Általánossá vált a munkaerőhiány a szállodaszektorban, amihez nagyban hozzájárul a tömeges elvándorlás – írja a vg.

A Magyar Szállodás és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) felmérése szerint a válaszadók 93 százaléka tapasztal munkaerőhiányt. Leginkább a szobatakarító, felszolgáló, szakács, recepciós és mosogató munkakörbe nehéz embert találni.

Alig maradt munkaerő a magyar szállodákban

Az ágazatban az átlagkereset idén évi bruttó 2,3 millió forintra rúg, ami 25 százalékkal marad el a nemzetközi átlagtól.

Jövőre a minimálbér 15, a szakmai bér 25 százalékkal emelkedik majd, ez azonban várhatóan nem oldja meg a problémát, mivel így is túl nagy a nyugat-európai bérektől való elmaradás.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mennyit keres itthon egy szobalány, és mennyit keres a szomszédban Ausztriában a háromszorosát, négyszeresét, akkor nincs min csodálkozni, többet kel fizetni nekik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@papa.49: "Mennyit keres itthon egy szobalány, és mennyit keres a szomszédban Ausztriában a háromszorosát, négyszeresét, akkor nincs min csodálkozni, többet kel fizetni nekik!!!"
Németül,Angolul nem tudok olyan jól káromkodni mint Magyarul.
ezért maradtam itt na meg azért mert belehalnák a honvágyba.
coni
Ausztriában teljes ellátás+rendesen bejelentik (és ki is fizetik) az alkalmazottakat. Egy szobalány 1400-1500 Eurót+borravalót kap nettó, heti 6 napi munkára ca.1800-at/hó. Ez nem csak 25%-al több mint itt, ráadásul nincs rezsije.
quadrocopter
Ugye világos, hogy miért kedvezőek a munakerőpiaci javuló eredmények? Külföldi meló!
Csak a koszos patkányok hazudoznak ebben a tárgyban is!
papa.49
@magyarbakancs: Nagyon igazad van, de fogjuk fel túlélési gyakorlatnak, már ha túl éljük a hazugovics,meg bandája ámokfutását))))))))))
karma1
@teuton: Latod, rossz palyat valasztottunk: ha trollnak allunk, akkor 7800-at kapnank...:o))) De igy? Gratulalok , csak igy tovabb!..:o)))
teuton
@verőce21: Analfabetacskam! TE dicsekszel itt a penzeddel, de elirtad magad 1 nullaval! Tegat 780 ft-os oraberert mosogatsz... Egyebkent a nulla a szam vegen az biztosan te vagy... Egyebkent ha 25 euros orabert kapnal valahol (a parlamenti fideszpatkanyok között talan?), akkor nem itt böfögnel naphosszat 500 ft-ert orankent baromsagokat trollkent...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.