Bayer Zsolt újságíró kitüntetése után a korábbi díjazottak egymás után küldözgetik vissza lovagkeresztjüket.

Vasárnap este Dés László zeneszerző és Fischer Ádám, a világhírű karmester is úgy döntött, visszaadják a díjat.

Dés ezt írja Facebookján:

Bayer Zsolt személyével és "munkásságával" nem kívánok foglalkozni, mert az igazán méltatlan dolog lenne, de azzal igen, hogy Magyarország jelenlegi kormánya kitüntetésre méltónak talált egy ilyen embert. Persze nem akarom azt mondani, hogy csodálkozom ezen...

A késői reakciót így magyarázza:

csak azt tudom mondani, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is, család, munka, szórakozás, stb. szóval most volt rá érkezésem.

Fischer Iván Áder János köztársasági elnökhöz juttatott el egy közleményt:

Tisztelt Köztarsasagi Elnök Ur!

2002-ben muveszi munkam elismeresekent kituntettek a Magyar Köztarsasagi Erdemrend (ma: Magyar Erdemrend) Közepkeresztjevel. Erröl az Erdemrendröl az ismert okok miatt most lemondok, es azt Önnek visszaküldöm. Kivalo tisztelettel, Fischer Adam"

Fischer Iván és Dés László nevével száz fősre duzzadt az a "klub", akik Bayer Zsolt kitüntetése után visszaadták a tisztikeresztet. A névsor itt tekinthető meg.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
S ha az eddig kitüntetettek mindannyian visszaadták már a lovagkeresztjüket, Bayer ott fog állni egyedül, büszkén, mint a Csomolungma.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Dr plágium: Nem adja vissza. Ő megkapta valamiért, mások megkapták valamiért, felvetődik a kérdés, kinek mennyit ér.
evacica
Csak gratulálni tudok azoknak a tisztességes embereknek akik nem akarnak egy klubba lenni egy ilyen emberrel! A fidesz kormány ezzel lejáratta a kormány által adott elismeréseit. Ez a mai M.o.! Szégyen és mocsok! Hajrá fidesz!
silber13
@Bringás: Tudod egyáltalán te sötét agyú, hogy akik visszaadták a kitüntetést miért kapták? Nem hiszem, mert buta vagy mint egy segg!
Papuska1
Nézzétek meg a listán, hogy még ki nem adta vissza, és azt gyorsan zárjátok ki a pártból! És még Ti beszéltek arról, hogy kik a megosztók! Ti vádoltok másokat rasszizmussal? Ti mondjátok, hogy mások listáznak? Pont Ti? Nem érzítek, hogy a jobb lábatokkal a bal alól rugjátok ki a talajt? Nem ti varrjátok a blúzotokra a sárga csillagot, mikor azt senki nem kérte? Nem veszítek észre, hogy minden vádatok magatokra üt vissza, ráadásul egy csomó dafke szavazót is elhajtotok. Nem vagytok már elég kevesen? Csak így tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.