A garázda pesti nép, be se fogunk férni a bíróságra!

- kezdte beszédét Varga Gergő a Szabadság téren zajló tüntetésen – írja tudósításában az Index.

Megköszönte a közönségnek, hogy ott voltak a bíróságnál, "különben most előzetesben lennénk". Szerinte ez bizonyítja, hogy van szolidaritás.

Aztán az elmúlt hétről beszél, amikor szerinte nem csak a CEU és a civiltörvény miatt mentek ki az emberek az utcára, hanem:

„valami történt, más a levegő.”

Szerinte ebben az országban ma csak azok szabadok, akik a Fideszt és a NER-t hiszik.

„Ebben a szabadságban élni nem akarok. Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a Parlamentből!”

A emberek közben végre használhatják a magukkal hozott sípokat, kerepelőket, amire a nap során nem sok lehetőségük volt, mert többnyire andalító zene szólt. A délután folyamán Szabó Simonnak sikerült még leginkább feltüzelni a hallgatóságot, amikor például arról beszélt, hogy:

600 millió forintot adott Brüsszel a felcsúti kisvasútra.

Majd azt mondta:

ma nem az lesz a mostani tüntetések forgatókönyve, hogy "hazamegyünk és csókolom", mert: nem lehet elhallgattatni a magyar embereket a saját hazájukban”.

A tüntetés többnyire békés, bár a kordonoknál volt némi dulakodás. Már az elején felpaprikázta a tüntetőket, hogy leadták Orbán Viktor 2007-es beszédét, amelyben még a nyugat mellett tört lándzsát. 

Ezután a tömeg „Orbán Viktor orosz csicska, hej, hej" skandálásba kezdett.

A sok zenei betét nem túl jó húzás a szervezők részéről, sokan megunják, érezhető, hogy nem zenét hallgatni és bulizni jöttek az emberek, hanem a kormány ellen demonstrálni – írja az Index.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Nem csak a parlamentből kéne meneszteni őket,ha nem az Országból.Szégyen,hogy még mindig tűrünk és várjuk a nagy semmit.Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok,hölgyeknek sok vizet és kölnit ne hogy el hervadjanak.A fidesz Kdnp-sekre ez nem vonatkozik,had száradjanak.www.youtube.com/watch?v=Fa0IjJJ-kng
Eladott Ország
nepszava.us/orosz-jozsef-nem-zugtak-el-hullamai/
Polgári engedetlenség és a választási szabályok újraírása, a demokratikus alapjog visszaszerzése (más szóval, kirángatni az azt bitorlókat a Parlamentből) szól most is az Oktogonon. Mindketten Jürgen Habermas demokráciafelfogását dübörgik a techno basszusai között, „a demokrácia a köz megfontolásán és párbeszédén nyugszik, amelyben egyenlő esélyeket kell adni a különböző nézeteknek, mely sem nem korlátozható, sem nem zárhatja ki a szociális egyenlőtlenségek miatt elnémultak hangját.”
vonotok
@nyanya001: Hát, ez igen ! Nó, akkor lesz itt demokrácia, szabad sajtó ha a Kossuth rádió reggel ezzel kezdi majd az adását.
advocat
Hát, Ha az X és Y generációra már nem számíthatnak, maradnak az egyre fogyó "vének"? Előbb, utóbb elfogynak. Nem lesz aki kezet csókol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.