Kétnapos látogatásra Krakkóba érkezett Orbán Viktor miniszterelnök, ahol programja kezdetén Beata Szydlo lengyel kormányfővel a Krakkói Nemzeti Múzeumban megtekintette A magyar festészet aranykora 1836-1936 című kiállítást.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor ezt követően lengyel kollégájával vacsorázik.

Krakkóba érkezett Orbán Viktor

Közölte: a program szerint pénteken a miniszterelnök ellátogat a Jagelló Egyetem Múzeumába, majd részt vesz a Közép-Európa – egy térség sorsa a történelem sodrában című, Waclaw Felczak lengyel professzor születésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencia emlékülésén.

Ezután Orbán Viktor koszorút helyez el Waclaw Felczak emléktáblájánál – tette hozzá.

Havasi Bertalan azt is elmondta, hogy a kormányfő részt vesz a krakkói óvárosban az 1956-ban az Egyetemisták Forradalmi Bizottsága által szervezett tiltakozásait és a magyaroknak nyújtott segítségét megörökítő emléktábla leleplezésén.

Waclaw Felczak (1916-1993) történészprofesszor, a lengyel-magyar kapcsolatok kutatója, második világháborús futár volt, akit ellenzékisége miatt az '50-es években börtönbe zártak.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,jó kupec,, módjára azt számolgatja magában mennyiért lehetne eladni, ha hazakerül Magyarországra!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desert
@Nessy: Háááááááát... Ott ugyebár csak kultúra van, az meg neki nem sokat mondd. A velencei tükörre is azt hiszi ha eléáll, hogy egy magyar cigányt ábrázoló festmény :)
verőce21
Csupa tisztán látó lipsi hozzászólás. :)
bakegya
@verőce21: ezt muszáj volt ,igaz???-jobb legyen a májműködésed és a VIZELETED SE AKADJON EL-DE HA mégis küldök neked egy kacsát.
verőce21
@bakegya: Csak hízlalt, legyen! Örülök.
Eladott Ország
Orbán kiadja a parancsot Kuszaszemnek, hogy az MNB az értéktár programon belül vásárolja meg a festményeket, jó lesz az új rezidenciába a várba költözéshez.
Kit érdekel 20 milliárd, meg egy kis apró, amikor majd tavaszi napsugárhoz hasonlóan simogatja lelkünket, ha a Főméltóságú Úr mosolyogva letekint ránk a palota erkélyéről.
Selyem és 24 karátos arany – csak a függöny és a falakat, illetve bútorokat borító kárpit több mint 360 millió forintba kerül a Szent István-teremben, amelyet a budai Várban építenek újjá, ott, ahová a miniszterelnök költözik. Jól fognak mutatni a selyem falakon a Krakkói Nemzeti Múzeumban látható festmények.
hetöndöe
És megint zsebbe a keze és gyűrött az öltönye.Hiába, a putris múlt nem hazudik.Szotyit is vitt magával?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.