Budapest, 2016. szeptember 21., szerda (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította a kormányt, hogy “vonja vissza a megszorítást”, amelynek alapján október 1-jétől a benzin jövedéki adója literenként 5 forinttal, a gázolajé pedig 10 forinttal emelkedik. A párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy a magyarok azért fizetnek majd többet az üzemanyagért, mert az egész világon olcsóbb lett az olaj. Az adóemelés ugyanis abban a szellemben készült, hogy az állam semmilyen szinten se viselje a világgazdaság változásának következményeit, inkább az adófizetőkön hajtsa be az alacsony olajár miatt kieső adóbevételt – jelentette ki Gréczy Zsolt. A DK szerint a világpiaci árak eséséből származó hasznot az állampolgároknál kell hagyni, mert a magyaroknak is jár az olcsóbb benzin. A magyar emberek nem érnek kevesebbet az angoloknál, németeknél vagy franciáknál, az Orbán-kormány mégis kiveszi a zsebükből az olajáresés miatti hasznot – fogalmazott. A...

Forrás: web.dkp.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ha a nyersolaj $1 lesz hordónként, akkor melik majd a jövedéki adót 400 Ft-ra... kell a pénz a Grassalkovich kastélyra rühellkének
Peller Anikó
Miért ne? Emeljék duplájára.

El fog fogyni az olaj, egyetlen degeneráció felélte a Föld energiatartalékait. Sajnos ez a probléma más országokra nincs (sincs) hatással, senki nem törődik még a legrövidebb távú jövőnkkel sem.

Nem az a baj, hogy drága a benzin hanem, hogy ormányunk mire költi az így befolyó rengeteg pénct. Foci, Mikell Angeló, zorgona, villák, várpalota, jaktok, lop tok, loptok. Ez a bibi.
kkalman
Természetesen, ezt az adóemelést követi majd sok más árának az emelése is, hivatkozva az adóemelésre.
Arra nem is számítok, hogyha emelkedik a kőolaj világpiaci ára, akkor nálunk ez a geczi kormány csökkenti a jövedéki adót.
Peller Anikó
Ne aggódj, a választásokra majd fogja (ez a mostani nem választás, hanem szavazás. Választásunk itt nincs)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.