Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz ennek elkerülése érdekében, ezért is bír sorsdöntő jelentőséggel az október 2-i népszavazás – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön Egerben, sajtótájékoztatón.

Simicskó István kifejtette: Európában már vannak olyan városok, ahol a bevándorlók aránya meghaladja az ötven százalékot, az elmúlt egy-másfél év pedig egyértelműen bebizonyította, hogy a migránsáradat, a bevándorlás összefüggésben van a terrorizmussal, hiszen Európa-szerte jelentősen nőtt a terrorfenyegetettség, a terrorveszély.

Az 1552-es egri diadallal párhuzamot vonva a miniszter felidézte: az egriek az akkori világ legerősebb hadseregével rendelkező oszmán birodalom katonáival szemben álltak hősiesen helyt, miközben a korabeli Európa, miként most is, megosztott volt. Azt mondta, látható, hogy a keresztény értékek korántsem kellő hangsúllyal jelennek meg. Az Európai Unió alapokmányában még utalás sem szerepel a kereszténységre, noha Európa az egyetlen kontinens, amely a kereszténységnek köszönheti a létezését, történelmét. Hozzátette: az európai lakosság mindössze kilenc százaléka vallja magát hívő keresztény embernek, miközben a tömegesen érkező migránsok nagyon erős, más hittel rendelkeznek.

Szavai szerint ez azt jelenti, hogy az európai politikusoknak, vezetőknek tanulniuk kell a történelmi hibákból, és egyfajta egységes álláspontra kell törekedniük. Látni kell a tömeges migráció veszélyeit, a megoldást pedig nem a betelepítési kvóta jelenti.

Simicskó István kitért arra: Martin Schulz európai parlamenti elnök minapi nyilatkozatából az is kiderült, hogy a kvótarendszer nemcsak a már az Európai Unióban tartózkodó mintegy másfél millió migráns szétosztására vonatkozna, hanem "felülről nyitott" szisztémaként meghívóként szolgálna a többi afrikai, ázsiai bevándorolni szándékozó számára, végeláthatatlan folyamatot indítva ezzel.

A miniszter arról is beszélt, hogy a hideg idő beálltával a földközi-tengeri embercsempész-útvonalak visszaszorulnak, és a súlypont a nyugat-balkáni folyosóra helyeződik, így Magyarország déli határain is fokozódni fog a nyomás.

A kormány éppen ezért a határ megvédésén túl a kiváltó okok kezelésében is részt vesz, egyben azt javasolja az EU vezetőinek, hogy a hangsúlyt a válsággócokban jelentkező problémák megoldására helyezzék.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz Heves megyei elnöke, az egri térség országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarország több mint 3200 települése közül 2200-ban a képviselő-testületek határozatban nyilvánították ki, hogy nem kérnek a brüsszeli kényszerbetelepítési csomagból, a migránsokból. "Ismerünk azonban olyan baloldali vezetésű nagyvárosokat, ahol a településvezető azt mondta, tárt karokkal várják a migránsokat" – tette hozzá.

Amennyiben megvalósul a brüsszeli kényszerbetelepítési csomag, akkor a magyarországi kvótát el kell osztani. "Ahol az október 2-i népszavazáson legkisebb volt az elutasítás, gondolom, ott várják leginkább a menekülteket, felvállalva annak biztonsági, kulturális és pénzügyi kockázatait" – mondta a fideszes politikus.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az elmebaj már meg is támadta a zországot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@kkalman: Az egy tekervénnyel több is csak azért van neki, hogy ne szarja össze az udvart. Szégyen az országra, hogy nálunk minden primitív és unintelligens miniszter lehet. (Igaz másra nem is alkalmas)
cs.n.
"Európában már vannak olyan városok, ahol a bevándorlók aránya meghaladja az ötven százalékot"
Amikor ilyeneket mondanak, ritkán részletezik. Az ilyen adatokban ugyanis benne vannak az uniós országokból érkező bevándorlók is.
Jozefina
Majd kisorsolják, hogy a fidesz-kdnp frakcióból melyiké legyen a migráns szerep és csinálnak egy számháborót a felcsúti mészaros birodalmán!!!
kissé felnőttem
50 % az kacsából vagy libából mert ott sem fejnélküliek a rend fenntartók. Városneveket kéne kiirni, a hivatkozás kevés adat. aztán lehet rákeresni avagy kacsa. Ami meggondolás tárgya lehetne az ilyen olyan megnyilatkozás, ez okoz-hat OKOZHAT fenyegetettséget. mert kihivás felhívás keringőre. Máris EDDA szám lesz a kör közepében állok...Hallgatni arany ! ez se középút persze csak ösvény valamerre.Nem vok honv. miniszter de van véleményem Megszívlelendő ( Kösz. nincs mit máskor is )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.