Megbízható, az emberek döntő többségének érdekeit szem előtt tartó programot ígért veszprémi utcafórumán az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön.

Botka László a belvárosban tartott fórumon azt hangoztatta, hogy a Fidesz fél, a kormány pedig nem erős, hanem erőszakos.

Attól félnek, az emberek átlátnak a szitán, hiszen mindenki tapasztalhatja, hogy a kormány kirabolja az országot és cserbenhagyja a magyar lakosság döntő többségét – jelentette ki. Ezért kell őket elzavarni, ezért hirdettek új baloldali programot – tette hozzá.

Botka szerint a Fidesz fél, a kormány pedig nem erős, hanem erőszakos

Botka László azt mondta: bocsánatot kér azoktól a választóktól, akiknek 2010 előtt elveszítették a bizalmát. Garanciát adnak nekik, hogy most már valódi, igazi, megbízható szocialista programot valósítanak meg – jelentette ki. Azt ígérte, hogy soha többé nem fogják elárulni választóikat, a változást sürgető demokratákat pedig összefogásra szólította fel.

Ma Magyarországon elkeserítő a kép, az emberek felének semmilyen vagyona nincs a lakásán kívül, negyvenöt százalékának a lakásom kívül van egy autója és néhány hónapra elég megtakarítása, és csak öt százaléknak van 30 millió forintnál nagyobb vagyona – fejtette ki.

A Fidesz kormány minden döntésével a leggazdagabbakat segíti, és elképesztő terhekkel sújtja az átlagos vagy átlag alatti jövedelemmel rendelkezőket. A minimálbéresektől pedig jövedelmük harmadát elveszi a kormány az igazságtalan, a gazdagokat támogató egykulcsos adórendszer révén – sorolta.

Botka László arról is beszélt, hogy a kormány nem emelte a családi pótlékot, a családi adókedvezményt pedig a családok százezrei nem vehetik igénybe, mert nem keresnek eleget hozzá.

Egyre többen szorulnak ki az egészségügyi ellátásból, mert a gazdagok a magánklinikákra járnak, a többségnek pedig maradnak a "lerohasztott rendelők és kórházak". Egyre több család dönt úgy, hogy magániskolába járatja a gyermekét, mert "lerohasztották a közoktatást" – fogalmazott.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt hangoztatta, hogy országjáró körútján sorozatosan azt tapasztalja, hogy az emberek jelentős része változást akar, "a bizonytalanság abban van, hogy lehet-e demokratikus módon változást elérni, és hogy ki lehet alkalmas arra, hogy a változást véghezvigye" – fogalmazott.

A szocialisták jelöltje, Botka László alkalmas arra, hogy ezt a hatalmat leváltsa – húzta alá.

Molnár Gyula kijelentette: az ország nagyon rossz felé megy, "lehetetlen egy olyan országban élni, ahol állandóan ellenséget keresünk".

Többletterhet kell vállalniuk a jómódúaknak, így lehet elérni azt, hogy az emberek jobban és nyugodtabban éljenek – hangsúlyozta.

A kormánypárti képviselőket Molnár Gyula felszólította, nézzék meg, mit csináltak ebből az országból. Menjenek ki az emberek közé, ne konzultációs kérdőíveket küldjenek ki sok milliárd forintért, hanem hallgassák meg, hogy az emberek mit mondanak róluk – fogalmazott.

Tízből hét ember ma változást akar, mi ezt a hetet fogjuk képviselni – hangsúlyozta. A szocialistáknak van ajánlatuk, Botka László, aki Magyarország egyik legnagyobb városában, Szegeden már bizonyított – jelentette ki.

Szabó Bálint a Szeviép Szerkezet és Vízépítő Zrt. károsultjainak képviseletében füttyel többször megzavarta a rendezvényt. Egy pénzzel megrakott kartondobozzal azt akarta kifejezni, hogy a szerinte Botka László érdekkörébe tartozó Szeviép 10,5 milliárd forinttal megkárosított 433 kisvállalkozót.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@coni: Azzal egyutt a fideszesek beszedet az emberek nem a beszedhiba, hanem a tartalom baromsaga miatt nem ertettek meg...
coni
A beszédhibás fideszesek legalább elmentek logopédushoz, hogy azemberek értsék amit beszélnek. Botka is vehetett volna néhány órát mielőtt beleállt ebbe a vesztes pozícióba. Igaz az ő feladata nem a győzelem, hanem a kis ellenzéki pártok kinyírása.
Kommersz panelokból és lopott programokból építkező óriás csecsemő.
Szókrakész
"Ezért kell őket elzavarni, ezért hirdettek új baloldali programot "

Wazze!!!
Eddig milyen progitok volt?!?!?!
Most mi van?!?!?!
Ugyanaz, mint évek óta.
Langymeleg parlament, milliós havi fizetések, felelősség semmi, ...
karma1
@coni: Azzal egyutt a fideszesek beszedet az emberek nem a beszedhiba, hanem a tartalom baromsaga miatt nem ertettek meg...
Jozefina
Nem a forma a tartalom a lényeg. Botka ki fogja nőni aprónak mondható hibáit! Képes a józanul gondolkodó magyarokat csatasorba állítani. Nem a pártok vezetőire öszpontosít és ez esetben, ha valaki el akarja ezt a tetvet zavarni, akkor nem a pártjára szavazzon, hanem egyenesen Botkára!!! Csak ez az egy lehetőség van a változásra. Plusz Botka szerencséje az, hogy az EU, a Világ na és nem elhanyagolhatóan Simicska egyértelmű hadúzenete Orbán és nem a magyar nép ellen. Orbán a végnapjait éli.
coni
@Jozefina: Orbán 2014-ben Mesterházyn, 2018-ban Botkán keresztül dirigálja az MSZP-t. Így a választási eredmény is ugyanaz lesz. Simicska és az Unió ugyanúgy semmit nem fog tenni mint eddig. Amikor a magyar felsőoktatást kézivezérlésre állították senki nem tiltakozott, mivel magyar belügy. Most, hogy a CEU-t támadják ahova 85%-ban külföldiek járnak nemzetközi összefogás van. Kínosan emlékeztet arra amikor 56-ban vártuk az amerikai felszabadítást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.