A lap filmes, dokumentumfilmes szakértőkhöz fordult, hogy a Vs.hu honlapon a video- és dokumentumfilm néven megjelentek gyártási költségét becsüljék meg. Az egyik, több évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkező filmstúdió a videók és dokumentumfilmek gyártását darabonként 300 ezer és 1 millió forint körüli összegből vállalná. Sós Ágnes Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező is egymillió körül összeget mondott a filmek darabonkénti gyártási költségvetésre. Ő kiemelte, bár a filmek hossza néhány perctől egy óráig terjed, a költségeket nem ez határozza meg, hanem az elkészítésére fordított munkaidő, és a forgatáshoz, vágáshoz használt eszközök díja, amely jól megbecsülhető a megtekintett filmek alapján. Ha mindezek alapján a videotartalmakat és „dokumentumfilmeket” is egységesen 1 millió forinttal számoljuk, akkor a filmek 68 millió forintból legyárthatók lettek volna. Ez persze lehetett volna kicsit több, hiszen vannak a filmek között külföldön forgatott alkotások is, de...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Így, karácsony előtt jól jött egy kis visszacsorgatott pénz és a cimbiknek is jutott!
lampa laz
Lopnak éjjel, nappal, hazudnak reggel, délben, este... már aggódom értük, h 1 perc nyugalmuk sincs...
RonaGyuri
Bocs, de ez így képmutatás

Nem kellene úgy csinálni, mintha nem ez lenne a megszokott hazánkban

A Halszagú Magyarország dal után, most a mostanság kormány-érzékeny mno.hu a Pallas Athéné alapítványok és a vs.hu hírportál kiadója közötti félmilliárdos szerződést is górcső alá vette. Hogy a dolog még pikánsabb legyen, minderről a derék Népszava számol be, ha nem is direktben. Lévén a cikkben megadott hyperlink a hirtv.hu-ra mutat, akik ugyancsak Magyar Nemzetre hivatkoznak.
A dolog lényege, hogy „A 270 milliárd forinttal kistafírozott alapítványok annak a vállalkozásnak juttattak közpénzt, amely mögött Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére állhat. A lapnak szakértők azt nyilatkozták, hogy a filmeket túlárazták, ugyanis negyedáron is le lehetett volna gyártani a videókat.”.
Nos természetesen nem vagyok szakértő a fontos dokumentumfilmek területén, de van némi ismeretem a vállalkozások gazdálkodás a számtanában. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a manapság megszokott 20%-os visszatérítés kigazdálkodása körül kell keresni a „túlárazást”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.