Rangos kitüntetésben részesíti Heller Ágnes filozófust a Bécsi Orvosi Kamara.

A kamara indoklása szerint a magyar filozófust a szabadság és az önrendelkezés melletti kiállása miatt ismerik el. A szervezet által kiadott közlemény szerint Heller Ágnes vizsgálódásainak tárgya mindig a hétköznapok eseménysorozata, az élet és a szabadság értéke.

A Paul Watzlawickról, az osztrák származású filozófus és pszichoterapeutáról elnevezett díjat február 19-én adják át a bécsi Burgtheaterben.

Az életműdíjat első alkalommal ítélik oda, azonban a kamara már 2008 óta Paul Watzlawick emlékgyűrűvel tüntet ki olyan kortárs gondolkodókat, akik az osztrák filozófus nyelvkritikus és elemző hagyományát folytatják és újraértelmezik. A gyűrűt korábban többek között Paul Liessmann osztrák publicista, Rüdiger Safransk német irodalomtudós és Friedrich Achleitner osztrák építész kapta meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

panellproli
Aki nem seggnyaló, hiába nagy koponya, itthon belerúgnak, a bunkókat meg piedesztálra emelik. Ez is egy minősítés a patásról és híveiről.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/06/19/nem-most-kezdodik-a-meszarlas/
A kormánykritikus értelmiségiek ellenségekké váltak, sorra veszítették el a megélhetésüket, a
politikai propaganda mindent megtett, hogy a társadalom szemében is megvetendő,
semmirekellő, felesleges és szavahihetetlen nyűgnek tűnjenek. Hodosán Rózától ,Heller Ágnesig egész értelmiségi generációkat hiteltelenítettek el. Helyükbe a saját holdudvar került. Lánczi Andrások, Fricz Tamások, Bogár Lászlók és társaik. Jellemzően olyanok, akik mindig az aktuális politikai rezsim hű kiszolgálói voltak, akik könnyedén alkalmazkodnak az új gazdához és teszik a dolgukat saját elvek nélkül. A következő lépés pedig az, hogy a jövő generáció már az Orbán, Szijjártó, Lázár, Rogán csemetékből nevelődjön ki. Erről szól ez, nem másról. Évek óta ebbe az irányba mutat minden és mára jutottunk el odáig, hogy ez jól láthatóvá válik. Igen, az elit gimnáziumokból a gyerekek fele akar külföldi egyetemen tanulni. A nem elit gimnáziumokból csak azért nem, mert a családok valószínűleg nem tudják vállalni azt az anyagi terhet, amit ez jelent.
Nessy
Egy kivétellel senki nem lehet próféta a saját hazájában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.