Csak évente 4000 kilowattóra teljesítmény felett kell a napelemekre adót fizetni, egy normál méretű háztartás viszont bőven ez alatt használ áramot – mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Scherer Zsolt szerint egy normál méretű háztartás évente mindössze 2150 kilowattórát fogyaszt. Az adót azért vezették be, hogy mindenki hozzájáruljon a rendszer működtetéséhez, mert jelenleg a napelemmel rendelkezők nem fizetnek rendszerhasználati díjat.

Az igazságosság nevében adóztatják meg a napelemeket

Mint mondta, a napelemmel napközben megtermelt áramot nem lehet “kamrában” tárolni, betáplálják a rendszerbe és elosztják, de este a fogyasztó nem feltétlenül az általa termelt áramot fogyasztja, hanem az ország más pontján termelt energiát, aminek ingyen használata igazságtalan lenne a napelemmel nem rendelkezőkkel szemben.

Scherer Zsolt elmondta, az utóbbi időszakban évente általában több mint duplájára emelkedik a napelemet használók száma, az előző év végén beérkezett kérelmek alapján viszont idén többszörösére is nőhet a számuk.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@papa.49: Fizetek a fogyasztásomért. Ez ok. Még külön fizessek, nem is keveset azért, hogy használom a rendszert??? Ráadásul, korábban ilyen tétel nem volt a számlában. Nem is kevés, 8-10 ezres számlánál ennek díja 3-4000 ezer forint!!!
Ez jó kis burkolt áremelés!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@eszegfu: Az még érthető, hogy a benzin ára útdíjat is tartalmaz, de amitől először hídba mentem az a banki kamatra terhelt "egészségügyi hozzájárulás". Vajon mennyit agyalhattak, hogy olyan nevet találjanak az adónak amivel becsaphatják az embereket, hogy majd arra fogják költeni. Jól hangzik, hát így nevezték el. Aztán az egészségügyi hozzájárulás átalakul egy ötcsillagos szállodává Mészáros Lőrinc tulajdoni lapján.
eszegfu
@human: Napestig sorolhatnák... rendkivül széles skálán mozog a beszedhető adók "fantázia" neve, de szépen odaragasztják, hogy "hozzájárulás"... igy már az egyszerü halandó nem is asszociál arra, hogy ez simán egy adó. Tegnap olvastam pl., hogy közvetlen rokonnak (gyerek, nagyszülő, testvér) semmilyen "szolgáltatást" nem csinálhatok ingyen, vagyis ha megkér valamelyik rokonom, hogy ha már arra járok, vigyek el mondjuk egy doboz szapant (ezt gyártanám), akkor én ezt ingyen nem tehetem meg, vagy pl. nem könyvelheti a menyem az én vállalkozásomat csak pénzért. Jól bemérgeltem magam ezen is!!! Bocs., hogy ennyire már eltértem a konkrét témától!:)
Perwool
"Az igazságosság"
Ha hazánkban mindenki azt kapná amit megérdemel, már rég lámpavason himbálóznátok!

"Az adót azért vezették be, hogy mindenki hozzájáruljon a rendszer működtetéséhez, mert jelenleg a napelemmel rendelkezők nem fizetnek rendszerhasználati díjat."
Miért is vezettétek be a rendszerhasználati díjat? Az igazságos volt? Tudod öcsifej, nállunk a településen anno a telefon vezeték kiépítéséért valamint a csatornázásért minden háztartás kemény forintot fizetett. Most meg "reszerszart" fizetünk, mert Magyarország jobban teljesít!
human
@eszegfu: De helikopterrel szállíthatsz? Nem kérdezted meg véletlenül. Rogán Tonyó legalábbis nem ütötte meg érte a bokáját.
eszegfu
@human: 16:54 Látod, ez meg még eszembe sem jutott!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.