25 millió forinttal is emelhette a Miskolci Ingatlankezelő vezérigazgatója családjának tulajdonában lévő ház értékét a vitatott módon odavezetett út – írja a NOL.hu.

Ha bele is került pár millióba, a kiadásnál jóval többet dobott az ingatlan értékén az a nagy vitákat kiváltó út, amelynek köszönhetően már nemcsak gyalog, hanem autóval is megközelíthetővé vált a Miskolci Ingatlankezelő (MIK) Zrt. vezérigazgatója családjának tulajdonában lévő pazar miskolctapolcai villa. Vagyis hiába érvelt a miskolci városháza azzal, hogy „önerőből” épült az út a lépcsősor helyén, a közterület használatának szabad értelmezése jelentős vagyongyarapodást hozott a MIK-vezér családjának – olvasható a Népszabadságban.

Mint ismert: A miskolctapolcai Viola utca lakói néhány hete szembesültek vele, hogy valakik elbontották az erősen lejtő szakasz közepétől a főútig vezető lépcsősort, s az alsó traktusban immár aszfaltozott úton eshetnek hasra. A bitumenes út csak a Miskolci Ingatlankezelő Zrt. vezérigazgatójának, Szélyes Domokosnak a családjának a házáig lett kiépítve. Az utcabeliek panasszal fordultak a város jegyzőjéhez, de nem kaptak választ.

A városháza azt állította:

önerőből, az önkormányzat engedélyével épült az út, a munkákat pedig nem Szélyes Domokos, a MIK vezérigazgatója kezdeményezte és végezteti, hanem az utcában lakó édesapja.

Hogy mennyibe kerül a nagyjából húszméteres útszakasz, arra nem kaptak választ: iparági szakértők szerint néhány millió forintból már meg lehet oldani egy ilyen beruházást. Az impozáns villa az ingatlanos portálok adataival összevetve ezen a környéken legalább nyolcvan-százmillió forintot ér, vagyis az aszfaltút akár 25 millió forintot is dobhat az értékén.

Azt is írták a városházáról, hogy a

Viola utca esetében kifejezetten előnyös az útépítés, a régi lépcső ugyanis nagyon leromlott állapotban volt. (...) Figyelembe véve a lakossági jelzéseket, az önkormányzat az út mellé egy keskenyebb lépcsőt épít.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Nincs lépcső az utcában lakóknak, viszont van szilárd útburkolat a helyi nagyságnak. Volt már Miskolcon útépítés a helyi képviselőnek,Zsiga Marcellnek, de csak a házáig, mint itt.
Viszont akik az utcában laknak, télen a síkos úton lépcső nélkül hogyan fognak közlekedni,?
Ez viszont már nem érdeke sem az önkormányzatnak, sem a villa tulajdonosnak. A rohadéknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Veleda
Nincs lépcső az utcában lakóknak, viszont van szilárd útburkolat a helyi nagyságnak. Volt már Miskolcon útépítés a helyi képviselőnek,Zsiga Marcellnek, de csak a házáig, mint itt.
Viszont akik az utcában laknak, télen a síkos úton lépcső nélkül hogyan fognak közlekedni,?
Ez viszont már nem érdeke sem az önkormányzatnak, sem a villa tulajdonosnak. A rohadéknak.
sziha
@Veleda: nono! Majd mindjart jon a fideSS-osztag es elmondja, hogy ez tulajdonkeppen nekunk csak es kizarolag jo lehet.
Veleda
@sziha: Te ,figyelj! Képzeld el, ahogyan ők gondolkodnak, hát nem is csodálkozom. Mingyá megmagyarázza, hogy annak a nyugdíjasnak nem kell lépcsőt másznia, ez az útépítő ember egy aranyember.))
Agyafúrt egy manus ez a NAVos,. csinált egy bekötő utat a házáig. Rafkós a manus
sziha
@Veleda: Majdnem. De ok azt mondanak, hogy ingye' kapott a plebsz egy kalandparkot. Es hogy a mocskosbudoslibsibolsibanda meg ennek sem tud orulni.
Veleda
@Horizont: A Maris mama hagyta rá az örökséget.+ összeadták a szülei+ kölcsönkérte a barátaitól, akiknek még mindíg tartozik. Hogy ezt miért nem tudtad kikövetkeztetni, nem is értem:))
Eriksson
@Horizont: És Te a 200 nm2-esedet miből kuporgattad össze?
Hellcat
@Horizont: Rossz az aki rosszra gondol...vasazott meg bodzázott...
Eriksson
@Horizont: Van Neked tükröd, önkritikád Tündérbogárvirágszál?
wpym
Ez a szélyes veszélyes, avagy szeszélyes?
Főlökött
Tisztelettel : Az ott lakók írjanak a jegyzőnek egy levélkét, melyben lekarcolják azt, hogy az út átépítése, annak minőségi módosulása nem a törvények-rendeletek-jogszabályok keretén belül és szerint történt, s mivel törvénytelen volt, így az eredeti állapotokat állítsák-állíttassák vissza.
Mivel ezen történet még nem évült el, így előttük a lehetőség...

Ha és amennyiben a jegyző elutasító választ prezentálna, keressenek egy jó és független jogi képviselőt, mely az önkormi és a tulaj gatyeszát is leperelheti. No ehhez kell egy olyan jogi képviselő, aki ezt be is vállalja...
koszpeko
@Horizont:Miért magyarázkodsz egy hülyének?
Egy gyökér az is marad.
Irigy.
Tudod?
Egy bölcs ember mondta,hogy inkább legyen 100 irigyed mint egy sajnálód.
Eriksson
@Horizont: "Horizont
@Veleda: Tényleg milyen hülye vagyok amikor annyi a példa rá kis hazánkban! :)
De egy ilyen vidéki senki semmi ember?? Szörnyű...semmi értéke nincs már a rendes embernek, ezek a görények elszívják a levegőt is előlünk! "
ma, 15:41

Kik azok, az előlünk?
justhpeter
Szerintem nem is olyan lökött a Főlökött, mert neki bizony igaza vala. "Ha pör, hát legyen pör". Névvel, címmel, személyi számmal, az utca összes lakója.
koszpeko
@justhpeter: Aztán odakerül az új "bíróság" elé.
Mi lesz?
Teljesen törvényes minden.
Szándékosan nem igazságost írtam.
Veleda
@Eriksson: Tényleg szebb volt a lépcsővel. De azóta kötelezték a gaztett elkövetőt, hogy csináljon kapaszkodós lépcsősort is. Hamár annyira át akarja alakítani az utcaképet:))
kkalman
Nézem a képeket, aszfaltozás előtt, aszfaltozás után, de sehogy se látom a helyét a keskenyebb lépcsőnek, amit az önkormányzat ígért a sunyi módon épült aszfaltcsík mellé. Jobb helyeken ez az út meg se épülhetett volna, nálunk meg az elkészülése után sincs szankció, csak magyarázat, hogy miért maradhat ott az új út.
Eriksson
@Veleda: Egy biztos, hogy sokkal hangulatosabb volt az utcakép. Ha most tesznek lépcsőt meg korlátot, az már nem ugyanaz. De vajon elfér-e majd a gyalogos meg az autó egymás mellett?
Veleda
@Eriksson: Nem gond! lebontják a házakat:))
Csizmás Kond
Na látjátok...mondtam én hogy lesz lépcső...:)
Eriksson
@Csizmás Kond: Köszönhetően az itteni portálon lefolytatott vérre menő vitáknak és sértegetéseknek.
Főlökött
@koszpeko: Nagyon halkan megjegyezve "A helyszíni szemléről a hatóságnak az építtetőt, a tervezőt, az útkezelőket (tulajdonosokat), az érintett ingatlan-tulajdonosokat, a szakhatóságokat és a közműveket a kitűzött időpont előtt legalább 8 nappal írásban értesítenie kell." pl. egy a sok közül...
Hol található meg mindez ? Az 1998. évi LXXIII. törvényben, illetve amire hivatkoztam is -> 93/2012. (V. 10. ) kormány-rendeletben.
Tessék itt a rendelet : net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200093.KOR

Én is hasonló 'cipőben' jártam, amikor az utcánkban egyszer csak megjelent a cég és felmarták az utcát, teljesen átépítették, majd leaszfaltozták. Mivel a hanyag munkavégzésük eredménye az lett-volna, hogy egy tavat csináltak volna az ingatlanom elé, megkapargattam az egész ténykedést. Azt még nem is említettem, hogy 2 hónapig se ki - se be az ingatlanomba járművekkel, gyalog is nehezen. Hát kiderült, hogy se tájékoztatás, se hozzájárulás, se hatástanulmány, se tervek, se engedélyezés, se semmi. Én pedig lézeres szintezővel, mivel 'maflára' ráértem, lemértem és kirajzoltattam az utca felét, majd az orruk alá nyomtam.
No eredmény, visszabontották az egész vízelvezetést ->megcsinálták normálisra-szabvány szerintire és azóta a teljes kocsibejáróm is aszfaltos :)

Az itteni ténykedés kapcsán nem vagyok meggyőződve arról, hogy minden oly nagyon szabályos volt. Az ott élők - ott közlekedők pedig már leírtam mit kell - kellene hogy csináljanak, hamár egyszer 'végigizgulták' az átépítést, érdemi ellenkezés nélkül.
Csizmás Kond
@Eriksson: ...szerintem sem lett volna ott többé képcső ha itt nem kezdenek el hisztizni...:)
Csizmás Kond
@Eriksson: ...és látod a hír hallatán hogy lecsillapodtak ?...:))
Eriksson
@Csizmás Kond: Jó munka jutalmaként jöhet az elégedettség. :)
Csizmás Kond
@Eriksson: ...most el vannak foglalva újabb rémhírek kiturkálásával...:)
Eriksson
@Csizmás Kond: Na de majd, újult erővel... :)
advocat
Esetleg befizethetné. Persze mi választottuk a munkaadóját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.