Magyarország nem lép ki a PISA-mérésből – szögezte le Palkovics László oktatásért felelős államtitkár ma délután, egy sajtóbeszélgetésen – írja a 168 Óra.

Az államtitkár egy kicsi, ám annál hangosabb civil szervezet felvetésére reagált. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete állt elő azzal az ötlettel, hogy átmenetileg ki kellene lépni a mérésből, mert a PISA-eredmények lejáratják a magyar gyerekeket. Palkovics leszögezte: a PISA-vizsgálatot nem szabad kétségbe vonni, azt komolyan kell venni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága most az eredmények elemzésén dolgozik, az összegzést január közepén-végén előterjesztés formájában ismertetik Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Azt nem tudni, hogy lesznek-e személyi konzekvenciái annak, hogy az ország ennyire leszerepelt a PISA-mérésen. Az ATV kérdésére Orbán Viktor azt mondta, mérlegeli majd az előterjesztésben leírtakat. Annyi már tudható, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Balog Zoltán nem érzi felelősnek magát hat év kormányzás után azért, mert a 15 éves magyar diákok negyede a tesztek tanúsága szerint funkcionális analfabéta.

(címlapkép: autopro.hu)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Minek is lépnénk ki a PISA-ból, amikor márt nyakig a sz@rban vagyunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
És, de sőt: most jön a képbe a jó király, a mindenki felett álló igazságos fényestekintet, az elcseszett futballista, aki jól megszakérti a statisztikákat és az összefüggéseket. Megérdeklődi, hogy a félkegyelmű alázatos csicskák miként boldogulnak a futószalagon hülyének nézett alattvalókkal. Aztán majd pénteken a megszokott helyen és időben előadott imában megígéri, hogy ő egyedül a fél kezével mindent helyrehoz, amit ezek amúgy jól csináltak, csak ne lett volna az az elmúlt nyolc év.
Bringás
@silber13: Kis cigó! Miért vered magad, takonyka?
silber13
@Bringás: Hihihi! Cigó legfeljebb te vagy, büdöske! Ostoba, műveletlen tahó vagy, aki lenyúl másokat! Véredben van! Na pá, kis buzeráns!
Bringás
@silber13: Na mi van dzsipszike? Megint kedved szottyan hülyeségeket írni, primkóka?
silber13
@Bringás: Neked mániád más szövegeit ( más egyebek mellett )ellopni stupidka? Fajtád hagyománya!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.