A kormányok és az önkormányzatok négy években, Szeged száz években számolja az idejét – jelentette ki Orbán Viktor Szegeden, aki 19 fejlesztésről tárgyalt Botka László polgármesterrel.

Befejeződött a Botka-Orbán találkozó

(Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

Egy hosszú és sikeres megbeszéléssorozaton vagyunk túl – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, aki köszönetet mondott a meghívásért.

Mint mondta: a fejlesztéseket illetően akarategyezés van a kormány és a város között. Célként említette, hogy Szeged regionális központtá váljon. Véleménye szerint a helyi adottságok ehhez rendelkezésre állnak.

Lesznek az országnak olyan forrásai, melyeket a magyar gazdaság állít elő, és melyeket regionális központok kialakítására fordítanak – hangoztatta a miniszterelnök, aki megemlítette azt is: elvittünk az utóbbi években 25 milliárd forintnyi adósságot.

A kormányfő szerint

ideje kiépítene egy észak-déli tengelyt, és Szegedet összekötni Debrecennel és Miskolccal. Ez az M47-es négysávúsítását jelenti.

Fejlesztenék a Szeged-Makó vasútvonalat is, illetve arról, hogy a kormány támogatja a szegedi reptéri fejlesztéseket.

Megállapodtak egy nagy élelmiszeripari, gyáripari beruházásról, valamint egy 200 hektárnyi ipari park létesítéséről. Egy inkubátorházat is építenek, valamint támogatják Szeged „okosvárossá” fejlődését, több közlekedési beruházást hajtanak végre, a többi közt egy kerékpáros és gyalogoshíd építését – tette hozzá.

A város visszakapja a Mars teret, ahonnan a Volán autóbuszai máshová „költöznek”, mindennek költségét a kormány állja. A Széchenyi tér átalakul, mégpedig a világháború előtti állapotába.

Botka László Szeged polgármestere elmondta: áttekintették a város fejlesztési koncepcióját.

Jelenleg 104 építési projekt folyik a városban. A forrás az a 34 milliárd euró, melyet az Európai Unió és a város biztosít. Ma 19 további beruházásról tárgyaltak. Utóbbiak nem csak Szeged város érdekeit szolgálják, hanem erősíti Magyarországot is a régióban – fogalmazott.

A városvezető két projektet kiemelt:

az egyik nagy közlekedési program 40 milliárd eurós értékben egy új tiszai déli híd megépítése, illetve Szeged és Temesvár közúti összeköttetése.

Beszélt arról is, hogy jelenleg a szegedi lézerközpont műszaki átadása zajlik. A város emellett egy ipari park megvalósítását tervezi, ehhez kérték a kormány segítségét.

Egy élhető város akkor élhető, ha szolidaritás is van, vagyis mindenkinek jut a fejlesztési forrásokból – fogalmazott a polgármester, aki egy új, államilag támogatott bérlakás-felújítási programot szorgalmazott szegedi minta alapján – közölte a hirado.hu.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
M47?! Hmmmm! Az hamarabb lesz mint M44???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Egy frászt vette meg kilóra !
A szegedieket akarja megvenni, népes város, ígért fű fa virágot,
ezzel a választók kegyeit keresve.
Hogy mégis miért olyan fontos akkor ez a látogatás Orbán Viktornak? Például azért, mert 2014 óta csak elvétve nyert fideszes színekben bárki is időközi választásokon. Országgyűlési képviselő választáson pedig egyáltalán nem sikerült narancsos politikusnak bejutni a megüresedett parlamenti helyre. Ezért is veszítette el a kormánypárt a kétharmados többségét. Így valós helyi értékénél jóval nagyobb fontosságot tulajdoníthattak a Fidesz párt- és propaganda központban a dunaújvárosi önkormányzati képviselői voksolásnak. Az elmúlt időszakban jószerivel csak Pakson tudott nyerni a fideszes jelölt, de úgy, hogy például a szocialisták, akik 2014-ben még labdába sem rúghattak, legutóbb alaposan megszorongatták a kormánypárti jelöltet.
Az elemzők szerint most van esélye a fideszes jelöltnek a győzelemre, de elsősorban a baloldal már szokásosnak nevezhető megosztottsága, és egymás közötti belharcai miatt. A dunaújvárosiakat minden esetre uszoda ügyben elgondolkodtathatja, hogy miközben a tavalyi országgyűlési választások előtt Orbán Viktor fűt-fát és persze egy 4 milliárdos uszoda beruházást ígért a veszprémieknek, kihangsúlyozva, hogy az eredménytől függetlenül megkapják a létesítményt, azóta sem történt egyetlen kapavágás sem. Nem újult meg a királynők városában található toronyház sem, amit szintén megígért a kormányfő.
nepszava.hu/cikk/1095546-orban-igeretei-es-ami-megvalosult
quadrocopter
Jéééé...hogy változnak az idők, Kövér kirándult S.tarjába, befenyegetni a helyieket, ha nem a horda győz, most meg Orbán sétál el Szögedre, hogy egy jó arcot mutasson az Mszp-s fellegvárban!
Amúgy a főgengszter ígéreteinek csak akkor lehet hinni, ha már az első renováláson is túl vannak az építmények!
nyanya001
@quadrocopter: Meg majd akkor ha a a kecske legel a sírján.
Yoda69
Bar a kotelet latnam igy a nyakaban mint a saljat.
Eladott Ország
@quadrocopter: kolozsvaros.com/2017/01/03/az-en-istenkiraly-vitya-atyuskam/
Ez csak egy irónikus szófordulat, a fidesz számtan szerint. Az én Istenkirály vitya atyuskámból.
papa.49
@nyanya001: a 17.45. re nagyszerű kép))))))))
a 19.31. re Ígért már mindenütt, mindent de semmi nem lett belőle se Szolnokon, se Kecskeméten, ezeken a helyeken sokat járok, és semmi változás!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.