A Parlament köré tegnap példátlan létszámban telepítettek rendőröket. A sajtó felvételei alapján egyesek azonban a rendőrök szeme láttára igyekeztek a tüntetők útját állni, őket megfélemlíteni. Ők akár civilek voltak, akár civilruhás rendőrök, jogállamban ilyen jelenetnek nem lett volna szabad lezajlania a rendőrsorfal előtt. Ha nem rendőrök léptek fel civilben, akkor a rendőrség elmulasztotta megvédeni az alapjogaikat gyakorló polgárokat az erőszaktól. Ha viszont civilruhás rendőrök voltak, akkor erőszakosan nem léphettek volna fel. A rendőrség csak akkor számoltatható el beavatkozásáért egy békés gyülekezésben, ha az eljáró rendőrök világosan azonosíthatók, nem pedig álruhában tartják vissza a véleményüket kinyilvánítani akaró polgárokat. a rendezvény biztosítási feladatait egyen- és polgári ruhás rendőri állomány hajtotta végre. Az Ön által hivatkozott felvételen az utóbbi állomány látható. A rendőrség a biztosítási feladatait jog- és szakszerűen, a szükségesség és...

Forrás: index.hu
Feltöltő: nevemnick
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Valamire ,,hajaz" ez az eset... kb.11 évvel ezelőtti eseményekre...
Vagy ez más?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
2006-ban nem az volt a Fidesz egyik baja, hogy azonosító jelzés nélküli rendőrök intézkedtek?
Ezek szerint az elmúlt 11 év és egy kormányváltás is kevés volt arra, hogy a rendőrökkel tudatosítsák: ez így nem ok!
nevemnick
@Béla333: a forgatókönyv ugyan az mint 2006-ban. Akkor IS provokátorok léptek fel a szoci kormánnyal szemben, most (hivatásos) provokátorok léptek fel a fidesz kormány mellett.
Innentől kezdve már akármit is tagadhatnak a múlttal kapcsolatban...
staro2
@nevemnick: Nem olvastam tegnap a hsz-edet .Igazad van.
advocat
Ez a bátorság. Már a rendőrök ellen is rendőröknek kell fellépni? Mert az egyik, nagy kormányszeretetében intézkedni is akart. Nem illik az intézkedés előtt bemutatkozni? Mert egyébként csak egy "síma" garázdaság lenne, ha nem lenne ügyészség, aki majd megmagyarázza. És ez az intézkedés jog- és szakszerű. Mondták 1956 előtti "intézkedők" is. A magyar rendőr mindenből "tanul"?
volvós
Egy rendörállamban ez abszolut fidesz természetes jelenség !!
papa.49
Nem hallom hogy a hisztikriszti visítana már a ,,rendőri brutalitás ellen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.