Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt.

Werli József elmondta, az élelmiszerkönyv hatályba lépett változásai leginkább a sütőipart érintik, a módosításokat két év előkészítő munka előzte meg.

Mint mondta, egyértelműsítették a fogalmakat, például, hogy mit lehet búza- és rozskenyérnek, vagy rozsos, illetve teljes kiőrlésű kenyérnek nevezni, valamint változott az ezekben a termékekben a kötelezően használt liszt minimum mennyisége.

Elmondta, a fogyasztó markánsabb ízű termékeket fog kapni, hiszen például a rozsos kenyereknél használt rozsliszt arányának kell érnie a 30 százalékot, a rozskenyérnél pedig a korábbi alsó 40 százalék rozsliszt arányát 60 százalékra emelték.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Akkor fel lehet készülni a drasztikus kenyér ár emelésre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Most ezért lesz áremelés, vagy azért mert a pék hátsóján kelés van?
Lisztet látott a kenyér?
Mert annyira sok adalék anyag, állományjavító van benne a kenyérben, hogy liszt már nyomokban lehet fel fedezni.
qxy
egyszer, mert meg történt.
Újítási hónap.- vegyük el a bocit a tehéntől, hogy több tejet lehessen fejni.
.- Ez kurva jó ötlet. itt a pénz tessék.
Na beszart a bolt mert nem nőttek a bocik , meg több volt a pusztulás
két év,.- engedjük a bocit szopni és akkor nem kell a bocinak speckó takarmány és lehet hogy olcsóbb is a tehén tej. Kérdés.- De ki fogja a bocinak meg mutatni mit kell csinálni a tehén cicivel?? erre alakítani kell egy bizottságot nem kis pénzért. aki ezt rendbe teszi.
Láss csodát a bizottság meg tanította szopni a bocit. Na ezért is kurva sok pénz kifizettek.
human
@qxy: Régen Örkény István írt ilyen jókat. Ma már az élet másolja Örkényt.
qxy
@human: ez egy frappáns megjegyzés. Mondanám hogy gyere öntök egy agancsos kólát de messze vagyok.
nevemnick
@szaboria1: 09:55 igen, az olcsóbb termékeknél használják (sőt az olaszok is). Viszont, a valamivel drágább termékeket általában kovászolják. Szerintem a drágább termékek jobban megérik az árukat, mivel másnapra (rosszabb esetben aznap) nem morzsolódnak, száradnak ki, ezáltal nem kell kidobálni őket.
Gondolom, abban egyetértünk, hogy a valamikor híres magyar kenyér sajnos ma már sehol sincs.
szaboria1
@nevemnick: Mikor meg vettem a kenyérsütő gépet azzal a szándékkal ha erős tél lenne a boltok messze vannak majd akkor otthon sütünk. A meglepetés akkor jött amikor a használati utasítást elolvasva milyen fajta liszteket kellene beszerezni. A B 55-ös csak egy helyen szerepelt. A többi fajta csak szakboltban kapható és jó drága. Plusz még egy adalék félét is ajánlottak ha ehető kenyeret akarunk monda az eladó. Az igazi kovászos kenyeret amit kemencében sütöttünk azt ebben a gépben nem lehet megsütni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.