Bayer Zsolt újságíró kitüntetése után a korábbi díjazottak egymás után küldözgetik vissza lovagkeresztjüket.

Vasárnap este Dés László zeneszerző és Fischer Ádám, a világhírű karmester is úgy döntött, visszaadják a díjat.

Dés ezt írja Facebookján:

Bayer Zsolt személyével és "munkásságával" nem kívánok foglalkozni, mert az igazán méltatlan dolog lenne, de azzal igen, hogy Magyarország jelenlegi kormánya kitüntetésre méltónak talált egy ilyen embert. Persze nem akarom azt mondani, hogy csodálkozom ezen...

A késői reakciót így magyarázza:

csak azt tudom mondani, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is, család, munka, szórakozás, stb. szóval most volt rá érkezésem.

Fischer Iván Áder János köztársasági elnökhöz juttatott el egy közleményt:

Tisztelt Köztarsasagi Elnök Ur!

2002-ben muveszi munkam elismeresekent kituntettek a Magyar Köztarsasagi Erdemrend (ma: Magyar Erdemrend) Közepkeresztjevel. Erröl az Erdemrendröl az ismert okok miatt most lemondok, es azt Önnek visszaküldöm. Kivalo tisztelettel, Fischer Adam"

Fischer Iván és Dés László nevével száz fősre duzzadt az a "klub", akik Bayer Zsolt kitüntetése után visszaadták a tisztikeresztet. A névsor itt tekinthető meg.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
S ha az eddig kitüntetettek mindannyian visszaadták már a lovagkeresztjüket, Bayer ott fog állni egyedül, büszkén, mint a Csomolungma.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Összehasonlítottátok-saját munkátokat-és rájöttetek-hogy Bayer szintjét nem érhetitek el?Ilyen neves köztiszteletnek örvendő emberek ilyen jellegű kiállása valami,valaki ellen--valamiért, annyit érhet mint az oda "ítélése" az-az-mint tarisznyán a lakat.
Eriksson
S ha az eddig kitüntetettek mindannyian visszaadták már a lovagkeresztjüket, Bayer ott fog állni egyedül, büszkén, mint a Csomolungma.
Eriksson
S ha netalántán ezen visszaadási pánik folyamodványaként Bayer maga is visszaadja díját mint érdemtelen, akkor a többiek újraigénylik majd kitüntetéseiket?
Eriksson
Biztos, hogy okos dolog volt elindítani ezt a cirkuszt?
silber13
@perfekt: Dés és Fischer munkássága ,sikeressége Bayeréval szemben csak megaparsekben mérhetó
human
@Eriksson: Szerintem Bayer nem adja vissza. Innentől kedve a Bayerhez hasonló "kvalitású" alakok fogják ezt a díjat kapni Orbántól.
Eriksson
@human: Díjat bárki kaphat bármilyen szempont szerint. Ennél a lovagdíjnál sincs kitétel, hogy ki miért kaphatja. Zenéért, fizikáért, publicisztikáért, bábszínházért, stb. S ha így van, mert így van, abba belefér Bayer is.
Azoknak kellene elsősorban visszaadniuk, akik a fidesz kormánytól fogadták el abban a reményben, hogy megérdemelték.
varrólány
Dés László ..."csak azt tudom mondani, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is, család, munka, szórakozás, stb. szóval most volt rá érkezésem."
Ezt szoktam mondani én is , mit nekünk politikai színház éljük az életet!:-))

Meg is értem azt akik visszaadják meg nem is. Mert valamiért Bayer Zsoltnak érzik magukat pedig nem kellene. De ha B. Zs .kaphatott akkor már nincs értéke a lovagkeresztnek.
Vagy pedig úgy gondolja a díjazott ő megérdemelte a munkájáért kapta miért adná vissza?
Most már azt nézik le aki még megtartja .
Apatszerek
Add istenem, hogy a legmagasabb állami kitüntetést a :, Magyar Szent István Rend az adományozóhoz mind egy kivétellel vissza adásra kerüljön, mert azt csak Bayer Zsolt érdemli, és ezután lesz igazán legmagasabb állami kitüntetés amit csak egy igaz ember birtokol, több nem is lehet mert akkor már tömegkitüntetésnek lesz nyilvánítva. A tömegben meg elvész a dolgozó. igaz ember. Eddig minden simíszli, nokedli megkapta, nem is kell senkinek, csak Zsoltnak ettől lesz Legmagasabb állami kitüntetés.
kacsa0707
Még ennyi érdemtelen embert.
Kik adták nekik, mert akkor őket el kellene tiltani miden féle álla munkahelyről, pozíciótól.
human
@Eriksson: Vannak állások ahova csak megfelelő erkölcsi bizonyítvánnyal vesznek fel. Egy nemzeti kitüntetésnél erre még inkább oda kellene figyelni. Nem hinném, hogy a többi kitüntetett gyűlölködött vagy uszított volna.
Eriksson
@human: Ez csak hozzáállás kérdése, egyébként sem hiszem, hogy az erkölcsinek és a lovagkeresztnek bármi köze volna egymáshoz.
Szókrakész
"A késői reakciót így magyarázza:

"csak azt tudom mondani, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is, család, munka, szórakozás, stb. szóval most volt rá érkezésem."

A kamuzós muttiját.
Az ilyen adja is vissza.
Nehogy azt mondja már, hogy a kitüntetés átvétele után azonnal ment ünnepelni Disneyland-be és csak most jött haza?!?!?!
human
@Eriksson: Végül is az elmúlt 6 évbe eljutottunk odáig, hogy 80%-al keresztény fideszes polgármester lehet az aki meztelen női testről szív kokaint és valami adócsalási ügyei is voltak, akkor miért is ne lehetne kitüntetni bayer-szintű embereket. Így belegondolva mostanra tényleg nincs jelentősége a, hogy ki hogy viselkedik. A lényeg, hogy mit tett a pártért.
Bringás
Örülök neki, hogy így tisztul a kitüntetettek sora!
Eriksson
@human: Nem akarok ebbe belebonyolódni, mert ilyen ügyek minden korban voltak. A tehetős emberek sok mindent megengedhettek és megengednek maguknak pártállástól függetlenül.
Bringás
@Szeparepa2: Nem! Ez azt jelenti, hogy nem tudsz viselkedni, csak ordenáré módon mocskolódni!
egyvandor
Sokan kéjesen élvezik hogy a hüpp-hüpp-hüpp brabatrükk, ha kell ávós ha kell náci suttyó miatt sokan visszaadják a kitüntetéseiket. Lelkük (ha volna) rajta. Gorbán segedelmével az ürülék még sokáig a felszínen marad.
papa.49
Már nincs mit hozzáfűzni, még itt is vannak ,,örömködök,, hát csak örüljetek neki))))))))))
human
@Eriksson: Ahogy korrupt politikusok is mindig voltak és lesznek. Ezt még tudomásul tudja venni az ember. De a mérték, na az nem mindegy. Jelen helyzetre lefordítva még beleférne, hogy nyomdaképesen ekézi az ellenzéket Bayer, de a kocsmai mocskolódás az már sok.
perfekt
@silber13: Igazad van-- Azt gondolom--Egy elvért- egy változásért--ha az a köz javát szolgálják ,a vezető értelmiségnek kutya-kötelessége jelzést adni.Művelt emberek-a szó-a toll erejével,értelmes módon..Egy érdemrendet vissza adni-nem összehasonlítási alap-amennyiben-mégis úgy dönt,hogy visszaadja-saját jól megérdemelt-azért megdolgozott évtizedeit-teszi Justicia mérlegébe, egy általa méltatlannal szemben.Mondd kedves@silber13: Merre billen a mérleg nyelve? Vagy éppen-szegregálja elhatározásával a másikat, pedig lehet-hogy napi szinten ő maga pont az ellen is felszólal.Az ő munkáját-semmiféle alapon-nem lehet -összehasonlítani.Persze visszaadhatják.Nézem kedvenc csatornámat-a bemondó minden ötödik visszaadott érdemrendet-fülig érő szájjal kommentálta.A 100.nál lehet-hogy pezsgőt bontottak.Pedig örömködésre semmi-ok--sőt.Én ugyan úgy méltatlannak tartom a díj odaítélésnek kacskaringós útját--mint azokat akik-a harcot úgy kezdték elveik érdekében,hogy visszavonulást fújtak.
Törölt felhasználó
Ki fog Bayer kitűntetésére úgy emlékezni, hogy az nem politikai/fidesz baráti cukorka volt...Szerintem pár fanatikust leszámitva senki. Parédézzon csak ez a beképzelt agyatlan hulladék, amig tart a fidesz csillag, mert utána mindenki bukik vagy egy köztudottan kitömötött senkivé válik.., mivel egyedi teljesítmény az nincs... Én nem adnám vissza azok helyébe, akik megtették...az, hogy ez szar senki kapott nem őket minősíti, hanem a jelenünket:(
Grumpycat
Egy klasszikus, de igaz történet:
Bayer megy az autópályán, közben hallgatja a rádióban a híreket: -egy őrült szemben hajt a forgalommal...
Mit egy, az összes, morogja bayer...
papa.49
@pbalage: A munkásőrnél kicsapta a kultúra a biztit!!!
vadnarancs
@pbalage: kommunista kommunistázik... jellemző... :)
Eriksson
@Dr plágium: Nem adja vissza. Ő megkapta valamiért, mások megkapták valamiért, felvetődik a kérdés, kinek mennyit ér.
evacica
Csak gratulálni tudok azoknak a tisztességes embereknek akik nem akarnak egy klubba lenni egy ilyen emberrel! A fidesz kormány ezzel lejáratta a kormány által adott elismeréseit. Ez a mai M.o.! Szégyen és mocsok! Hajrá fidesz!
silber13
@Bringás: Tudod egyáltalán te sötét agyú, hogy akik visszaadták a kitüntetést miért kapták? Nem hiszem, mert buta vagy mint egy segg!
Papuska1
Nézzétek meg a listán, hogy még ki nem adta vissza, és azt gyorsan zárjátok ki a pártból! És még Ti beszéltek arról, hogy kik a megosztók! Ti vádoltok másokat rasszizmussal? Ti mondjátok, hogy mások listáznak? Pont Ti? Nem érzítek, hogy a jobb lábatokkal a bal alól rugjátok ki a talajt? Nem ti varrjátok a blúzotokra a sárga csillagot, mikor azt senki nem kérte? Nem veszítek észre, hogy minden vádatok magatokra üt vissza, ráadásul egy csomó dafke szavazót is elhajtotok. Nem vagytok már elég kevesen? Csak így tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.