Uniós pénzekből szépíti mohácsi lovardáját Bánki Erik és családja, az Átlátszó cikke szerint felesége a tulajdonosa az önkormányzati telken működő létesítménynek.

Uniós pénzekből épül-szépül a Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó Mohácsi Lovas Klub Szolgáltató Nonprofit Kft. lovardája, a telep ugyanis Bánki feleségének tulajdonában áll. 

Az Átlátszó cikke szerint a lovarda egy 5,5 hektáros földön található, mely a mohácsi önkormányzat tulajdonában áll – Bánki Erik 2006-ig itt volt képviselő.

Bánki felesége 2014-től tulajdonos, azóta 15 millió forintnyi uniós támogatást nyertek a lovarda klubházának megépítésére (előtte az előző tulajdonos más célra 7 milliót nyert el hasonló forrásból). 

Nemzeti lovaskultúra-oktatásra is nyertek forrást, ennek összege azonban nem derül ki a LEADER-csoportok oldaláról.

"Az elköltésre kiírt közbeszerzési pályázatot – pályaépítés, fedeles lovarda és istálló korszerűsítése – nettó 32,4 millió forintért vihette el az akkor még nagytarcsai – tavaly óta budapesti székhelyű – B Build&Trade Kft" – olvasható a cikkben.

Az említett cég egyébként két másik közbeszerzést is elnyert Bánkiéktól, az Átlátszó szerint ez azt jelentheti, hogy még legalább két uniós pályázaton is nyert a képviselő érdekeltségébe tartozó lovarda. A B Build&Trade Kft. 39 millió forintból ifjúsági szállást, 25,7 millióból új istállót és bálatárolót építhetett.

A cég egyébként egy raliversenyző érdekeltségébe tartozik, Bánki felesége pedig amatőr ralis.  

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Milyen jó, hogy mindig tudják, mire kell kiírni pályázatot, és milyen szerencsések a kormánypárti politikusok, hogy őket mindig eltalálja egy pályázat.

Jó volna, ha a kormány néha valóban fontos célokra is költene az adófizetők és EU pénzéből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nyilván! Ő sem meggyőződésből Fideszes! Neki is kell egy kis apanázs, hogy ennyi mocskosságot belehazudjon a képünkbe...
CsipkeRózsa
Milyen jó, hogy mindig tudják, mire kell kiírni pályázatot, és milyen szerencsések a kormánypárti politikusok, hogy őket mindig eltalálja egy pályázat.

Jó volna, ha a kormány néha valóban fontos célokra is költene az adófizetők és EU pénzéből.
Grafix69
Hát miből épülne? Bánki Erik nem vagyonos ember , nem is volt és nem is lesz ,mint az uralkodó.
Gyuri Géderről
Ügyes ez a fidesz fióka. Tanul a vezértől. Ő ki fogja a lovat, mindenki másnak jut a lafasz.
namihami
Tiéd az ország (pénze), magadnak építed (belőle). Ugye, hogy a régi szlogenek nem vesznek kárba, csak átalakulnak.
szép új világ
Haj ha egyszer a felcsúti vicinálist meghosszabbítanák Mohácsig, akkor napi 2500-7000 utas még lovagolhatna is, aki meg fél a lótól az fogdostathatná magát a busókkal. Így lenne komplex egy fide$$-s beruházás.
telegdilaci
És ez a mocskos szemétláda ingyenélő,azt nyilatkozta hogy nem kirívó az egy milliós fizetés! most akkor mi van,nem kellene a 4-es metró korrupciója mellett,az Erikecske,uniós pénzből lopott,lovardáját,micsoda hitvány gazemberek,az kiabál akinek a háza ég,ezek a mocskos patkányok,teljesen hiteltelenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.