Félmillió embert érinthet a gyűjtőkémények cseréje a fővárosban és vidéken, mondta el az Inforádiónak Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke.

"A magyarországi gázkészülékek átlagéletkora meghaladja a 20-22 évet, ami azt jelenti, hogy egy elöregedett energiahatékony készülékállománnyal vagyunk megáldva, akár negyvenéves készülékek is lehetnek.

Ezek csereéretté válnak, így ez sok embert érint.”

A szakértő szerint több százezer lakásban szükséges a kazáncsere. Megnőtt a kereslet az energiatakarékos kondenzációs kazánok iránt, ezekhez viszont az épületek többségében át kell alakítani a kéményeket. Különösen nagy problémát jelentenek a társasházakban rendkívül elterjedt gyűjtőkémények, mert az ezekhez tartozó hőtermelők (kazánok, vízmelegítők) cseréjét a készülékek tulajdonosai egyedül nem végezhetik el, ugyanis a beavatkozás a többi lakásra is hatással lehet – hangsúlyozta.

A készülékcserékre és kéményátalakításokra lakossági pályázatokat fognak kiírni, ami a finanszírozásban jelenthet segítséget.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@eugen4402: jól látod, nem véletlen hogy a megújuló energiát büntető adókkal sújtják! =))
bakegya
Sok kicsi sokra megy...ez is olyan pénzmosó akciózás mint a vízóra cserélgetés-most dobattak ki velem 3x14.600-at +a drága időm!-családbarátságából elegem van,mikor rúgják már seggbe a magyarok ,de BRÜSSZEL MINDENKÉPPEN EZT A VICCTOR DIKTÁTORT ÉS MAFFIÁJÁT!!!
eugen4402
@RonaGyuri: Bizony, nincs kivétel, a dialektika működik. Minden összefügg mindennel, és a harmincvalahány éves FÉG-kazánomhoz már nem kapok alkatrészt, de fel a fejjel... Addig tartson ki, ameddig Paks2 elkezdi ingyen ontani a kilowattórákat, mert attól kezdve még nyáron is villannyal fűtök. A hülye külföldiek meg csak telepítsék a napkollektoraikat, meg állítsanak szélerőműveket... az ő bajuk!!!
RonaGyuri
@bakegya: ez otthon még csak dühítő, de van egy ismerősöm akinek háromszor kellett lemennie Balcsira a hibátlan órák csere miatt!
bakegya
@RonaGyuri: akkor a másik ismerősöd én vagyok,csakkk ellenkező irámnyba.
Eladott Ország
@coni: Meg erőltetik rá a jónépre az előregyártott Schiedel kéményt, hagy fogyjon. De egy családi háznál jól megépített 14x14 cm-es kürtő béléscsövezve kiváló, mondjuk egy termomax gázkazánnal is ami nem kondenzációs kazán. A hatásfoka annak is 90 % felett van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.