Már töprengek egy ideje azon, hogy a dicsőségesen, mindent elsöprő fölénnyel érvénytelen népszavazás után mi lesz a következő lépés. Azon túl persze, hogy a kormány elmagyarázza a híveknek, miért is több a 40 százalék a 60 százaléknál, mert az evidencia. Természetesen erre a nem létező többségre hiv

Forrás: kolozsvaros.com
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na akkor egy sztori: Egy lány kint dolgozik Svájcban . Itthon volt nem rég , behívatták a becses kormányhivatalba , majd ott elvettek a személyigazolványát, jogosítványát és érvénytelenítették. (kilukasztották ) mondván mivel Svájcban dolgozik ez nem jár neki! De az adóhivatal tudni akarja hogy mennyit adózik kint !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Na akkor egy sztori: Egy lány kint dolgozik Svájcban . Itthon volt nem rég , behívatták a becses kormányhivatalba , majd ott elvettek a személyigazolványát, jogosítványát és érvénytelenítették. (kilukasztották ) mondván mivel Svájcban dolgozik ez nem jár neki! De az adóhivatal tudni akarja hogy mennyit adózik kint !
emerencia
@Mobil123: Ez egy régi trükk. A kilencvenes évek közepén munkanélküliként hiába kértem a hivatalt, egyetlen állásajánlatot sem kaptam. Magam sem találtam semmit, hisz ez itt az ország kevésbé boldogabb része, a külföldi munkapiac pedig nem volt még megnyitva. (Még uniós tagok sem voltunk.) A munkaügyi központos ügyintéző hölgy elkérte a tajkártyámat és szenvtelen arccal minden magyarázat nélkül ráírt egy közeli lejáratú dátumot. Ezután nem járt nekem orvosi ellátás, hiába voltam született magyar állampolgár, hiába volt már mögöttem akkor majd húsz év munkaviszony ami után a munkáltatóimmal egyetemben minden megkeresett fillér után befizettük az adókat és a járulékokat. Szerencsém volt mert egy komoly betegséget sikerült túlélnem gyógyszer és orvos nélkül. Fiatal voltam, akkor még megúsztam. Most 60 évesen se lehetek biztos abban, hogy ugyanez soha nem fog velem újra megtörténni pedig azóta már újra ledolgoztam és minden közterhet befizettem tizenéveken át úgy, hogy az adóinkból fenntartott hivatal ebben segítséget nem nyújtott. Nagyon meg kell gondolni, hogy melyik okmányunkat merjük odaadni a köztisztviselők kezébe bár naivitás azt gondolni, hogy ha nem adjuk oda, akkor nem fognak kiseperni egyetlen szülőhazánk társadalmából...
Mobil123
@emerencia: Akkor sem gondolom hogy valaki aki külföldön dolgozik joguk van érvénytelenítni az okmányaikat . Engem mélységesen felháborít!!!
coni
A TB csak jól jár vele, ha a külföldön dolgozó magyarok mindkét helyen fizetik az eü.adót. Miért jönne haza valaki kezeltetni magát amikor az orvosi ellátás legalább(!) ennyire jó a többi országban is? Maximum ha az itthon töltött szabadsága alatt orvoshoz kell mennie egyszerúbb ha itthon kezelteti magát és nem utazik több száz kilométert. De ezt bőven fedezi a befizetett adó/járulék.
emerencia
@Mobil123: Szerintem sem. A jogsi és a személyi bevonását különösen nem értem, ha pedig a tb-t nem fizette az sajnos a jogosultság elveszítésével jár Magyarországon. Ma már viszont van lehetőség ennek befizetésére. Én a helyében mindenképpen kérnék jogi segítséget a helyzet tisztázására mert erősen gyanús, hogy itt valami törvénytelenség történt. Az én esetemben anno a jogszabályoknak megfelelő volt az eljárás. Az már más kérdés, hogy embertelen.
Grafix69
@Mobil123: A fiammal pontosan ez történt , még jó ,hogy volt útlevele.
quadrocopter
@Mobil123: Mi a tanulság? Le kell szarni mindenféle gennyes qrmányhivatali idézést és az összes okirattal kimennei! Akit pedig érdekel(ne) hogy a kinti magyar hol és mennyit adózik, az járjon utána, feltéve, ha megtalálja a munkahelyét! Minden lehetséges módon gátolni és akadályoznia patkányrendszert!
Ezektől a szennyes genyóktól még a levegőt is megvonni!
Mobil123
@Grafix69: Itt az a szerencse hogy van útlevél és svájci jogosítvány. Akkor sem értem miért kellett ez. Miért kell elvenni a papírokat? Még is hogy érvényes akkor az adó azonosítója mert ugye azt tudni akarják mennyit adózik kint.
Mobil123
@quadrocopter: Teljesen hivatalosan dolgozik kint. De akkor is menjenek a picsába.
Grafix69
@Mobil123: Ezek mindent tudni akarnak, én rólam nem sokat tudnak ,gondolom rólad sem.
Mobil123
@Grafix69: Én itthon élek ergo bármit tudhatnak de ki is nyalhatják a Széchenyi téren dobszólóra ha megengedem . Pláne hogy a nem kívánatos listájukra felkerültem .
quadrocopter
@Mobil123: Itt valamiért ócska, piti bosszúról lehet szó, "hivatali visszaélve".,mert még nem is hallottam hasonlót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.