Pálffy Ilona, az NVI elnöke szerint több hibát is lát a népszavazási rendszer működésében, és változtatásokat javasol – írja a Magyar Idők.

A Nemzeti Választási Iroda a népszavazás szabályainak átírását kezdeményezi. Pálffy Ilona, az NVI vezetője az október 2-i kvótanépszavazásról vonta le a konzekvenciákat és az arról szóló országgyűlési beszámolójában írta le, milyen változásokra lenne szükség a szabályozásban.

Többek között csökkentenék a népszavazási kérdések hitelesítéséről (vagy elutasításáról) szóló döntéssel szembeni jogorvoslat határidejét, ami jelenleg 90 nap. Bele kellene írni a népszavazási törvénybe a kampányköltségekre vonatkozó szabályozást. A személyiadat- és lakcímváltozásoknak meg kellene jelenniük ebben a nyilvántartásban is. A levélben szavazók névjegyzékének hitelességét hatékonyabban kell biztosítani.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mindenki nyugodjon meg...csak tovább formálják a sjaát igényeik szerint...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@justhpeter: Pontosan, megpróbáltak mindent hátha letudnak szakítani 2 szavazót az elképzelésükhöz, de nem sikerült...Most majd úgy módosítják a törvényt, hogy ez újra ne fordulhasson elő...
justhpeter
@papa.49: Hiába minden törvénymódosítás, a rendszer döglődik és ha 2020 után nem lesz elég uniós pénz ki s fog múlni. Nekünk már csak az Ámen marad.
Desischado
Nem jöttek be a trükkök, és most módosítják a tákolmányukat, hogy meg tudják buherálni a szavazást megint. Elég szégyen, hogy ebben az abszurdisztánban ezt is lehet.
papa.49
@Desischado: Még 4 év, és már el is húznak mint a vadludak!!!
kisrigó
@papa.49: Nekünk meg itt hagyják az összes guanót, miközben fityiszt mutatnak! Úgy érzem, nem sok jóra számíthatunk.
kukac50
Változás kell, állítsák vissza a 2010 előtti törvényeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.