Az LMP-s Szél Bernadett kérdezett rá a Miniszterelnökségnél, hogy mennyibe került eddig a paksi hitel. Az erre adott válaszában Lázár János emlékeztet arra, hogy az uniós versenyjogi vizsgálatok miatt a magyar állam eddig nem tudta megnyitni a paksi bővítésre kért, orosz hitelkeretet. Ugyanakkor azért, hogy a hitel elérhető maradjon, a magyar kormánynak tavaly március 31-én 250 ezer euró rendelkezésre tartási díjat kellett befizetnie. Hozzátette, hogy a kifizetésre a versenyjogi vizsgálat nem volt kihatással, így uniós kifizetési tiltás alá sem esett. Mivel az Európai Bizottság 2016-ban sem zárta le a vizsgálatát, a kormánynak idén 762 500 eurót kellett kifizetnie rendelkezésre tartási díjként az oroszoknak.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Tudtuk-ócska görények-LACI NÉNI ALÁÍRTA -LÁZÁR TITKOSÍTOTTA,orsos vicctor örömére minden álmát teljesítitek-retkes bűnözők!Örökre visszabútoroztátok a magyar emberek munkabérének felemésztését az OROSZ BARAKBA.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.