Minden idők legnagyobb deficitjével búcsúztatta az évet a kormány, egyetlen hónap alatt sikerült 907,6 milliárd forinttal lerontani az államháztartás egyenlegét – írja a napi.hu. Az éves hiány így végül 848,3 milliárdra jött ki.

December hónapban a kormány naponta adott ki tíz-és százmilliárdokat különböző célokra: élen jártak ezek közt a sportberuházások, az olimpiai felkészülés, de került pénz a vidéki városokhoz és az egyházakhoz is, a miniszerelnöki dolgozószobák belsőépítészetére pedig 4 milliárd forintot különítettek el.

Soha akkora hiányt nem hoztak össze az államkasszában, mint a múlt hónapban

Az óriási költekezés célja lehetett, hogy a kormány 2 százalék felett tartsa a 2016-os gazdasági növekedést, ezért juttathattak százmilliárd forintokat a gazdaság szereplőihez.

2015-ben az éves hiány 970,7 milliárd forint volt, az idei egész éves terv 761,6 milliárd lehetett volna. Az eddigi legrosszabb, 486,5 milliárdos államháztartási hiányt szintén az Orbán-kormány hozta össze 2011 decemberében.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ráadásul Matolcsy elb@szta az aranytartalékot is !
Bravó !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@Peller Anikó: Nem értelek engem küldesz a bús picsába vagy Orbánt?
Borsodi
Aranyvécét is építenek Orbán dolgozószobájába?

Teljes pompájában tárulkozik ki a szemünk előtt Bástya elvtárs, Orbán Viktor szerénysége, amikor ránézünk ezekre a tételekre: a milliárdos költözésre a Várba (ami egyébként a világörökség része és nem is szabadna átalakítani), a 4 milliárdért kialakított dolgozószoba, vagy a 10 millióért foglalkoztatott személyes fotográfus. Vajon mik azok a tételek, amikről a nyilvánosság nem is értesül?

500 milliárd a Ligetre és a Várra. A HVG cikke igencsak alámegy a valós számoknak: kb. 250 milliárdos végösszeggel számolhatunk a Liget beépítésénél és újabb 250 milliárdba kerülhet a Várba költözés. Hogy függ össze a kettő? A Liget beépítésére azért van szükség, mert Orbán a Várba költözik és onnan a kulturális intézményeknek más helyszínre van szükség. A Liget Projekt tervezett költsége 150 milliárd (nem EU-s finanszírozásból, hanem adóforintokból), a Várba költözés is kb ennyi. De ha megnézzük, mennyibe is kerül a vizes vb megrendezése, könnyedén dobhatunk még pár száz milliárdot a végösszeghez.

4 milliárd egy dolgozószobára. Igaz, hogy ez a 4 milliárd már benne van a fenti költözés költségeiben, de mégis bujkál az emberben a kisördög: hogy lehet elszórni 4 milliárdot egyetlen dolgozószobára? Lesz-e benne arany budi, mint Janukovics vidéki kúriájában?

10 millió a művészfotókra. Szecsődi Balázs futott be, mint a legolcsóbb ajánlat a Közbeszerzési értesítő szerint. Az előző tételekhez képest ez már csak aprópénz, hogy a Vezért mindig előnyös oldaláról fotózzák.
Peller Anikó
@Borsodi: gondolom nem Te lovasítottad meg az au rumot. Akkor a gecibán.
kukac50
Magyarország erősödik???
Reklámra egy forintot se költsön a kormány mert hazugság amit reklámoznak!!!
RonaGyuri
Nagyobb a gond, mint az elsőre látszik, ez a lényegük:
Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára úgy nyilatkozott, hogy „Pénzszórásról pedig szó sincs, a gazdaságpolitikai célok értelmében hozott a kormány olyan intézkedéseket, amelyek megnövelték a költségvetés kiadási oldalát”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.