A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat – közölte Christopher Stone, a szervezet elnöke szerdán az MTI-vel. Jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok több mint 60 magyar civil szervezetet támogatnak, amelyek olyan ügyeket segítenek, mint a független újságírás, a civil részvétel, valamint a korrupció és a diszkrimináció elleni küzdelem – áll a közleményben.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a „Soros-birodalom” „álciviljeit” azért tartják fenn, hogy:

„a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött„. „Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” Donald Trump amerikai elnökké választásával.

Sorosék válasza a kormánynak

Németh Szilárd (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Ma az ATV-nek nyilatkozva azt is elmondta, konkrétan melyik szevezetekre gondolt:

a TASZ-ra,

a Transparency International-re

és a Magyar Helsinki Bizottságra

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ja. És a dagadt csepeli zsírháj, vagyonnyilatkozatra akarja kötelezni a civilszervezetek vezetőit. Saját vagyonnyilatkozataikkal nem tudnak feketén-fehéren elszámolni. Foggyá' le vörös csepeles proli szökevény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Amellett, hogy zavarják köreiket a civilek, jól jönne nekik az a kis "pizecske", amit ezek kapnak: Most már szervezeti szinten eltaposták a fékeket, a civilek próbálkozása kínos nekik. Hatalmuknál fogva akarják eltaposni őket, mert kínos, hogy a képükbe mondják az ellenvéleményt, felhívják a figyelmet a sok sunyi cselekedetükre.
Csizmás Kond
Bármit rá lehet fogni csak azt nem hogy tisztességesebb és leszámoltathatóbb.
A tisztesség ott kezdődne, ha köztudott volna ki támogat kit és mennyivel, de mivel épp ezek azok a pontok amihez évek kellenek vagy még az sem elég a tisztázásukhoz ezért nem is leszámoltathatóak...szóval épp az ellenkezőjét állítják annak amit művelnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.