A „Napközis házi feladat” első osztályosoknak szóló kifestője a fogantatástól a születésig mutatja be, hogy nem a gólya hozza a kisbabát – szúrta ki a hvg. Mindezt olyan részletességgel teszi a kis kiadvány, hogy annál talán némelyik felnőtt film is szemérmesebb.

A Regnobooks Budapest kiadó sorozata házi feladatokat nyújt az általános iskola 1-4. osztályos tanulói számára. A keddtől az újságosoknál megvásárolható napközis változat elsősöknek tartalmaz három témakörben – Színszámozó, Labirintusok könyve, Nem a gólya.. címmel – kifestőket.

Nem próbálunk mélyrehatóan elemezni, hanem játékosan, érdekesen, röviden, de mégis érthetően magyarázzuk ezt el ennek a korosztálynak.

- írja a kiadó. Íme, egy példa:

Ahhoz, hogy az apa és az anya magocskái találkozzanak, nagyon kell szeretniük egymást. Mikor nagyon-nagyon közel kerülnek egymáshoz, és csókolóznak, apa fütyije nagy lesz és megkeményedik. Anya pedig várja, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz

– szól a magyarázó szöveg az anatómiailag igen pontos illusztráció mellett.

A további rajzok sem kertelnek, és hasonló szövegeket olvashatnak a hatévesek a Szeretkezés, A terhesség kezdete, A terhesség első hónapja, a Jön a baba!, és a Mindjárt megszületik fejezetekben is.

A füzet egyébként egy dán író-pszichoterapeuta, Per Holm Knudsen 1975-ös kiadványa alapján készült, a sorozat kiadója pedig egy Brooklynban élő magyar férfihoz, Homonnai Zoltánhoz köthető.

(Mielőtt még nagyon kiakadnánk az ilyen gátlástalan gyermeklélek-rontáson, tegyük a szívünkre a kezünket: mi hány évesen értesültük róla, hogyan érkezik a baba? És nem lett volna jobb, ha a 11 évesen szült ózdi kislány is inkább előbb tájékozódik – akár egy ilyen színezőből?)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Az orbán szülőknek kellett volna ezt mutatni 60 évvel ezelőtt. Biztos használtak volna gumit, és akkor nem jött volna létre ez a genetikai hulladék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Az orbán szülőknek kellett volna ezt mutatni 60 évvel ezelőtt. Biztos használtak volna gumit, és akkor nem jött volna létre ez a genetikai hulladék.
lenn
Kifestő könyv?
És milyen színűre színezzenek a gyerekek egy apafütyit?
Az albínó fehértől (ez a legjobb eset, mert nem kell színezni, csak üresen kell hagyni), a sárga-, a rézbőrű-, a barna-, a fekete ötven árnyalatán keresztül a mély ébenfeketéig rengeteg színű apafütyi van.

No to racism
Veleda
Egy 6 éves gyereknek még nem kell ilyen mélységekben tudnia a gyerekcsinálásról. Egyenlőre még csak a saját teste, illetve a másik nem teste érdekli, persze, csak a külső jegyek alapján. Ha kérdez, persze, őszintén kell válaszolni neki, de mindíg csak annyit és arra, amit éppen kérdez. Még nem érett ahhoz hogy 6 évesen nőgyógyászati ismeretekkel rendelkezzen.
Az ózdi kislány pedig azért szült 11 évesen, mert a drága édesanyja nem magyarázta el neki, hogy mit jelent a menzesz, innentől kezdve, mire kell vigyáznia. Mint ahogyan a teherbe ejtő fiú sem lett felvilágosítva arról, ha föláll a fütyije, nem kell vele rögtön gyereket csinálni. Ez az eset az egész család felelőtlensége.
Nessy
Ez a könyv valamikor a 70-s években "nem a gólya hozza " cimmel megjelent magyarul, kedves rajzokkal, anatómia óra nélkül.
Nem volt semmi baja a fiamnak sem, amikor úgy 10 évesen a kezébe adtam. Igaz, egészségügyi környezetben felnőve neki természetes volt utána a kérdés feltevés, amit "férfi a férfivel" megbeszélték az apjával.A mostani kifestőt nem ismerem, ergo nem tudom véleményezni. Azért ezekhez a témákhoz értelmes felnőttre is szüksége van a gyermeknek. akivel megbeszélheti a kérdéseit.
eszegfu
@Nessy: 13:45 Azt hiszem az akkori könyv és a mostani kifestő között igen nagy a különbség... Ha bele akarsz nézni, akkor a cikk 2. sorának végén a hvg-re kattintva látható.
Eladott Ország
Amihez hozzányúltok, azonnal trágyalévé válik a kezeitek között, de soha nincs felelős, csak Soros György van, meg a sunnyogó, vagdalkozó, terelő propaganda. Hetedik éve teszitek rendbe az elmúlt nyolc év által szerintetek tönkretett oktatást, és mi lett belőle? Soha a büdös életben nem volt ilyen szörnyű a helyzet. Nem kell a hörgés és mellébeszélés: a PISA­ eredmények pontosan mutatják, az eredményeket. Ennyire futja a hozzáértésetekből, meg arra,hogy apa fütyije nagy lesz és megkeményedik. A lánynemű egyetemisták meg szüljenek unokát Kövér László portásnak, a fiúk növesszenek bajuszt és fingják teli a liftet férfiasan! Az kell ide, a magyar pusztába, két gémeskút közé. Nesztek, parasztok.
RonaGyuri
A szerkesztő és/vagy a véletlen összjátéka

Egy a gyermekek felvilágosításával foglakozó cikk közben úszott be az ajánló

Épp a hvg.hu „Színezőkönyv hatéveseknek: ’Apa fütyije nagy lesz és megkeményedik’” cikkét olvasgattam, amikor jobbról beúszott egy „EZT OLVASTA MÁR?” ajánló.
A cikk szerint a gyermekeknek készült felvilágosító könyvecskék ilyen ábrával színesített szövegeket tartalmaznak: „Ahhoz, hogy az apa és az anya magocskái találkozzanak, nagyon kell szeretniük egymást. Mikor nagyon-nagyok közel kerülnek egymáshoz, és csókolóznak, apa fütyije nagy lesz és megkeményedik. Anya pedig várja, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz”.
Kb. idáig jutottam az olvasásban mikor jött az ajánlat: „Még jobban bekeményítene a Fülöp-szigeteki elnök”
eszegfu
@RonaGyuri: Engem nagyon jókedvüvé tett ez az "összjáték"!:))
simmering73
A 11 éves kislány nem ilyen kiadványokból értesül, hanem magából a körülötte zajló tradícionális életből. Fölösleges volt ezt itt megemlíteni.
adrenalink
Úgy érzem kezdek agyilag leépülni, egyre többmindent nem értek! Most éppen az nem világos, hogy egy nemzeti dohánybolt korhatáros, 18 év alatt nem láthat a kölök cigarettát, de 6 éves kora felett nem csak nézheti, de ki is színezheti a felnőttek kamatyolását...
Mirabilis
Úgy vettem ki nem iskolai tananyag. Így aztán a szülő felelőssége, hogy megveszi-e és odaadja-e a gyerekének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Felakasztotta magát egy budapesti gimnazista
Itthon - 2022. September 29., 20:12
Felakasztotta magát egy budapesti gimnazista
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio