Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt.
Werli József elmondta, az élelmiszerkönyv hatályba lépett változásai leginkább a sütőipart érintik, a módosításokat két év előkészítő munka előzte meg.
Mint mondta, egyértelműsítették a fogalmakat, például, hogy mit lehet búza- és rozskenyérnek, vagy rozsos, illetve teljes kiőrlésű kenyérnek nevezni, valamint változott az ezekben a termékekben a kötelezően használt liszt minimum mennyisége.
Elmondta, a fogyasztó markánsabb ízű termékeket fog kapni, hiszen például a rozsos kenyereknél használt rozsliszt arányának kell érnie a 30 százalékot, a rozskenyérnél pedig a korábbi alsó 40 százalék rozsliszt arányát 60 százalékra emelték.
13 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Lisztet látott a kenyér?
Mert annyira sok adalék anyag, állományjavító van benne a kenyérben, hogy liszt már nyomokban lehet fel fedezni.
Újítási hónap.- vegyük el a bocit a tehéntől, hogy több tejet lehessen fejni.
.- Ez kurva jó ötlet. itt a pénz tessék.
Na beszart a bolt mert nem nőttek a bocik , meg több volt a pusztulás
két év,.- engedjük a bocit szopni és akkor nem kell a bocinak speckó takarmány és lehet hogy olcsóbb is a tehén tej. Kérdés.- De ki fogja a bocinak meg mutatni mit kell csinálni a tehén cicivel?? erre alakítani kell egy bizottságot nem kis pénzért. aki ezt rendbe teszi.
Láss csodát a bizottság meg tanította szopni a bocit. Na ezért is kurva sok pénz kifizettek.
Gondolom, abban egyetértünk, hogy a valamikor híres magyar kenyér sajnos ma már sehol sincs.
Új hozzászólás