Csordás Balázs Gyulát indítja a zuglói időközi önkormányzatiképviselő-választáson a Lehet Más a Politika (LMP) – jelentette be a párt szóvivője.

Gál József a jelöltről szólva elmondta, Csordás Balázs Gyula 22 éves közgazdász hallgató, aki több mint 10 éve él a kerületben, így nem a "kerületbe jött politizálni", hanem kerületiként kezdett el a helyi ügyekkel foglalkozni. Az LMP azért indít önálló jelöltet, mert a párt célja a teljes magyar politikai élet megújítása, amit "az elmúlt 27 év kudarcainak felelőseivel" nem tud megtenni. Emellett a többi pártéval nem összeegyeztethető elképzeléseik vannak, valamint elegük van abból a "botránypolitizálásból", ami a magyar politikai életet és Zuglót is jellemzi – mondta a szóvivő.

Csordás Balázs Gyula arról beszélt, hogy ő valóban az emberek problémáival szeretne foglalkozni, és megválasztásával erősödne "az emberek hangja" a XIV. kerületben. Képviselőként szeretne megoldást találni a Városliget problémáira, és javítani az egészségügy és az oktatás helyzetén – ismertette a terveit az LMP jelöltje.

Április 23-án azért tartanak időközi választást a XIV. kerületben, mert az egy évvel ezelőtt, máig tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Mirabilis: ma,20:44
Persze. minél többen indulnak, annál biztosabb a Fidesz- KDNP győzelme.
Korábban 1 többsége volt Karácsonynak, most patt helyzet van. Ha ezt a mandátumot a Fidesz-KDNP nyeri, biztos Fidesz többség !!!
Béla333
Ha nem az LMP-s nyer, akkor marad a nagykoalíciós mutyi!
A Zuglóiknak lenne ez szomorú és Karácsony Gergelynek is!
Még akkor is, ha valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a Párbeszéd is az MSZP/DK jelöltjét támogatja!
Remélem a szavazók nem!
coni
@bencemacska: Egyetértek, bár Mesterházy nem magától tett keresztbe Bajnainak (az egyetlen és utolsó európai formátumű politikusnak),ahogy most is azért megy Veszprémbe kitúrni Kész Zoltánt mert ez a feladata.
Ugyanakkor Bajnai nem akart új pártot létrehozni annak idején hanem be akart társulni az LMP-be (akkor még ellenzékinek hitte őket), hogy nyomást gyakoroljon a kétszínű MSZP-re és kikényszerítse belőlük a nyilatkozatot, hogy az összefogás kizárólag az alkotmányozásra és a demokratikus keretek (pl. választási törvények) visszaállítására szól. És akkor sikerült volna a tényleges ellenzéknek koalícióra lépni, és ők már úgy-ahogy de kormányzóképesek lettek volna Bajnai vezetésével.
bencemacska
@Mirabilis: ma, 20:59
Ha a Fidesz-KDNP 20 szavazatot kap, az ellenzék meg 50-et, akkor is a Fidesz győz, mert az 50-et 6 vagy 7 felé kell osztani.
Itt pár db szavazat az egész testület irányulását eldönti!
bencemacska
@coni: ma, 21:30
Egyetértek.
Azzal a kiegészítéssel, hogy Mesterházy felnőtt ember, egyedül felelős a tetteiért. Nincs (még) olyan helyzet, hogy kényszerítsék ilyenre!
A mutyi ettől eltérő, aljasabb dolog!
Nem ismerem az MSZP-t, nem is szimpatizálok velük. Elég volt nekem,hogy 2014-ben a Tóth Csabára kellett szavaznom!!!
Béla333
nem kellene itt hazudozni, terelgetni!
Az igazság az, hogy Zuglóban nagykoalícióban megy a mutyizás!
Ezért nem szabad sem a Fidesz, sem az MSZP/DK/Párbeszéd jelöltjére szavazni, hiszen ez csak továbbra is bebetonozná ezt a beteg, rossz helyzetet.
Mindenféleképpen új pártok képvilejője kellene hogy bekerüljön, hogy fel lehessen robbantani ezt a nagykoalíciós mutyit:

"Fidesz-MSZP-DK koalíció hozott zuglói kétharmadot
A módosítókat is tartalmazó határozat végül a Fidesz-KDNP-s és az MSZP-Összefogás Zuglóért (azaz DK+Együtt) szavazataival többséget kapott, ellene voksolt a PM, az LMP, a Jobbik és a Civil Zugló. "
24.hu/belfold/2016/04/21/fidesz-mszp-dk-koalicio-hozott-zugloi-ketharmadot/

Az újságcikkben felsorolt pártok mutatják, hogy kik vannak benne a nagykoalíciós mutyiban és kik vannak ez ellen!
Lehet gondolkodni és végre értelmesen dönteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.