Egyre több pénzük van a magyar háztartásoknak. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai szerint tavaly a harmadik negyedév végére 43 ezermilliárd forintnál is több pénzügyi vagyont halmozott fel a lakosság, ami háztartásonként 10 milliónál is többet jelent. Az első kilenc hónapban összesen 867 milliárd forintot tettek félre a háztartások, emellett több mint 940 milliárd forintnyi hozamot vagy kamatot is bezsebeltek. A készpénz és a bankbetét korszaka talán túljutott a csúcson. A háztartásoknál lévő mennyiség 11 465 milliárd forint volt szeptember végén, csaknem 10 milliárd forinttal kevesebb, mint a fél év végén. A készpénz állománya meghaladta a 3800 milliárd forintot, ami történelmi csúcsnak számít. Ezen belül forintkészpénzt csaknem 3500 milliárdnyit tartanak odahaza a háztartások, ami elképesztően nagy mennyiség. Egy átlagos családnak ez alapján nagyjából 850 ezer forintja van odahaza bankókban, és emellett tart még néhány tízezer forintnyi valutát is.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azóta is keresem ezt a pénzt, mióta a hír megjelent. Ha valaki megtalálja, fele az övé.
Egyébiránt--átlag.
Az elefántnak is van pöcse, meg a bolhának is. Valahogy mégsem ideális átlagolni. Szerintem ide kicsi, oda nagy lenne az átlagolt méret.
Valahogy ez igaz a fenti cikkre is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@wpym: hát az ÚÚÚj magyarország!!
bakegya
@kkalman: orsoséknak EGY IDEJE a TIZES A KABALASZÁMUK!-tíz ezresekkel szúrja ki a szemünk,miközben 100-milliárdokat dobál szét a csókosai között csakkk karácsonyi rohamgondolataival-de azt titkosítva...SOK FELADATA LENNE ITT AZ EGYHÁZNAK,VAGY ESETLEG A FEGYHÁZNAK!
Yoda69
@namihami: Azert nem talalod, mert a hirben emlitett penz 99% fideSSes oligarchaknal van.
eszegfu
Ráadásul ez egy MNB statisztika (a kereskedelmi bankoktól bekért adatokat összesithették), tehát addig "maszirozhatták", amig nem ez a "pozitiv" eredmény jött ki. És közben szomoruan tapasztalalom, hogy pl. nálunk a kisboltban egyre többen nem dekára kérik a párizsit, hanem 200-300 Ft értékben, de ha már ennyijük sincs, akkor "beiratják" a kockás füzetbe, amit majd akkor fizethetnek, amikor pénzhez jutnak. Igaz, hogy ez negativ "megtakaritás"... de mint tudjuk ezt is lehet pozitiv eredményként felfogni.:(
papa.49
Most kellene kollektíven az mnb. elé menni, és kiverni a szartolcsyból a fejenkénti 10 millát!!!
Peller Anikó
Csak egy apró csúsztatás hazugságnak viszont orbitális,

nem az átlagos magyar háztartások, hanem a magyar háztartások átlaga.

Ég és Föld a különbség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.