A Párbeszéd Magyarországért a Nemzeti Választási Bizottság első fokú tiltó döntése ellenére is megtartja a vasárnap délutánra tervezett, "Állj ki az erőszakmentes Magyarországért!" elnevezésű Kossuth téri rendezvényét. Szabó Tímea társelnök azt mondta, nem választási nagygyűlést, hanem egy olyan rendezvényt tartanak, amelyen nemet mondanak a gyűlölet- és félelemkeltésre.

A párt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a képviselő úgy fogalmazott: a kormány semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy félelemben tartsa az embereket és hogy saját szempontjából nézve sikeressé tegyen egy értelmetlen népszavazást.

Ezért a Nemzeti Választási Bizottság, a "Fidesz csicskája" fals jogi indokokra hivatkozva próbálja betiltani a PM vasárnapi megmozdulását

- fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség már egy hónapja tudomásul vette a rendezvényükről szóló bejelentést. Érvelése szerint ha választási nagygyűlést tartanának, akkor a rendőrség ezt nem tehette volna meg.

Szabó Tímea azt is bejelentette, hogy pártjuk fellebbezni fog az első fokú határozat ellen, erre öt napjuk van, így vasárnapig nem születik jogerős döntés az ügyben.

Karácsony Gergely, a párt másik társelnöke is azt mondta, hogy a rendezvény nem választási nagygyűlés, hanem egy politikai kezdeményezés. A PM egy új logót és egy új vitairatot készít, mert szeretnének párbeszédet indítani arról, hogy mi legyen a baloldal ajánlata Magyarország számára – fogalmazott.

Azt is kijelentette, hogy a PM számára ez a népszavazás "nem létezik", ezért nem is tudnának választási nagygyűlést tartani egy olyan eseményhez kapcsolódva, amelynek nem fogadják el a legitimitását.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tímea érvelése hibátlan! Mármint, hogy: nem választási nagygyűlést tartanak!
Alátámasztandó az érv jogi relevanciáját meg kell említsem (több is van, de én ezt a 2-t említem);
A népszavazási kérdés nem találtatott az alkotmányra tartozónak, de rá hivatkozva lehet az alkotmányt módosítani!
De megáll a régi ismert példa Kovácsékat elmeszelte a tekintetes bíróság, mert egy hiteles közgyűlési jegyzőkönyv alapján, azt merték állítani, hogy közgyűlés volt! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nagyon helyes!!! Volt már ,,nem taggyűlés,, most lesz ,,nem tüntetés,, oszt. jónapot))))))))
Warlord
@Bringás: Mi az anyád picsáját vagy még itt, hogy ma kiderült, hogy sosem voltál pantzer, csak putzer, te szarosszájú orbáncsicska?
Desischado
Igaza van Tímeának, hibátlan az okfejtése. Az nvb meg tényleg orbán szolgája, elég szégyen ez rájuk nézve!
Jozefina
NE MENJ SZAVAZNI!!! IRÁNY A KOSSUTH TÉR!!!
kiscsillag66
@vonotok: Én is remélem! Drukkolok, hogy jó idő legyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.