Fidesz Választási Irodává nevezték át a Nemzeti Választási Irodát (NVI) az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös, szombati tiltakozó demonstrációján; a táblát a választási iroda fővárosi székhelye előtt függesztették ki.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke akciójukat a többi között pártja februári népszavazási kezdeményezésének megakadályozásával indokolta. Szerinte február 23-án egy valódi népszavazást akartak megakadályozni a választási irodához küldött emberek, majd egy nappal később, a kvótareferendum bejelentésével "paravánt próbáltak húzni a történtek elé".

A kormány által kezdeményezett népszavazásról az MSZP elnöke azt mondta: egy jogilag megalapozatlan, kormány- vagy parlamenti döntéssel megoldható kérdésben írtak ki a népszavazást, amelyre több mint 10 milliárd forintot elköltenek.

Új nevet kapott az NVI: Fidesz Választási Iroda

Fotó: MTI

Molnár Gyula abban bízott, a mostani vasárnap mindenkinek hitet ad abban, hogy nem lehet közpénzből, durva kampánnyal megtéveszteni az embereket, és hogy 2018 a változás éve lehet Magyarországon.

Jelezte, a következő időszakban igazi válaszokat fognak adni az oktatás, az egészségügy, a szegénység, a korrupció és a jogállam problémáira, mert most álproblémákról szól a közélet.

Az MSZP elnöke azt javasolta, hogy vasárnap mindenki pihenjen otthon, kivéve délután, amikor a PM tartja a Kossuth téri rendezvényét, majd október 3-án kezdjék el a normális Magyarország építését.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke, zuglói polgármester azt mondta: lassan orvosi esetként lehet értelmezni Orbán Viktor hatalomféltését, és az ő érdekét szolgálja, az ő hatalmi játéka a népszavazás is.

Úgy fogalmazott: pártja is felkerült "a nemzetinek nevezett választási bizottság halállistájára", a hatóságnak még az is fáj, ha valaki elmondja a véleményét a szavazás napján. Jelezte: vasárnapi rendezvényüket az erőszakmentesség világnapja alkalmából tartják.

Közölte, azért hirdették meg a rendezvényt, hogy elmondják, egy gyűlöletmentes, erőszakmentes, félelem nélküli Magyarországon szeretnének élni.

A tiltakozó akció végén leleplezték az NVI épülete előtt egy lámpaoszlopra felerősített táblát, amelyen nagy betűkkel az volt olvasható: Fidesz Választási Iroda.

A színpadon egy iratmegsemmisítőt helyeztek el, amelyen le lehetett darálni a szavazási értesítőt.

A demonstráción részt vevők MSZP-s és PM-s zászlókat, lufikat tartottak. Az NVI előtt több szocialista népszavazási óriásplakátot is kiraktak.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden azt állapította meg, hogy jogsértő, mert választási gyűlésnek minősül a PM vasárnapra meghirdetett rendezvénye, és a szavazás napján nem lehet ilyen gyűlést tartani. Ezután az MSZP szolidaritásból elállt saját, eredetileg ugyancsak vasárnapra, a fővárosi Vörösmarty térre tervezett rendezvényétől, a Szabad Európa-naptól, amelyet a szervező szocialisták családi napnak neveztek.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Tökéletesen találó név!!!de lehetne Fidesz Választási és Csalásügyi Iroda is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Erre mit találtok ki?!?!?!

Mert hogy semmi ötletetek nem volt eddig a simogatáson kívül, az tuti.

www.youtube.com/watch?v=QY_rAuFCBpA
Szókrakész
@Mirabilis: Akkor akár már országot is vezethetnek, igaz?!?!?!?!
Tekla
Az egészségügy egy feneketlen zsák.
Ráadásul rendkívül rossz hatás fokkal dolgozik. Az is sok amit ráköltünk.
Ennyi pénz , tudás, technika birtokában még van beteg , akkor valamit nagyon nem jól csinálnak!
Azon meg ne is gondolkodjon senki, hogy a betegségek 2/3-a , még a dokik szerint is lelki eredetű. A rendelő intézetek meg nem úgy vannak ritmizálva, hogy 2 pszichológus , egy szakorvos , ismétlés végig a folyóson!!!
Vagyis a szakorvoshoz gyártják le a beteget és nem a beteghez az orvost. Ha-ha !
Desischado
Végre, ez egy jó megmozdulás volt. A névválasztás is tökéletes!
nezelodo
"lassan orvosi esetként lehet értelmezni Orbán Viktor hatalomféltését" Ha ezt Brüsszelben is tudják, szerezhetnének egy kis protekciót egy jó intézményben az EU központja körül szegény betegnek.
Csizmás Kond
Az emberi hülyeséget a végtelenségig lehet überelni.
a zemeszpé egyhuzamban azt szajkózta mindenki maradjon otthon...majd hogy mégse hát kirándulás helyett szervez egy szófosógyülekezetet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.