Szent Márton "a szociális piacgazdaság védőszentje", akinek nemcsak a szíve volt a helyén, de a józan esze is, amikor a legenda szerint – még katonaként – egy rászorulónak köpenye egy részét adta oda, és így egyikük sem fagyott meg – mondta a miniszterelnök a Szent Márton és Európa címmel, az Országházban csütörtökön megrendezett egyházi konferencián.

Orbán Viktor a Szent Márton-évet lezáró rendezvényen azt hangoztatta, a társadalmi szolidaritás nem elvont fogalom, hanem konkrét és ésszerű cselekvési mód. Szavai szerint segíteni mindig erőnk és lehetőségeink szerint kell, mindig a szükséges és megfelelő részt adva az arra rászorulóknak. Ez olyan közös munka, amelyben a magyar kormány a katolikus egyházra mint az egyik legfőbb szövetségesére számíthat – tette hozzá.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
orbán már valóban olyan orbitális ostobaságokat mond, hogy kutya meg ne hallja, mert megvész szegény pára!
A magyar klérus meg már régen nem Szent Péter egyházának a képviselője! Sok státusz keresztény! nem sok köpenyt szakítanának ketté!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
jaj ne Viktorka, ez még tőled is elképesztő baromság!
nemfideszes
... és még van pofája ilyeneket mondani, minek után elfogadták a hajléktalan törvényt, és már többször kísérletet tettek az "ásd el magad" alapon működő szociális temetés bevezetésére.
not me
Hogy mered akár megpróbálni is, hasonlítani magad, te őstulok!!!

Amúgy szent Márton nem szent...
(Te meg főleg nem vagy az, és nem is leszel, bazdmegorbán!!!)
Ja, hogy annyira hülye vagy, hogy még ezt sem tudod?
Orbán Viktor, a legendásan hülye kismocsok!
adrenalink
Gágog a szélkakas. Ez egy biológiai csuda!:-(
bakegya
Már megint át kellett menni szent életűbe-és fogtechnikázott a mi teknősünk egy orbitális baromságot---ettől a MÁRTON NAPI LIBÁK IS JOBBAN GÁGOGNAK MAJD-már akinek telik ilyen szentségtelen baromfiárak mellett libacombra!!!
Nessy
orbán már valóban olyan orbitális ostobaságokat mond, hogy kutya meg ne hallja, mert megvész szegény pára!
A magyar klérus meg már régen nem Szent Péter egyházának a képviselője! Sok státusz keresztény! nem sok köpenyt szakítanának ketté!!
Cicamama55
Neki Magyarországgal, az itt élő emberekkel kellene foglalkoznia, nem állandóan a vallással hozakodni elő, miközben az egész kormánypártunk nagy ívben lesz.rja a tízparancsolatot! Persze érthető ez, mert ahogy közeledik a választás, a katolikus vallású magyar néphez legalább szavakban közelíteni kell/ene/. Csak hát, azért ez édes kevés ám, mert a rengeteg "agyonfizetett" magyar nyugdíjasnak kezd kinyílni a szeme, mert teljesen kiürült az ő 6 évük alatt a zsebe!
namihami
Jaj, de elcsépelt az a bizonyos Isten állatkertje és a kerítés mondás. És a jelek szerint nem hogy fogyna, inkább szaporodik a bennlakó.
papa.49
Na ez se hülyül már meg jobban, ez totál kész van))))))))))))))))))))))))))))
Szókrakész
Helyes.
Akkor a katolikus egyház, Vatikán inkluzíve ossza szét a vagyonát a szegények között.
Lepényleső
Egyik kutya,a másik eb,a Deákné vásznánál egy sem szebb?
glorianna
Hoppá, nekem ezzel a hírrel kapcsolatban mindjárt van három kérdésem.
1. Hogy a csudába került egy katolikus egyházi "rendezvény" az Országházba?
2. Miért beszél ezen az állítólag szekuláris ország (egyébként állítólag református) miniszterelnöke?
3. Orbán Viktor hogyan merte szájára venni a "társadalmi szolidaritás" kifejezést?
not me
"Orbán Viktor: Szent Márton a szociális piacgazdaság védőszentje"

- Te tömörre töpörödött, mentálisan hulladék, orbán, Szent Márton (aki nem szent, de ez más kérdés), ki sem tudta volna mondani a maga életidejében, hogy: szociális piacgazdaság
Vágod!?

U.i.: Amit ígérhetek: Ha véletlenül találkozunk, nagyon csúnyán pofán leszel vágva - mert megérdemled! (meg a béna kőagyú kacsa szamesaid is. ezek tényleg azt hiszik, ha csúnyán néznek sokáig, meg beleemelnek 1000 kilóba egyszer, meg fejen rúgják magukat egy héten egyszer, már pengék? )

Szánalmas!

Elég volt a parasztkodásból.
Beiratkoztam.
Járok.
Jövő tavasszal elmegyek innen.
De nem intek be, ha elmentem.
Mert túlságosan magyarnak születtem.

Annyira jó lehetett volna, és annyira rossz lett - pár ember miatt...
Ahová kerülök, a magyar nyelv szépségéről, logikájáról (a nehézsége ellenére a logikai egyszerűségéről), a magyar ételek semmihez nem hasonlítható finomságáról (nem, nem a paprika, hanem a törődve szerető magyar anya/feleség/nagymama keze, ami szórja a paprikát) - a lélek adja az ízt!

Míg a magyar férfiak harcoltak a semmiért (az a sok hős semmiért...), addig a magyar nők cipótálból és téglaporból levest főztek
A magyarok többet érdemelnének, mint amit a pozícióba jutott magyarok, engednek nekik.

A magyar, a magyar gondolkodás nem való vezetőnek.
Zeta
@glorianna: Mert az állam és az egyház összetartozik. Szerintük, legalább is V. ezt szeretné ,ha így lenne. Olyan keresztény ,hogy a keze miatt ,már szent, maga fele hajlik.
A szolidaritás,meg az árokpartról jön. Hogy,hát senkit sem hagynak ott ,irány az alja ! Ha jól megnézzük,az oligarchák ,szépen állnak, megkapják a mi adónkból rendesen!
karma1
@not me: Latom, nagyon el vagy keseredve, azert jobb, ha tudod: nagyon nehez lesz mashol, ELOSZOR - de azutan Te leszel a nyero!... Sok sikert a vallalkozasodhoz, az uj eletedhez.
kisrigó
Ez a pökhendi liba (gúnár) végtelen tudatlanságában és gőgjében azt képzeli, hogy még a szenteket is ő "nevezi" ki!! Hangosan röhögnék, ha lenne hozzá kedvem! Mekkora tahó bmeg!
Desischado
Azt nem értem, hogy mer ez a parazita kereszténységről beszélni, mikor az embertelenségére szavak sincsenek. Ilyen mocsok féreg nem sok van, az biztos!
nezelodo
Na Az a szerencsétlen Szent Márton el sem tudta volna képzelni, hogy kik hivatkoznak majd rá, és mire használják a nevét! Pont az példálózik a jó cselekedetével, aki nem hogy egy fél zsebkendőt nem adna valakinek, hanem még azt is ellopná a másiktól, ha lenne neki!
Borsodi
@Desischado Nem sok, de miért pont nekünk van? : Most tudtam meg Puzsért hallgatva,hogy született a köpönyegforgatónk.Putyin álltal.
www.youtube.com/watch?v=hbAMUMlLmYI
kiscsillag66
Ennek minden szent és nemzeti. Ha ezt a két szót meghallom a szájukból, rosszul vagyok!
nezelodo
@kiscsillag66: Néha az az érzésem, szándékosan gúnyt űznek a nemzet fogalmából, nem tudom felháborodás nélkül hallgatni a jelentésének degradálását. Na, Istenre meg a szentekre való hivatkozásuk meg teljesen hiteltelen számomra, ismerve a sűrűn változó elveiket. Olyanok, mint a szocik hívő tagozata, ahogy szegény Töhötöm atya mondaná, fából vaskarika.
papa.49
@DR Eric CARTMEN: ,,A hozott anyagból ennyire futotta,,)))))))))))))))
kiscsillag66
@nezelodo: Szerintem nem gúnyt űz, hanem halálos komolyan veszi, mert elhiszi, amit mond. Ez már több mint pávatánc.
kiscsillag66
@nyanya001: Szerintem is jó! Most már csak arra lennék kíváncsi, ő kinek adná oda a köpenyét. Szerintem senkinek, mert egy nagyon ÖNZŐ ember.
eszegfu
@kiscsillag66: Ilyen "eretnek" gondolat meg sem fordul O.V. fejében... hát még ennek megtétele! Szerintem elvenné inkább a köpenyét a szegényembernek!
sokanvagyunk
@eszegfu: Nem vette el, a köpeny csücskét azért odaadja... 0,9%.
eszegfu
@sokanvagyunk: Tényleg! Azt a csücskét kapják meg, amin már van egy "lik"! De mondhatnám ugy is, mint Mátyás király meséjében, ahol a pásztor lánya vitt ajándékot a királynak meg nem... a szita alól az ajándék galambot kiengedte és elrepült. Nem akarok én előre siránkozni... de ezzel a több, mint 10 %-os minimál bér növekedéssel és ennek a járulékainak többletével nem tudom hogy "birkóznak" meg a nyugdijasok 0,9 % növekménye?! Az szinte biztos, hogy a vállalkozások ennek a többletköltségét beépitik a termékek árába!
kukac50
Orbán meg a szegényeknek nem ad rezsicsökkentést a fára,Őt nem érdekli,hogy sok kisnyugdíjas aki nem áll sorba segélyért,mert szégyelli, a saját otthonába fagy halálra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.