A gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására – mondta az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén csütörtökön Budapesten. Ilyen kezdeményezés már négy évvel ezelőtt is volt, de a feltételek most adottak a változtatásra.

A miniszter elmondta: az idén tárgyalja majd az Országgyűlés azt az egyéni képviselői kezdeményezést, amely szerint már ebben az évben (április 14-én) munkaszüneti nap lenne a nagypéntek.

Dübörög a magyar gazdaság, ezért munkaszüneti nap lehet a nagypéntek

Ezt a javaslatot már tavaly benyújtották, Balog Zoltán mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is támogatta.

A tárcavezető szerint az ország hagyományos keresztény kulturális jellegének helyreállításában is fontos szerepet játszhat a nagypéntek mint ünnepnap, amely Jézus Krisztus halálához kötődik.

Hangsúlyozta, hogy a családpolitika, a családok megerősítése az egész kormány működésének fókuszában áll, ezt egyebek mellett olyan intézkedések bizonyítják mint a rezsicsökkentés, a családi otthonteremtési kedvezmény és a családok számára igénybe vehető adókedvezmények.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Balog Páter atya, nektek nagypéntek mind a 365 nap. Mivel nektek csak fizetési papírotok van.
De a legjobb az, ha nem csináltok semmit, mert akkor kevesebb dolgot b*sztok el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@glorianna: En meg aszittem, pedofil... (Ez csak a szoviccert volt, mert tudom, hogy mar egy kis ovodas is elszaladna elole...:o))))))

Nalunk eddig nagypentek munkaszuneti nap volt, de iden mar nem lesz az, mert kaoszt okozott: nem lehetett igazi hosszu hetveget csinalni, mert akinek a munkahelye zarva volt nagypenteken, annak szombaton, be kellett mennie dolgozni, aztan vasarnap megint szunet volt, viszont Husvet Hetfo MUNKANAP volt ujra... Szoval egy rakas szart ert ez az idobeosztas, aki akart, es kulonben dolgozott volna penteken, az igy is valaszthatott a reggeli vagy az esti mise kozott. Folosleges vihar a biliben...
Jozefina
A sok tetves KDNP-nek e napon csak a bibliát lenne szabad olvasni!!!
1magyar
Dec. 24-ét évtizedek óta egyetlen normális kormány sem nyilvánította ünnepnek? Miért?
Mobil123
Dübörög anyád a koporsóból, és nem a gazdaság te idióta.
1magyar
Nem annyira a gazdaság dübörgése a probléma inkább a megtermelt vagyon elosztása.
magyarbakancs
Nem lehetne-e karácsony szent estélye is munkaszüneti nap?
Vagy Május másodika,harmadika,negyedike?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.