A HVG a 2015-ös rendőrségi és ügyészségi statisztikák segítségével indított cikksorozatot. Az első részben azt taglalják, hogy országos szinten melyek a bűnügyileg legfertőzöttebb megyeszékhelyek és megyei jogú városok.

A Legfőbb Ügyészség által a HVG rendelkezésére bocsátott adatokból az derül ki, hogy a 10 ezer lakosra jutó regisztrált bűncselekmények száma alapján Kaposvár, Kecskemét és Budapest számít a "legbűnösebb" városnak.

Kiderült, hol követik el a legtöbb bűncselekményt Magyarországon

A somogyi megyeszékhely első helye némileg csalóka, hiszen, mint a Somogy megyei rendőrkapitányságon elmondták, egyetlen, de 1828 rendbeli közokirat-hamisítási ügy dobta meg ennyire a bűncselekmények számát, e nélkül a város a középmezőnyben lenne.

Az eredmények cáfolják azt a feltevést, hogy a gazdaságilag leszakadóban lévő keleti országrész lenne a bűnügy melegágya. Ehhez képest pont egy dunántúli város "nyerte" a versenyt, és a lista első felében találjuk Győrt, Szekszárdot és Székesfehérvárt is. 

Kiderült, hol követik el a legtöbb bűncselekményt Magyarországon

Ami az összes bűncselekményre jutó nyomozási eredményességet illeti, az összes bűncselekményre jutó felderítettségi arány átlagban meghaladja az ötven százalékot, öt városban (Szombathely, Salgótarján, Nagykanizsa, Debrecen és Hódmezővásárhely) a hatvan százalékot is. Öt városban viszont (Dunaújváros, Kecskemét, Eger, Érd és Kaposvár) ötven százalék alatt van, míg Budapesten a negyven százalékot sem éri el.    

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kiderült hol követik el a legtöbb bűncselekményt Magyarországon ? Hol? Hát a fideszen belül , a kleptokrata kormánynál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
3dwhite
Ez csak a "lopás" kategória, mi van a többivel?
CsipkeRózsa
Alcsút, Felcsút környékén követik el a legnagyobb értékű bűncselekményeket. Már ezer milliárdokról beszélhetünk. A táblázatban felsorolt bűncselekmények teljes összege meg sem közelíti a Csútiakét.
Törölt felhasználó
Mérvadó listának tűnik..:) 435 Budapesten 2015-ben. Ezt napi vagy évi szám?!:)
CsipkeRózsa
@ziziplanet: éves szám, tízezer főre vetítve.
kukac50
Politikusok körében követik el a legtöbb bűncselekményt! Polt Péter meg segít eltitkolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.