Ha hinni lehet a kutatásoknak, akkor jócskán van miért aggódnunk a mostani tizenévesek miatt. Több kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére - mondta Kalamár Hajnalka. A pszichológus szerint a különböző hangulatjelek használata miatt a szóhasználat háttérbe szorult, így sokan szóban, szemtől-szemben nem tudják kifejezni hangulatukat, érzelmeiket. Kiemelte, hogy a chatelés nem tud helyettesíteni egy igazi jóízű személyes beszélgetést. Ezzel együtt a szakember szerint azt sem jó kimondani, hogy a technika, az internet szétválaszt, tönkreteszi az emberi kapcsolatokat, mert ez a technika össze is tud kötni.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Orbán és pártja nem tizenéves. Az elbutulás jelei mégis aggasztóbbak, mintegy fehéregér-beltenyészetben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
A kedves szerzo is ,,butul el''.

Egyebkent sajnos teny, hogy a fiatalsag nem szerez kello muveltseget, mivel a technologiai ujdonsagok sokkal fontosabbak szamukra. Egyfajta evolucios valtozason mennek keresztul; egyre jobban hasonlitanak a ciganyokra, melyek szinten tokeletes zsakutcai az egyedfejlodesnek.
Veleda
@wpym: Bocsi, nem technikai újdonságokat akartál írni? Mert ebben az esetben ez valóban így van.
Ha segítség kell nekem akár a neten, akár az okostelefon használatában, megkérdezem az unokámat. Nem szégyenlem, ők ezt hamarabb tudják alkalmazni, mint én. Viszont, ha történelmi eseményeket kell időrendi sorrendbe állítani, vagy évszámhoz kötni, vagy verselemzést írni, abban én vagyok az ász.
Mert bennünket erre tanítottak meg, de úgy hogy vágjuk a témát még álmunkban is.
Sajnos, másodlagos lett a középiskolákban mindaz, ami bennünket naggyá tett.
ila51
@wpym: A cigányokról eszembe jutott a Száz év magány ...minden évben várták őket az emberek , hogy megjönnek valami csudasággal , újdonsággal , szemfényvesztéssel...:)
wagabund
..."van miért aggódnunk a mostani tizenévesek miatt."...

aszongya: butulnak a fiatalok! nemá... ők még tanulnak, gyarapítják az ismereteiket, gyűjtik a tapasztalatokat...tehát okosodnak...a fiatalokat nem kell félteni...soha nem látott információ áll a rendelkezésükre, ráadásul pillanatok alatt...

na de itt vagyok én...én már butulok kéremszépen..(illetve felejtek, ez jobban hangzik) a kocsmáros sem várja meg mit kérek, hanem hozza a szokásosat...
Cefi
@ila51: 15.28. A mi cigányunk pedig hét éve már csak "szemfényveszt"...
36
Visszagondolva, amikor megtaláltam nagyanyám naplóját, egy csoda tárult elém. Az élete fontos eseményeit, gyönyörű betűkkel írta a vastag lapokra, majd a szöveg környezetét, a tartalomnak megfelelően, rajzokkal illusztrálta is.

A szüleim, leveleztek a barátaikkal. Fogalmaztak, írtak.
Apám, mihelyt megtanultam olvasni, arra kötelezett, hogy minden nap tíz oldalt, fel kellett olvasnom, hangosan otthon egy családtagnak.(Ma már hálás vagyok érte. Akkor nem nagyon tetszett a dolog)
A barátaimmal mi is leveleztünk.

Gimnáziumi magyar nyelv és irodalom tanárunk, könyörgött, hogy olvassunk-ez a 90-es évek elején volt(jól látta a jövőt. Neki is hálás vagyok)

Hasznos dolog az internet és az "okos" teló, csak amellett olvasni is kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.