40 használt buszt vesz a BKV 2 milliárdért, a buszok 46,4 millióba kerülnek. Az ügyletet egy furcsa cég intézi, miközben fele ennyiért is lehet jó minőségű buszokat találni.

Költséges használtbusz-vásárlást írt alá a BKV, 40 használt, dízel-elektromos hajtású alacsonypadlós szólóbuszt vesznek meg, darabját 46,4 millióért.

Az ügyletet egy olyan közvetítőcég – Lektona Kft. – bonyolítja, amelyet eredetileg titkárnői és fordítói tevékenységre hoztak létre 2008-ban. 2016-ig 0 forintos árbevétellel ketyegett a cég, majd egy tulajdonosváltást követően hirtelen járműkereskedelem lett a fő tevékenységi köre – olvasható az Index cikkében

A lap szerint elég hamar találni ennél sokkal olcsóbb, 28 millió forintért árult hibrid hajtású Volvo buszt az interneten.

A hibrid buszokat a környező országokból szedte össze a cég az Omnibusz szakblog értesülései szerint, mivelhogy ott nem kellettek, mert kevés üzemanyagot spóroltak meg, de cserébe drága volt a javíttatásuk.

A közbeszerzést nem a BKV, hanem a Fővárosi Közbeszerzési Kft. bonyolította, ennek a cégnek tiltotta meg tavaly Tarlós István budapesti főpolgármester, hogy olyan cégekkel tárgyaljanak, amelyek Habony Árpád vagy Rogán Antal érdekeltségébe tartoznak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Mind a 40 busz használhatatlan. Még 1,5-2 millió ft-ot kellene darabonként rákölteni hogy üzemképesek legyenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Mind a 40 busz használhatatlan. Még 1,5-2 millió ft-ot kellene darabonként rákölteni hogy üzemképesek legyenek.
papa.49
Akkor most ,,ócskavasnak,, értékesítik!!!
advocat
Ha igaz, egy aksicsere 12 millió. És 8 év után aktuálisnak tűnik. Vajon a nyugatiak miért adnak el minden szart nekünk. Nem nekik kell szétbontani, és még kereresnek is rajta.
wpym
Mint a vasutnal: megveszik a hasznalt hulladekot az uj helyett. A kulfoldiek pedig rohognek a markukba. De a legalabb a seggfej fejesek mindket cegnel jol elnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.