Orbán Viktor elfelejtette, hogy rendeletben kellett volna gondoskodnia a csaló brókerek vagyonának biztonságba helyezéséről. Az eredmény már látszik: szerteszét folyik a pénz. Másfél év telt el azóta, hogy az Orbán-kormány a látszatpolitizálás jegyében két nap alatt elfogadtatta a törvényt a százmilliárdok eltűnéséért felelős brókerek pellengérre állításáról, mégsem született meg az a rendelet, amely meghatározná, mi a feladatuk a fellelhető vagyon őrzésére kirendelt zárgondnokoknak. A Buda-Cash cégcsoport egyes tagjainál még a zár alá vétel is elmaradt, pedig ahhoz új törvényre sem lett volna szükség.

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Mi is itt a kérdés?

,,A csoport második legfontosabb vállalkozása a Buda-Cash Vagyonkezelő volt, tulajdonosai között éppúgy megtalálhatók Pintérék, mint a felszámolásra ítélt Brókerháznál, mégsem vonták egyetlen részvényét sem bűnügyi zárlat alá."

,,A brókerbotrány négy fővádlottja mellett a hatóságok mások felelősségét egyelőre nem firtatják."

Na ugye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Akkor a hazugovics álljon helyt a saját vagyonával, ami vagy 500 milliárd forint!!!
Szókrakész
Ne azt figyeljétek mit mondok, hanem hogy mit teszek(sic Orbán)
nevemnick
Mi is itt a kérdés?

,,A csoport második legfontosabb vállalkozása a Buda-Cash Vagyonkezelő volt, tulajdonosai között éppúgy megtalálhatók Pintérék, mint a felszámolásra ítélt Brókerháznál, mégsem vonták egyetlen részvényét sem bűnügyi zárlat alá."

,,A brókerbotrány négy fővádlottja mellett a hatóságok mások felelősségét egyelőre nem firtatják."

Na ugye.
Mobil123
dehogy felejtette el!!! leszarja!!! ( ugyan már ! mikor volt hogy a tulajdonos felel a vagyonával? talán a MAL tulajdonosok feletek például? nem emlékszem rá ) ebben az országban a hatalmon lévők semmiért nem felelnek .
papa.49
Egy másik mondata a közelmúltból ,,móresra tanítjuk a bankokat,, hát mit tagadjuk sikerült nekik, a bankok csak jól jártak vele!!!
papa.49
@Mobil123: Viszont a fizetésük azért annyi amennyi ,,mert nagy a felelősségük,, így szóban!!!
Szókrakész
@Mobil123: A MAL bulinál a katasztrófa előtt másfél évvel még Orbán is résztulaj volt.
Azért nem erőltették a felelősségre vonást a tározó állapotát illetően.
Nessy
A lényeg a cirkusz volt! Hogy hány kis ember járt rosszul? Kit érdekel?
papa.49
@Horizont: Nem tartom magam ,,vérszomjas,, embernek, de a mai regnálók megérdemelnék az inkvizíció, összes bevethető kínzását annyi bűnt elkövettek már a néppel szemben!!!
karma1
@Horizont: Na, nyugdijilag Te sem vagy agyonfizetve, de monnyuk csodalkoztam volna, ha maskepp lett volna,... Amikor a Quaestor bebukott, akkor miert hagytak a tarsolyt ket hetig meg szabadon? Hogy eltuntethesse a meg meglevo penzeket, es persze a nyomokat, amik a kormanyhoz valo kotodest bizonyitottak volna.
Az szamomra kulonosen erdekes, hogy EGY kiemelt esetben - jelen esetben a Buda-Cash-nel - akik ki voltak rendelve zargondnoknak, azok vartak a kormanytol egy kulon allasfoglalast, vagy torvenyt, hogy mit csinaljanak a Buda-Cash zarolhato vagyonaval.
En ugyan nem vagyok konyvelesi szakember, de a francba, ZAROLJAK azt a kurva vagyont, amihez ennek a tetves tarsasagnak koze volt, aztan ha megmagyaraztak, hogy milyen penz honnan van, es mibol, akkor mar lehet tudni pontosan, hogy mit lehet vele csinalni. De addig, mig a rendorseg be nem fejezi a nyomozast, ADDIG ZAROLNI kell azt a kurva vagyont es egy filler a szamlakra se ki, se be!
Nehogyma annyi penzert egy vegrhajto zarbiztos ne tudja, mi legyen a dolga???
Persze, ezt a savas vacsinak, meg a kezcsokos neninek be lehet adni, de nekem mar nem...:o(
Mobil123
@Szókrakész: Azért írtam azt amit. Mocskos banda tömörülése van a parlamentben akik az életünkkel játszanak nap mint nap , óráról órára.
Zeta
Igy lopnak szét, törvényesen egy országot. Amit nem tílt, azt szabad! Így aztán nincs .
papa.49
@Horizont: Nálam is szintén...Mondok egy kis történetet a héten történt velem, itthon, jön az önkoritól egy papír hogy megkérdeznék a véleményemet valamiről ami nem volt oda leírva, na mondom a véleményem az hogy a papír irattározva a kukába...Pár nap múlva jön a kérdező biztos, én ki se mentem, a nejem ment ki mondta a hölgynek, hogy nem kívánok válaszolni semmit...
Érted ezért alkalmaz az önkori igazolvánnyal ellátott személyeket, hogy érdeklődjenek a véleményedről, a véleményem már 2014. áprilisban megfogalmazódott az önkoriról, mikor azt mondták a nejemnek, ne is kérjen segélyt mert nem lehet sűrűn adni, akkor volt bő két hónapja hogy levágták a lábam fejét... Mit tehettem úgy kellett menni melózni, ha megakartuk venni a kötszereket, meg a kajánkat!!!
Nálam akkor a martfűi önkori kiverte a biztit többé én nem állok szóba se nagyon velük!!!
karma1
@Horizont: Legyel boldog, a legjobb baratnom elmehetett volna 60 eves koraban korengedmennyel nyugdijba, mert enektanarno, es van valamilyen torveny enekesekre (barmilyen, opera,-, jazz-, pop, akarmilyenre), tancosokra - mivel fizikailag nehezsegi foka magas - az aklacsonyabb nyugdijkorhatar, de mivel - hogy fel ne kopjon az alla -, 3 evig dolgozott vamkezelokent is, bar ezalatt is tanitott - , mar nem jar neki a korengedmeny. Mondta, hogy hurra, a mi korosztalyunk mindent kibir, botfulu gyerekeket, neveletlen kolkeket tanitani egy eleten at, - OK,.
Viszont mar majdnem 10 eve hazi apolasert kap fizeteskent kemeny 26 000 forintot, mivel anyukaja 92 eves, es 98 %-ig vak, es nincs mas eltartoja. Mivel a 63. evet betoltotte a baratnom, igy megis jar neki ket evvel elobb a korkedvezmeny, mert "ledolgozta" (kivarta) azt a 3 ev buntit, ami a vamkezeleses kiruccanasaert jart.
Ismet mondta, hogy hurra, akkor a papirok mar egyben vannak szepen 3 eve, most csak el kell vinnie a nyugdijintezetbe, ugyintezesre. Az elso kotelezettsege az volt, hogy azonnal fel kellett mondania a szeditoen magas hazi apoloi 26 ezret, mert a ketto egyutt nem jar. Igy aztan 2 honapig total jovedelem nelkul volt: az apolasit mar nem kapta, a nyugdijat meg nem. Aztan jott egy elso utalas, ami 42 ezer forintrol szolt, es amikor felhivta az ugyintezot, hogy ez az osszeg most micsoda, az tajekoztatta a baratnomet, hogy aaaaa', ez csak eloleg, valoszinu ennek a ketszereset fogja kapni a benyujtott papirok szerint. Aztan megjott a nyugdijt hozo penzespostas: (ill. kezhezkapta az elso TELJES nyugdijat), ami 42 000 forint volt. Szoval, dobott egy ha'tast, es nem akar hinni a szemenek. Es meg akkor oruljon, hogy erosen ledolgozott 45 ev utan ennyit kap. Mai magyar igaz mese...:o(((
papa.49
@Horizont: Elhiszem, és nem is csodálkozom a kisembert mindig megtalálja a baj, és mi védtelenek vagyunk ellene, pontosan mert nincs ,,kitartás,, a bajos napokra...
Az anyósodnak, meg az unokádnak jobbulást kívánok!!!
Írok mindjárt priviben...
Yoda69
@karma1: Durva. Es ettol meg van rosszabb is.
coni
Oka van annak, hogy Mo.-on még mindig ennyi embert csőbe lehet húzni, pedig már korábban mindre volt példa: Baumag, Széchenyi Bank, Takarék, ..most a piramis játékokról, Mariska nénikről akik utazási irodájukban gyűjtik az emberek pénzét már nem is beszélek. Jó példa rá a Questor ahol évek óta lehetett cikkeket olvasni arról, hogy valami nem stimmel mégis Milliárdokat hordtak be nekik az emberek. Önmagában minden értelmes embernek gynút kéne fogni ha valaki a piaci feltételeknél jobb befektetést ígér..
papa.49
@karma1: A nejem hasonló cipőben volt mikor nyugdíjba ment 42 600 forinttal kezdte ő is 24 éve volt, és közben felnevelt 4 gyermeket, a munka mellett, igaz amikor a gyermekek kicsik voltak gyesen volt, amikor szükség volt rá még az unokákkal is ,,nagymama gyesen,, volt...
Csizmás Kond
@Horizont: az is lényeges de a főlényeg nem azon van...:)
Csizmás Kond
.@Horizont: na ez a lényeg...rámutat hogy ki a hibás.
Csizmás Kond
@Horizont: ...na ismét a csiklandós részedhez értem ???...:))
Csizmás Kond
@Horizont: ...hmm...lehet egy picit az de annyit akartam is...:))))
Csizmás Kond
@Horizont: Dehogy bántlak...csak te valamiért allergiás vagy a kifejezésmódomra...
Különösen tisztellek...ha szabad ilyen bensőséges kifejezést használni.
..hogy mégis közbe a döhöngőbb pontodat érintem az csak ösztökélés a kötelező válaszra...:))
Hari
Elfelejtette ? Egy meglátás szerint ez a buták istene, ergo Orbán buta. Csakhogy a valóság az, hogy rafinált, mert egyszerűen számító, sok sogor-koma bukna a zárolással, és ez számára megengedhetetlen. Tehát bukjanak a mezei, jogaikat érvényesíteni nem tudó mezítlábas ! Az egész irányítási rendszere erre alapul, a potensek előnybe hozása, még látszatra sem adva,és a védtelen gyengék eltaposása. Nemes erkölcsi és keresztényi egy ország vezetőjétől...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.