Felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon, hétfő reggel az Országház előtt.

Nemzeti gyásznap: félárbocon a lobogók

Félárbocra engedték a nemzeti lobogót – Fotó: MTI/Kovács Tamás

A budapesti Kossuth Lajos téren tartott megemlékezésen ott volt Áder János államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint miniszterek, kormánypárti és ellenzéki politikusok.

A lobogó félárbócra eresztése után Bíró László katolikus tábori püspök mondott rövid imát.

Az Országház előtti megemlékezésen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai közül is sokan ott voltak. A közjogi méltóságok részvétüket fejezték ki nekik. (MTI)

Csak egy döccenést éreztek, és utána felcsaptak a lángok

Volt, aki könyékkel, volt aki a fejével törte ki az üveget a veronai buszbalesetben – tudta meg a Bors.

Nemzeti gyásznap: félárbocon a lobogók

A buszbaleset túlélői – Fotó: MTI/Varga György

Egy 15 éves fiú több társán is segített a busztragédiában, ő könyökkel ütötte ki a buszablakot, és gyakorlatilag egy karcolás nélkül úszta meg a tragédiát. Mint apja a lapnak elmondta, a hátul ülő gyereke egy döccenést érzett, majd a busz elején felcsaptak a lángok.

A fiú ezután egyből elkezdte ütni az üveget, így tudtak megmenekülni a barátaival. Volt, aki az üvegtöréshez a fejét használta – olvasható a cikkben.

A fiú a szerencsés túlélést még egy dolognak köszönhette: gólyaként az első sorokban kellett volna ülnie a buszon, de ő az osztálytársaival mégis inkább hátrament.

A kormány a buszbaleset áldozatainak emlékére hétfőre nemzeti gyásznapot hirdetett ki. a gyásznap részleteiről ebben a cikkünkben olvashat többet. 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mi volt a busszal egyre inkább az az érzésem valami ott az elején volt, hiszen mintha az ami ott megsérült erősen táplálta a tüzet!!!Egy ilyen jármű így nem éghet el ..önerejéből,,!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.