
De ez ugye negatív diszkrimináció lenne némelyek szemében.
Nil
@Eriksson: Szerinted ki a magyar érzelmű? Aki jurtában lakik, lovagol és tud hátrafelé lőni nyíllal miközben menekül? Vagy aki Árpád sávos lobogót hordoz a nyilasok emlékére megszentségtelenítve Árpád apánk emlékét?
Vagy az, aki itthon marad és próbál segíteni azoknak akiket a jobbos érzelműek tönkre tettek? Nincstelenné tettek.
Nil
@emerencia: A baj csak ott van, hogy én szeretnék itthon maradni. Mehettem volna feleségnek Bécsbe. Nem mentem.
Eriksson
@Nil: Hogy ki a magyarérzelmű? Szerintem az, aki a rossz időjáráskor is örzi, védi kicsiny viskóját és nem az öklét rázza az ég felé rozzant sorsa miatt. És pláne nem ül fel az első vonatra/repülőre, hogy megfelelő távolságból ossza az észt.
Mert megteheti.
sziha
@Eriksson: Nos, akkor hadd vilagoljalak fol. En az egeszsegugyben dolgoztam, nagy valoszinuseggel tobb magyar eletet mentettem meg, mint te eddig, nagymagyarsagoddal. Amikor bejott a toketlen vezered meg a bandaja, azonnal megadoztattak a cafetreiat, mint olyant es azt a nagyon magas osszegu (8000 Ft!!!) etkezesi utalvanyt (sem) kaptuk mar tobbe. Nem nagy osszeg, de jol jott. Ket munkahelybol tudtam fenntartani egy alberletet, amire rament mindenem... Kapcsolatom, penzem, minden. Igen, joggal osztom az eszt kulfoldrol is, ahol mi nem az latjuk, hogy a draga vezired megint milyen jot tett a nepeert, hanem azt, hogy fal mellett kell jarnia, nehogy korberohogjek. Nem, nem akarom vissza a szocikat sem, igazabol egyetlen politikust sem. Meg az ilyen elvakult hivoket sem, mint te vagy, mert ez vezetett odaig, hogy szavaztak is ra...
sziha
@koszpeko: egyre gondolunk, de ugy latszik a fideSS birkaknak az sem eleg, ha tenyeket tolsz az orruk ala. Utalom ezt a fektelen elvakultsagot, ezt a teliberakott szemelyikultuszt, ami ezt a barbar senkihazit ovezi. Azon kivul, hogy regen jo szonok volt, semmi mast nem tett le az asztalra, de a birka nepet meg mindig jol (meg) tudja vezetni. Hiaba, na. Van meg olyan, aki lat is, nem csak nez. De az biztos nem kozuluk kerul ki.
Eriksson
@sziha: Magánügy, amibe nem kellene belekeverned senkit.
Amiket felsoroltál, az jóval az orbáni ámokfutás előtt történt, még a Gyurcsány-Bajnai időkben. S az egészségügyet is a Molnár Lajos-Horváth Ágika, s a mögöttük álló népellenes gazdasági slepp tette tönkre.
Az Orbán rezsimnek már alig maradt valami, legfeljebb az IMF kölcsönök visszafizetése.
sziha
@Eriksson: Valoszinuleg 2011-ben a szocik szavaztak meg a cafeteria megadoztatasat, csak azert hogy igy biztos bukjak a valasztast ugye? Ja, az 2010-ben volt... Ugyes vagy. Meg a vizitdij eltorleset is, ugye?
Eriksson
@sziha: És a 13. havi nyugdíj? Lehetne vég nélkül sorolni, de van értelme?
sziha
@Eriksson: es akkor azt 6 ev alatt miert nem hoztak vissza? Ha mar annyira szaggatjak a ruhajukat miatta? Lehetne, csak a kepmutatason kivul loszart sem csinalnak.
Ezert kene a szakertoi kormany, nem a tetves politikusok.
Macskaszem
@Eriksson: Az IMF kölcsön 2/3-át a vezíred b@szta el, de a visszafizetéstől még messze vagyunk. Az nem visszafizetés, ha egy másik kölcsönből van visszafizetve, mert az adósság attól megmaradt vazzzze. Az adósság több, mint 2010-ben volt, akkor miről beszélsz orbán birkája?
Macskaszem
@Eriksson: Orbán mért nem adja vissza? Ő az egyetlen aki visszaadhatná, mért nem teszi?
koszpeko
@Eriksson: Értem!
Tehát csak az a magyar és a nemzeti aki a jobbik és a fityisz szekerét tolja.
Gratulálok!
Aki nem jár magyar zászlóval a nyakába,aki nem nyal a labdakergető őrületnek,aki megfogalmaz kritikát,vagy azt mondja valamire amit a jobb oldal akar,hogy az rossz az haza áruló!?
Na azért azt hittem a beszélgetéseink alapján,hogy ennél több eszed van.
emerencia
@Eriksson: Fiatalon életem álma volt, hogy lássam azt a bizonyos fejlettebb világot. Főleg a technika vívmányai és az emberek élete, kultúrája érdekelt. Még háromévente sem kaphattam útlevelet nyugatra mert a hadseregben műszereket javítottam. A rendszerváltás után voltam egy napos kiránduláson Bécsben majd jött a munkanélküliség, a tartalékok felélése, a kilátástalanság. Mire megnyílt a nyugati munkaerőpiac, én már megöregedtem és beteg, agg szüleimet sem hagyhattam itthon. Most pár hónappal a hatvan éves kor előtt már nem vágyom fiatalos kalandokra. (Turistaként pedig anyagi okokból nem mehetek.) Örülnék, ha kibírnám valahogy a hátralévő szűk öt évet a várhatóan létminimum alatti nyugdíjamig. Ma már csak ez lehet az életem álma. Félő, hogy ez ugyanúgy nem fog megvalósulni mint a fiatalkori.
karma1
@sziha: A 13. havi nyugdij leallitasara egy tervet dolgoztak ki Gyurcsany IDEJEBEN, de BEVEZETNI orban vezette be... Szoval gyakorlatice vegrehajtott egy olyan tervet, amit meg Gyurcsany idejeben sem fogadtak el, mert nem volt kidolgozva. Ahogy mondod, 7. eve uralkodnak, es inkabb a dolog konnyebb veget fogtak meg: elloptak a 3000 milliard forint megtakaritast, ES csesztek visszahozni a 13. havi fizetest. AMikor erre az ellenzek rakerdezett, cinikusan annyit mondtak, hogy az elmult 6 evben adtak folyamatosan annyi nyugdijemelest, ami megfelel egy 13. havi nyugdij ertekenek...
sziha
@emerencia: No, ez maganugy (a fideSS-szavazo szerint, ne engem tessek megkovezni). Mas kerdes az, ha sok ilyen maganugy van, vajh' mit varnak a sok elegedetlen embertol? Mert a sok hasonlo maganugy mar kozugy...
papa.49
@emerencia: Tudod mennyien érezzük így, hogy tulajdonképp az életünk ,,elment,, mellettünk, és mi nem élhettük, meg az álmainkat, mert nem mehettél külföldre, ki ezért, ki azért!!! Aztán jött a változás, és mindjárt majd két évig el se tudtam helyezkedni, még jó hogy akkor is vállalkozó is voltam, mert a családot el kellett tartani, iskoláztatni a gyermekeket, középiskola, szakmunkás iskola!!! Mikorra '94 dec lett újra főállású munkám már elúsztunk a háztörlesztéssel, két évig tartott mire megint valamennyire egyenesbe jöttünk, aztán jöttek a fiaim nősültek egymás után, akkor meg arra kellett keresni, közben a lányunk is végzett a gimibe, jött az egyetem, megint volt mire keresni, és én egyedül melóztam a családra 6 főre...
Mikor lehetőségem lett volna kikerülni Németországba dolgozni, 200. ben már betöltöttem az 51 évet, és nem akartam már menni, 2012. ig nem volt nagy gond de akkor drasztikusan elfogyott a meló, a cégek tönkrementek, akinek több gépe volt nem javíttatott csak mikor már az összes megállt...
Ezt köszönhetjük ennek a siserahadnak akik 2010 után uralkodtak, ezt nem lehet letagadni!!!
karma1
@sziha: Tudod, miota pampogok azon, hogy vegre SZAKERTOI kormany alljon fel, es ne PART kormany? A partoskodasban eleve benne van az, hogy minimum ket resztvevo akar egymassal lehetoleg a legjobban kib@szni, es ekozben a nemzet ugyei elvesznek, erdektelenne valnak : magyarul nem lesz semmi masrol szo, csak arrol, hogy kie legyen a hatalom? Az persze igy is borzaszto, hogy a nemzetet leszarja a padre, viszont mar arra sem ugyelnek, hogy kifele hogy kommunikaljanak, igy aztan szepen elvesztik a kapcsolatot a kulso vilaggal is minden szinten.
sziha
@karma1: Egy tervet kidolgozni, vagy bevezetni ket kulon dolog. Az, hogy van B-terv is, nem azt jelenti, hogy mar be is van vezetve.
Amit ezek a szembekotott egybitesek nem vesznek eszre, hogy Gyurcsany szembement sajat partjaval es megalljt parancsolt a (klasszisokkal kisebb) lopasoknak. Ez nem tetszett ugye a MaSzoP-ban ucsorgo es nemiszervuket ritmikusan rangatva penzkereso izeknek (nem, nem hasznalom az ember szot). Orbanovics miert nem tud riadot fujni? Egyertelmu: akkor rajuk szakadna az eg. Neki sem szabadna tobbet eltulajdonitani a koz penzebol, mert karoba lenne huzva. Egyertelmuen hagy mindenkit tovabb gyarapitani a maganvagyont a koz rovasara. Es ok mar a latszatra sem adnak, mig a szocik megprobaltak ugy lopni, hogy ne kavarjon nagy port.
Amit meg a viktator ellenzekben tett, arrol jobb nem is beszelni, mert kritikan aluli. Meg a mostani onmagat is alulmulta. Az, hogy az mostani ellenzek negyedet sem teszi annak, amit anno a csuti tett, hat... Az meg bizinyitja azt a toketlenseget, ami miatt oda kerultek, ahol vannak.
sziha
@karma1: a politizalas csak arra jo, hogy mindenre (legyen az kampany, legyen tamogatas), az Istenadta penzet lopjak. A partdemokracia a valos demokracia rakfeneje.
A masik erdekes teny: a fideSS birkak mantrazzak, hogy a szocik gorcsosen ragaszkodnak a hatalomhoz... Melyik szoci vezetonek volt eddig 3 ciklusa? Es mennyinek nem lesz?
Ha a viktornak el kene engednie a gyeplot, osszeroppanna. Mar beletorodott, hogy o a kiraly.
emerencia
@papa.49: Tudom, ezért írtam meg. Naponta találkozom jobb sorsra érdemes korosztálybeliekkel, akik még engem is irigyelnek mert még van munkám az elsődleges munkapiacon. Ahány ember, annyi sors. Van aki azt sem tudja mi az a munkanélküliség és már fiatalosan élvezi a nyugdíjat. Ők vannak kevesebben. A többiek sorsáról tündérország gonosz törpéje úgy határozott, hogy nem kegyelmez. Amíg bírunk dolgozunk, ha pedig kiesünk a sorból mehetünk öröknyugdíjba a másvilágra.
Eriksson
@emerencia: Ez bizony a nagypolitika műve, nem lehet kiragadni belőle egyetlen kormányt se. Pláne, hogy '89-től beindult a piacgazdaság.
Amit felsorolsz életed álmaként, azt sokan megtehették abban az átkos rendszerben is, ugyanazok az álmodozók a mostaniban sem.
Eriksson
@koszpeko: Kicsit félrehord az agyad, de nem lehet csodálkozni az olyan híveken, akik gazdájuknak minden héten más tábla van a nyakában, s követői birka módjára tapossák a birkaszart mögötte.
Január
@papa.49: Sajnos rendesen be is jött a jóslat, amely szerint "a rendszerváltáskori 40-es korosztály nem profitál a rendszerváltásból". Aki ebben az időszakban nem volt közel a húsosfazékhoz, utána már nem is jutott hozzá...
Eriksson
@Macskaszem: Szóval az IMF kölcsön felemlegetésére felkaptad a fejed, de amit mellette mondtam még, azt figyelmen kívül hagytad. Pont az ilyen szelektív gondolkodású emberek miatt nem fog az ország egyről a kettőre haladni.
papa.49
@Január: Ahogy írod, pontosan úgy is történt, mert kik profitáltak az Antall kormány elbaszott gazdasági intézkedéseiből a volt párttitkárok, a volt ágazatvezetők, a főmérnökök, a vállalat igazgatók, mindre tudok ha kell konkrét példát mondani...
Közben szétverte a kormány a teljes könnyűipart, a mezőgazdaságot, a sok kis üzemet amelyek vagy tsz mellékűzemenként, vagy gmk. ként dolgoztak, termeltek különb árút mint amit a kínaiaktól behoznak, és legfőképp kenyeret adtak az emberek kezébe HELYILEG, magyarul nem kellett utaznod, hogy dolgozhass, ott volt helyben...Később a nagy gyárak is szétestek, volt idő mikor a Csepeli Vas és Fémművek területén 1200 KFT. működött, például...
papa.49
@emerencia: Jól látod, mert vegyük csak az én példám, ahhoz hogy megéljünk melóznom kell betegen, öregen, mert a nyögdíjam pont a rezsire elég, a nejemét megesszük 1 hónap alatt, tehát már a havi gyógyszerekre is csak akkor jut ha melózok, szerencsére van mit, és van hol...Egyebekről meg max. ,,álmodozhatunk,,...
Nil
Bocsi- nem adja ki a választ- nincs kedvem megkeresni a 77 komment között.
Desischado
@papa.49: Én is így vagyok vele, itt születtem, szeretem a hazámat, de orbánék miatt élni már nem lehet benne.
Azért próbálj meg nem idegeskedni, és hosszú boldog életet kívánok neked erőben, egészségben, még nagyon sokáig! (megölelget)
Yoda69
Egy pirospont Navracsicsnak.
Ehhez mar csak az kell hogy letrejojjon Az Egyesult Europai Allamok az USA mintajara.
emerencia
@papa.49: Erre találta ki a hazugovics, hogy akinek kevés a nyugdíj, tartsák el a gyerekek. Ez egy cinikus hozzáállás mert ők ugyanúgy kínlódnak az élettel mint mi. Ha pedig egyszer-egyszer sikerül kicsit jobban keresniük soha nem tudhatják, hogy minden igyekezetük ellenére mikor esnek ki a pixisből. Mást nem tehetsz csak azt, hogy vigyázol magadra és a nejedre. Az a legnagyobb félelme az Orbán rezsimnek, hogy túl sokáig fogunk élni. Mindent elkövetnek azért, hogy minél hamarabb feldobjuk a bakancsot. Nem kellene ezt az "örömöt" megadni nekik!
papa.49
@Desischado: Köszönöm a jó kívánságaidat, és neked én is hasonlókat kívánok...
papa.49
@emerencia: Tudod én igen érdekes ember vagyok, nagyon nem szeretek ,,kérni,, még a gyermekeimtől se, sőt nem is szoktam, az államtól meg egyszer kértem életemben, mikor a műtét után itt álltam levágott lábfejjel, na akkor kértünk segély az önkoritól, a kötszerekre, meg a gyógyszerekre...Márciusban adtak 12 ezer forintot, a következő hónapban 5 ezer forintot, és mondták a nejemnek ,,ne menjen, mert ilyen gyakran nem adnak,, akkor 1 havi kötszer mindenestől 40 ezer forint volt, mert semmit nem írhatott fel az orvos 1 kivétellel, és minden nap át kellett kötni a lábam...
Akkor azt mondtam én nem kérek többet, elkezdtem dolgozni a nyers sebbel a lábamon, gondolhatod az ,,öreg asszony,, cipőn kívül mást nem bírtam használni, mert nyomta mindenfele a sebet...A gyerekek persze segítettek amennyit tudtak, de nekik is meg van a saját gondjuk, és nem kívánhatom, hogy a pénzüket rám költsék, mégis segítettek, de az biztos én soha nem fogom tőlük jogi úton követelni a hazugovics féle ,,szülőtartást,,...
Lepényleső
Jó hely lehet az a Brüsszel,különösen így kora ősszel?
emerencia
@papa.49: Úgy 2003 tájékán kórházban feküdtem pár napig. A mellettem fekvő egyébként intelligens hölgy mesélte, hogy mivel más munka nem akadt, évtizedeken át egy konyhán dolgozott ahol kikészült a lába. Az első tünetek jelentkezése óta gyakran fordult orvoshoz eredménytelenül. Fölöslegesen adott ki az évek folyamán rendszeresen komoly összegeket klf. kenőcsökre. Elrémisztő seb éktelenkedett a lábán, melyre majd méregdrága gyógyszeres kötést kellene vásárolnia ha kikerül a kórházból. Sajnos erre nem lesz pénze. Nagyon el volt keseredve és láss csodát: megjelent az ágyánál egy kedves fiatalasszony és elmondta, hogy ő egy alapítványt képvisel, mely ha jól emlékszem ingyen vagy nagyon olcsón biztosítja számára a kötszert, mely a város egyik patikájában vehető át. 2016-ban miért nincs ilyen??? Micsoda, elvetemült gonosz világban élünk!!!

Nemcsak kérni nehéz abból amit egy élet alatt betettél a közösbe, hanem elmondani másoknak sem könnyű még így, névtelenül is. Köszönöm, hogy leírtad mi van veled. Ha csak egyetlen életerős, egészséges fiatal megértette mi várhat rá(nk) idős korára az illiberális munka államában egy ledolgozott élet után és józanul elgondolkozik azon, hogy mit kellene tenni azért, hogy ilyen esetek ne történjenek, már megérte. Neked pedig jobbulást kívánok és kitartást.
papa.49
@emerencia: Köszönöm kedves szavaidat, az ilyenek jelentenek nekem erőt a további küzdelemhez...A szomorú ebben az, hogy öregségedre magadra maradsz, esetleg a családra, de aki majd 50 éve a saját lábán állt nehéz megszokni, hogy már nem bírja, nincs ereje, pénze hozzá, hogy emberi módon élhessen... Nekem is csak az a szerencsém, hogy az orvosom aki műtött nagyon lelkiismeretes, és még mindig járok hozzá havonta ellenőrzésre, kezelésre...Meg én is mindent megpróbálok annak érdekében hogy gyógyuljon be végre a lábamon a seb...
emerencia
@papa.49: A magyar társadalom egyik legfőbb rákfenéje, hogy a kisebb és nagyobb emberi közösségekben a bajba került ember egyedül érzi magát pedig mindig látványosan "segítenek" rajta. Az időzőjelet azért tettem ki mert ez nemegyszer azzal jár, hogy ugyanakkor a "segítők" el is vesznek tőle valami fontosat. (Az elvtársakra is jellemző volt valaha az osztogató/fosztogató üzemmód de ők kispályások voltak a mostaniakhoz képest. Bennük legalább a hatalmuk utolsó kb. két évtizedében fellelhető volt némi emberi érzés.) Orbán és tettestársai viszont mindezt egyre nyíltabban, egyre nagyobb elánnal követik el a belmagyar lakosság ellen. Sokszor már a látszatra sem adnak. Mintha visszafelé száguldanánk a történelemben. Valójában az emberi szenvedés sem hatja meg őket. Pl. neked jár az orvosi ellátás de lehúznak a kevéske nyugdíjjal, a kötszer és gyógyszer költségekkel.

Ami veled, velünk, sok millió emberrel rossz történik ebben az országban nem minket minősít le, hanem az elnyomó rezsimet és a nyalonc haszonélvezőiket kerítésen belül és azon kívül egyaránt. Azon dolgoznak szorgalmasan, hogy minden baj miatt önhibásnak érezzük magunkat akkor is, ha minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ne következzen be. Na ez az a pont, ahol az embernek már végképp elege van belőlük!
Desischado
@papa.49: Szörnyű, amit leírtál. Remélem, azóta már jobban vagy, és rendbe jöttél, már amennyire rendbe lehet egy ilyen sérülés után jönni. Ölellek, és mielőbbi gyógyulást kívánok neked! Amit leírtál, tökéletes corpus delictije a fidesz kormány embertelenségének. Ha szegény vagy, akkor dögölj meg! A jó curva édes...jukat!
papa.49
@emerencia: Nézd én 42 év 186 napot dolgoztam igazoltan, ennyit igazolt a Nyugdíj Igazgatóság, mivel az utolsó években volt már bejelentet főállásom is, meg a vállalkozásom is, így duplán fizettem a tb.nem, meg a nyugdíj biztosítónak, a cég ahol főállásban voltam fizette rendesen az összes különféle adót, járulékot, miegyebet, én az ipar után fizettem mindent, még a munkanélküli járadékot is, na a lényeg megállapítottak 68 000 Ft. nyugdíjat...Szaladtam a NY. B. hogy mi ez előleg, azt mondták ennyi jár...Közben volt olyan 10 évem 1976.- 1986. ig amikor havi átlagban 12-14 ezret kerestem, kérdeztem ez nem számít, azt mondták már régen volt ezt szó szerint értsd, ez 2009 áprilisban volt, mert január 27. én töltöttem a 60. évemet...Egész életemben az átlagnál kb. 2-3 X többet kerestem de csak ennyi jutott...Viszont volt a rokonságban olyan aki az utolsó 25 évét ivással töltötte, volt 21 éve, és a kezdő nyugdíja 88 ezer volt ennem 3 éve, tavasszal halt meg szeretett otthonban, teljesen leépülve...Tehát én elbasztam az egészet, inni, csavarogni, lébecolni kellett volna akkor ma nem 88 880 Ft lenne a nyögdíjam...Forr az epén ha rágondolok, vagy a nejem felnevelt 4 gyermeket, mellette dolgozott mikor tudott, lett neki összesen 24 éve, a nyugdíja meg 42 500 Ft lett...Az érdekes hogy az előbb említett rokon férfi volt, és egyidős volt a nejemmel...Mi a tanulság CSAK A GENGSZTEREKNEK, A CSAVARGÓKNAK ÁLL A VILÁG!!!Ha egyszer lehetőségem lesz megyek innen mert elegem van!!!
papa.49
@Desischado: Hát sajna nem úgy javul a lábam ahogy azt én szeretném, pedig mindent megteszek az érdekében, ápolom, vigyázok rá, de nagyon lassan javul...
Mindenesetre köszönöm a jókívánságaidat, és én is hasonlóan minden jót kívánok neked...
Emerenciának leírtam az előbb hogyan lettem nyögdíjas, hát így jártam, talán sikerül egy kis váltás a Lajtán túlra legalábbis remélem...A kádári rendszer nem tudott elüldözni a hazugovics ezt is megteszi...
emerencia
@papa.49: Nem lehet véletlen, hogy sokan mondogatják, a magyarországi a világ legigazságtalanabb nyugdíjrendszere. Rengeteg áldozata van és egyre több lesz, ha ez így megy tovább. Állítólag a nyugdíjak ötven százaléka nem éri el a százezer forintot. Az pedig egy kapitális hazugság, hogy csak azok járnak pórul akik bár tehették volna, nem vállaltak elég munkát. A Lajtán túli munkavállalást viszont jól gondold meg mert ez a jelen rezsim belátható időn belül meg fog bukni. Ne hagyd, hogy a hazugovics elüldözzön a szülőföldünkről, szükségünk van rád!
papa.49
@emerencia: Még várok de ha semmi nem változik megyek, a szaktudásomat ott is értékelik, mert gondolom azért hívnak, csak én már nehezen mozdulok, addig meg míg az orvosom nem mondja hogy mehetek, nem is mehetek...Szép kilátások az idős kora...
Desischado
@papa.49: Az agyam dobtam el, attól amit írtál! 42 év után ennyi?! Hogy rohadnának meg! És a feleséged, a munka mellett dolgozott mint az állat, (bocsi a hasonlatért, bár gondolom, érted, mire célzok), hiszen 4 gyerek mellett nem sokat pihenhetett ő sem. És 42 000 ft?! Hol itt az igazság?! És mi az, hogy a régebbi kereseted nem számít?! Hogy az a jó kaporszakállú... jó istenit a jó anyjuknak! De a nyugdíj járulékot meg a többit bezzeg akkor is leszedték, mi?! Hát komolyan, ilyenkor tudok agyvérzést kapni! A rokonomnak is mindössze 60 000 a nyugdíja, és neki is egy kemény munkával eltöltött élet után. Rohadnának meg!
A lábaddal kapcsolatban meg írjál már rám priviben, hogy pontosan mi is a baj, hátha tudnék valami jó tanáccsal szolgálni, nekem is van már egy kis tapasztalatom. Addig is vigyázz magadra, és javulgass, ahogy lehet!
Ha mégy, szólj nekem is! De Emergenciának igaza van, kellesz ide, mint egy falat kenyér! És szerintem is bukás lesz a vége, csak az a kérdés, hogy mikor! A jókívánságaidat meg nagyon köszönöm! (megölelget)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.