40 használt buszt vesz a BKV 2 milliárdért, a buszok 46,4 millióba kerülnek. Az ügyletet egy furcsa cég intézi, miközben fele ennyiért is lehet jó minőségű buszokat találni.

Költséges használtbusz-vásárlást írt alá a BKV, 40 használt, dízel-elektromos hajtású alacsonypadlós szólóbuszt vesznek meg, darabját 46,4 millióért.

Az ügyletet egy olyan közvetítőcég – Lektona Kft. – bonyolítja, amelyet eredetileg titkárnői és fordítói tevékenységre hoztak létre 2008-ban. 2016-ig 0 forintos árbevétellel ketyegett a cég, majd egy tulajdonosváltást követően hirtelen járműkereskedelem lett a fő tevékenységi köre – olvasható az Index cikkében

A lap szerint elég hamar találni ennél sokkal olcsóbb, 28 millió forintért árult hibrid hajtású Volvo buszt az interneten.

A hibrid buszokat a környező országokból szedte össze a cég az Omnibusz szakblog értesülései szerint, mivelhogy ott nem kellettek, mert kevés üzemanyagot spóroltak meg, de cserébe drága volt a javíttatásuk.

A közbeszerzést nem a BKV, hanem a Fővárosi Közbeszerzési Kft. bonyolította, ennek a cégnek tiltotta meg tavaly Tarlós István budapesti főpolgármester, hogy olyan cégekkel tárgyaljanak, amelyek Habony Árpád vagy Rogán Antal érdekeltségébe tartoznak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Mind a 40 busz használhatatlan. Még 1,5-2 millió ft-ot kellene darabonként rákölteni hogy üzemképesek legyenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Akkor most ,,ócskavasnak,, értékesítik!!!
advocat
Ha igaz, egy aksicsere 12 millió. És 8 év után aktuálisnak tűnik. Vajon a nyugatiak miért adnak el minden szart nekünk. Nem nekik kell szétbontani, és még kereresnek is rajta.
wpym
Mint a vasutnal: megveszik a hasznalt hulladekot az uj helyett. A kulfoldiek pedig rohognek a markukba. De a legalabb a seggfej fejesek mindket cegnel jol elnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.