Ahhoz, hogy biztosítva legyen a nyugdíja, ennek a korosztálynak gyakorlatilag létfontosságúvá válik, hogy nyugdíjcélú megtakarítása legyen. Magyarországon a 65 év felettiek létszáma 1,8 millió fő, míg az öregségi nyugdíjasoké 2 millió, a foglalkoztatottak száma 4,2 millió fő. A nyugdíjkiadások 2014-ben a GDP 9,1 százalékát és az államháztartási kiadások 17 százalékát jelentették (ezek a számok Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől hangzottak el). Az elmúlt évekhez képest, 2020-ig 30 százalékkal többen érik el az öregségi nyugdíjkorhatárt. A következő 3 év alatt több mint 300 ezren léphetnek ki a munkaerőpiacról.

Forrás: 24per7.info
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Milyen jol jonne 20 ev mulva az ellopott 3 ezer milliard, ami ha csak a kamatokat szamoljuk legalabb 10 ezer milliard lenne addigra. De volt - nincs. Illetve van fideSSes offshore szamlakon, ebbol vett orban stromanja luxusyachtot sz luxusvillat az adrian.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Nessy: Nálad a pont. Pontosan ezt akartam megírni. Az élelmiszer, a gyógyszerek és a rezsi ára nőtt! Ők dőzsölnek, mi meg dögöljünk meg! Hogy rohadna meg az összes elevenen!
Eriksson
Azt mondják, hogy sok az új nyugdíjas, mert a Ratkó korszak gyerekei most akarnak nyugodni egyszerre, s ezt nem fogja bírni a rendszer. Ilyenkor elgondolkodom, hogy hova lettek azok a befizetések, melyeket ők már befizettek? Mert ugye az evidens, hogy több Ratkó gyerek több járulékot termelt.
emerencia
@Warlord: De kár, hogy felénk nincsen madaras tecsó olcsó farháttal! Ilyenkor én csinálok belőle egy rahedli húslevest több napra, lefejtem a főtt húst a farhátról és abból lesz a finom francia pizza betétje. (Quiche) Úri kaja olcsón. Így mulat egy magyar bennszülött versenyszférás főállású dolgozó.
nyanya001
Számtalan esetben látom, hogy a munkába megfáradt öregemberek túrják fel az utcai
szemetest visszaváltható üveget, sörös dobozokat keresnek, pár forintot kapnak érte
a visszaváltóban !
És ez pont az a korosztály akik egy élhető országot adtak át 1989-ben
amit ez horda végképp széthordott !
Eladott Ország
A svájci indexálás eltörlésével már most is garantált ,hogy a nyugdíjas koldusok országa vagyunk. Ehhez még párosul az aktív dolgozók megnyomorítása, a létminimum alatti bérezéssel.
Pártunk és kormányunk már felkészült a nyugdíjkatasztrófára, de a nyugdíjplafon eltörlésével
a saját nyugdíjukat bebetonozták.

Az új Alaptörvényből kivették az Alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót. Ezért azonban cserébe NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás, a kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja: És simán megvonhatja bármikor, sőt hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs jogorvoslatért kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány. Hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot.

Ergo a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az állampolgárok. Jelenleg kb. 4,5 millió körüli érintett lehet, aki alól bármikor kiránthatja a szőnyeget a kormány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.