Miközben a kormány ezerrel tolja a bevándorlásellenes propagandát, 16 ezer pénzes külföldinek tette lehetővé a magyarországi letelepedést a kötvényprogramon keresztül. 

Egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni egy jogerősen elítélt orosz állampolgár – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az adócsalásért elítélt orosz a magyar hatóságokat kijátszva, Saint Kitts és Nevis hatóságától szerzett be erkölcsi bizonyítványt.

Az átverés azért sikerülhetett, mert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) a kötvényvásárlótól a „Magyarországra történő beutazását megelőző állandó vagy szokásos

tartózkodási helye szerinti ország hatósága által kiállított,

büntetlen előéletet igazoló, hat hónapnál nem régebbi okiratot” követel meg. 

A szabályzás kijátszásához tehát elegendő egy adóparadicsomban lévő lakcímre bejelentkezni.

A Magyar Nemzet azt is megtudta, hogy az egyik letelepedési kötvényt forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina az egyetemi társa volt Rogán Antalnak a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. A kapcsolatot ma is tartják.

Az államtitkár tagad

Komolytalan állításokon, rágalmakon alapul a Magyar Nemzet cikke – mondta Dömötör Csaba egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre. Hozzátette, a cikk meg nem nevezett külföldiekre hivatkozik, "és így nehéz komolyan venni".

A Belügyminisztérium már több esetben beszámolt a biztonsági előírásokról – emlékeztetett az államtitkár, kifejtve: többek között elmondták, hogy a kötvények vásárlóit többszörösen szűrik, többek között a rendőrség, a nemzetbiztonsági szervek és a Terrorelhárítási Központ is.

Ha valaki méltatlannak bizonyul a letelepedési kötvény vásárlására, akkor az engedély visszavonható a jogszabályok értelmében – jegyezte meg Dömötör Csaba.

Hozzáfűzte, hogy a korábbi 8 helyett 30 nap áll a hatságok rendelkezésére, és az eljárás a kérelmező családtagjaira is vonatkozik.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Magyarország egy remek hely lett...mármint a más ország adócsalóiknak!
Mert ugye Andibandit Amerikában adócsalás miatt megbüntették, ezért Magyarországon nem kell adóznia, mert így nem válhat itt is adócsalóvá...
Semmi sem bizonyítja jobban a gyanút, mint egy hivatalos cáfolat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
A baltásgyilkos eladása után ez már nem üti meg nálam az ingerküszöböt.
egyvandor
@Yoda69: Az mszp nem élt a Nemzethy Együttrablás Rendszerének lehetőségével. Szégyenlősebbek voltak, elbuktak. Mo. most jobban teljesít.
egyvandor
@Equus: ... és azt is tudják, hogy ezek utódai sem jelentenek kockázatot. (ezt csak arra hogy a menekülteknél ezt komoly argumentumként hozzák fel)
Equus
@egyvandor: ja... a "családi"-üzleti kapcsolataikkal együtt sem.
nezelodo
Egymásra találnak, a kötvényeladókkal és a megbízóikkal. Nincs itt semmi ami rendkívüli lenne. És senki ne emlegesse a tizenkét zsiványnak a tanyáját, mert ezek ott fönt sokkal többen vannak.
Desischado
Íme, így kell milliárdokat szerezni! Á la maffia fidesz módra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.