Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt.
Werli József elmondta, az élelmiszerkönyv hatályba lépett változásai leginkább a sütőipart érintik, a módosításokat két év előkészítő munka előzte meg.
Mint mondta, egyértelműsítették a fogalmakat, például, hogy mit lehet búza- és rozskenyérnek, vagy rozsos, illetve teljes kiőrlésű kenyérnek nevezni, valamint változott az ezekben a termékekben a kötelezően használt liszt minimum mennyisége.
Elmondta, a fogyasztó markánsabb ízű termékeket fog kapni, hiszen például a rozsos kenyereknél használt rozsliszt arányának kell érnie a 30 százalékot, a rozskenyérnél pedig a korábbi alsó 40 százalék rozsliszt arányát 60 százalékra emelték.
13 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Markánsabb lesz a pékárú Európa legmagasabb ÁFÁ-val.
mesemondó ebben a kérdéskörben Tállai András, Kósa Lajos díjas műértő és NAV vezér.
Tállai csomagja – amit az adóról nevezett el a büszke apuka – olyan össznemzeti boldogságot hoz nekünk, hogy a fal adja a másikat. Tállai természetesen elszavalta a csökkentjük az alapvető élelmiszerek áfáját kezdetű népi hülyéneknézőt, majd innen fékezés nélkül fordult rá az online pénztárgépek hypót megszégyenítő fehérítő voltára. Kár, hogy ebből Andy Vajna és az ő kaszinói kimaradtak – ezt nem Tállai mondta, hanem csak én.
Csökken a tej, a tojás és a baromfihús áfája 27 százalékról 5 százalékra. És tényleg! Mivel az
Orbánkormány ezeknek – nem, nem csak ezeknek hanem az összes alapvető élelmiszernek
felvitte az áfáját a kormányváltáskor érvényben lévő 10 százalékról 27 százalékra, most pedig
leviszi három terméknél 5 százalékra, ez igen nagyvonalú gesztus. Főleg, mert a féltartós és
tartós tej és semmiféle feldolgozott tejtermék (TúróRudi sem) tartozik az áfacsökkentés áldásos hatálya alá. Csak a friss tej, semmi más.
Talán egyszerűbb és gyorsabb lett volna, ha megnézik egyes európai tagállamok (francia, olasz, német) receptúráit, és persze nem kellene vegyi színező- és egyéb kelesztő anyagokat használni, valamint takarmánybúzával ,,hígítani" az alapanyagot.
Lisztet látott a kenyér?
Mert annyira sok adalék anyag, állományjavító van benne a kenyérben, hogy liszt már nyomokban lehet fel fedezni.
Újítási hónap.- vegyük el a bocit a tehéntől, hogy több tejet lehessen fejni.
.- Ez kurva jó ötlet. itt a pénz tessék.
Na beszart a bolt mert nem nőttek a bocik , meg több volt a pusztulás
két év,.- engedjük a bocit szopni és akkor nem kell a bocinak speckó takarmány és lehet hogy olcsóbb is a tehén tej. Kérdés.- De ki fogja a bocinak meg mutatni mit kell csinálni a tehén cicivel?? erre alakítani kell egy bizottságot nem kis pénzért. aki ezt rendbe teszi.
Láss csodát a bizottság meg tanította szopni a bocit. Na ezért is kurva sok pénz kifizettek.
Gondolom, abban egyetértünk, hogy a valamikor híres magyar kenyér sajnos ma már sehol sincs.
Új hozzászólás