Ahhoz, hogy biztosítva legyen a nyugdíja, ennek a korosztálynak gyakorlatilag létfontosságúvá válik, hogy nyugdíjcélú megtakarítása legyen. Magyarországon a 65 év felettiek létszáma 1,8 millió fő, míg az öregségi nyugdíjasoké 2 millió, a foglalkoztatottak száma 4,2 millió fő. A nyugdíjkiadások 2014-ben a GDP 9,1 százalékát és az államháztartási kiadások 17 százalékát jelentették (ezek a számok Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől hangzottak el). Az elmúlt évekhez képest, 2020-ig 30 százalékkal többen érik el az öregségi nyugdíjkorhatárt. A következő 3 év alatt több mint 300 ezren léphetnek ki a munkaerőpiacról.

Forrás: 24per7.info
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Milyen jol jonne 20 ev mulva az ellopott 3 ezer milliard, ami ha csak a kamatokat szamoljuk legalabb 10 ezer milliard lenne addigra. De volt - nincs. Illetve van fideSSes offshore szamlakon, ebbol vett orban stromanja luxusyachtot sz luxusvillat az adrian.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
szerintem meg már sokan a maitól is.
Lepényleső
Probléma megoldva,nagy része addigra elhantolva?
nyanya001
Szépen elsíbolták a 3 ezer milliárdot !
Mocskos tolvaj banda !
Levendula
Nyugdíjmegtakarítás? Minek? Kinek? Biztosítási alkuszoknak, akik átvágják a jónépet???
Warlord
@Levendula: És a fidesznek, akik egyszerűen einstandolták a magánynyugdíjpénztárban gyűjtött pénzünket.
Yoda69
Milyen jol jonne 20 ev mulva az ellopott 3 ezer milliard, ami ha csak a kamatokat szamoljuk legalabb 10 ezer milliard lenne addigra. De volt - nincs. Illetve van fideSSes offshore szamlakon, ebbol vett orban stromanja luxusyachtot sz luxusvillat az adrian.
nyanya001
Már most is sokan az éhenhalás küszöbén vannak.
Szomorúan nézem, hogy a munkába megfáradt tisztességes emberek
járják az utcákat és túrják fel a hulladék gyüjtőket hátha van benne visszaváltható
üveg, vagy sörös doboz amit visszaválthatnak pár forintért és éppen azt a korosztályt
látom. akik 1989-ben egy élhető országot adtak át
CHEWBACCA
Mai vásárlóértéken 42 ezer forintnak megfelelő összeget kapsz majd!
Warlord
@CHEWBACCA: Az mennyi csirke farhát lesz az akkori árán?
Warlord
@CHEWBACCA: Akkor a hétvégén megint nem eszünk. :-(
nyanya001
Csak úgy kifakad az ember néha, a Rogánéknak 6 háztartási
alkalmazottjuk van, és ki tudja az összes tolvaj tróger senkiházinak mennyi
a cselédje, akiket a a tetves demokratikus kormány rendelete szerint
nem kell bejelenteni hát ezek mind megszívják jó pár év múlva hála
a rohadékoknak !
Warlord
@nyanya001: A madaras tescóban hétvégi csirkefarhát akció. 99 ft/kg. Hó vége van, befektetek 2db-ba. :-(
nyanya001
@Warlord: Nyomorúságos ez a rendszer és ők is 0,9 % nyugdíjemelést kapnak
hogy a radai rosseb enné meg ezeket akik pofáztak a 13. havi nyugdíj eltörléséről,
és ezek a rohadékok ígértek 14. havi nyugdíjat, hát jó, ha egyáltalán a nyugdíjasok
megkapják a nyugdíjukat a tolvaj kormánytól mert ezeknek minden felfér a pofájukra!
Mint azt a Kövér aljadék is mondta, hogy a nyugdíjasok felélik az unokáink jövőjét...
ők meg ellopták a mai fiatalok, és vagy 3 nemzedék jövőjét, és a nyugdíjasok nemzedéke egy élhető országot adott át, ezek szénné lopták az országot és van bőr a pofájukon visszamutogatni !
Warlord
@nyanya001: Bízom az elszámoltatásban, és hogy lesz még demokrácia az országban.
kamazuka
Ötlethiányos érában élünk.Hogy a kormánynak árva tanácsadói szösszenete sincsen mit is kellene, lehetne tenni e kérdésben.Ezen nem csodálkozom.
Tény, a hathatós és a társadalom számára megnyugtató megoldással előálló csoportosulás,nevezzük így azt a gazdasági tömörülést,pártot,mely egy lehetséges és kialakítható metódussal előáll attól függetlenül milyen zászló jelenti a kormányt magát,irányítja a gazdaságot!
quadrocopter
Egy átdolgozott élet után érkezik a csirkefarhátas generáció.Hogy nem sül le a bőr a szutyok, mocskos, korrupt, harácsoló, tolvaj politikus pofájról!
nyanya001
@quadrocopter: Aztán jön a csirkefej ... és meg kell köszönni a kedves vezetőknek
Nessy
Ahhoz képest, hogy a "gazdaság szárnyal",minden mese ellenére a jelenlegi nyugdíjak reál értéke csökkent. Igaz, ezzel a tipusú infláció számítással minden ok. Olcsóbb lett a toronydarú, meg a LED tv. Viszont az élelmiszer, gyógyszer, szolgáltatások nagy része esetenként 10 % felett is drágult! Lehet kézcsókra járulni Orbánhoz, és áldó imát rebegni!
A most minimálbéres dolgozók nyugdíja meg valóban az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés lesz. A közmunkásokról nem is beszélve.
A rizsacsökkentésről ne is beszéljünk Az olcsó világpiaci árak az Istennek nem tudnak átjönni a szöges dróton! Igaz, vannak akik remekül keresnek a bolton!
Emlékszem, amikor egyszer még a Horn kormány idején ( korrekt svájci indexálás idején) novemberben 0,5 % KIEGÉSZÍTÉST kaptunk januárig visszamenőleg a FIDESZ volt a legjobban felháborodva, hogy ilyen kis összeget nem lehet adni. Most egész évre 0,9 %. Ja, most ők döntöttek erről, ergo tisztességes!
Hellcat
És most derül ki, hogy az járt jól aki nem engedett az állam fenyegetésének és maradt manyup tag :(
nem tibi
Majd a ge@i aki kinevezte magát és legombolta a mnyp mtk -at és bevezette a közmunkát , gazdaggá tette a haverokat gondoskodik majd a nyugdíjunkról remélem .
Mi másért tették volna mind ezt és még sok minden mást .
Desischado
@Nessy: Nálad a pont. Pontosan ezt akartam megírni. Az élelmiszer, a gyógyszerek és a rezsi ára nőtt! Ők dőzsölnek, mi meg dögöljünk meg! Hogy rohadna meg az összes elevenen!
Eriksson
Azt mondják, hogy sok az új nyugdíjas, mert a Ratkó korszak gyerekei most akarnak nyugodni egyszerre, s ezt nem fogja bírni a rendszer. Ilyenkor elgondolkodom, hogy hova lettek azok a befizetések, melyeket ők már befizettek? Mert ugye az evidens, hogy több Ratkó gyerek több járulékot termelt.
emerencia
@Warlord: De kár, hogy felénk nincsen madaras tecsó olcsó farháttal! Ilyenkor én csinálok belőle egy rahedli húslevest több napra, lefejtem a főtt húst a farhátról és abból lesz a finom francia pizza betétje. (Quiche) Úri kaja olcsón. Így mulat egy magyar bennszülött versenyszférás főállású dolgozó.
nyanya001
Számtalan esetben látom, hogy a munkába megfáradt öregemberek túrják fel az utcai
szemetest visszaváltható üveget, sörös dobozokat keresnek, pár forintot kapnak érte
a visszaváltóban !
És ez pont az a korosztály akik egy élhető országot adtak át 1989-ben
amit ez horda végképp széthordott !
Eladott Ország
A svájci indexálás eltörlésével már most is garantált ,hogy a nyugdíjas koldusok országa vagyunk. Ehhez még párosul az aktív dolgozók megnyomorítása, a létminimum alatti bérezéssel.
Pártunk és kormányunk már felkészült a nyugdíjkatasztrófára, de a nyugdíjplafon eltörlésével
a saját nyugdíjukat bebetonozták.

Az új Alaptörvényből kivették az Alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót. Ezért azonban cserébe NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás, a kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja: És simán megvonhatja bármikor, sőt hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs jogorvoslatért kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány. Hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot.

Ergo a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az állampolgárok. Jelenleg kb. 4,5 millió körüli érintett lehet, aki alól bármikor kiránthatja a szőnyeget a kormány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.