Hiába újították fel a nyíregyházi kórházat milliárdokból, és építettek rá helikopter-leszállót, a gépek egy kilométerrel távolabb, egy réten landolnak továbbra is.

A nyíregyházi kórháztól körülbelül egy kilométerre landolnak továbbra is a mentőhelikopterek egy réten, majd egy barkácsáruház parkolójában álló mentőbe teszik a betegeket, úgy szállítják be őket – értesítette a Blikket egy olvasójuk, aki szerint az intézmény tetején ugyanakkor ott van a leszállóhely.

A kórházat nemrég tízmilliárdos értékben újították fel, ekkor épült rá a helikopter-leszálló is – tette hozzá az olvasó.

A Blikk megkereste az intézményt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház sajtósa azt válaszolta nekik, hogy a "Légügyi Hatóságnál van a kórház üzembentartási engedélykérelme", őket kell keresni az ügyben.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság azonban nem válaszolt a lap megkeresésére.

"A kórháznak mint ügyfélnek kérelmeznie kell a Légügyi Hivataltól az V. osztályú helikopter-repülőtérre vonatkozó használatbavételi engedélyt, majd ezt követően külön az üzembentartási engedélyt.

Ezután használható jogszerűen a leszállópálya. Addig azonban még sürgős esetben sem számolhatnak vele a kórház vezetői" – olvasható a cikkben a megoldás. 

Szegeden több évig volt hasonló a gyakorlat

Szegeden anno 2012-ig a klinika mellett tudtak landolni a helikopterek, ekkortól azonban a leszállózóna helyén elkezdett épülni az új klinikai tömb, melyen ugyan külön emeltek egy leszállópadot, ám annak használatba vételére 2015 nyaráig kellett várni. Addig a helikopterek a négy kilométerre lévő városi reptéren landoltak, onnan mentő vitte negyedóra alatt az ápolásra szorulókat a kórházig – olvasható a delmagyar.hu 2015-ös cikkében.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ebben sincs semmi kivételes. Amihez hozzányúlnak az szarrá válik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
Mondjon valaki egy olyan hatóságot vagy hivatalt, ami normálisan működik ebben az országban. Miért pont a Légügyi Hatóság lenne kivétel. (Talán ha Roggyant Tóni helikopterminiszter sűrűbben járna arra, már meg volna az engedély)
justhpeter
Ebben sincs semmi kivételes. Amihez hozzányúlnak az szarrá válik.
CsipkeRózsa
Addig is használható a leszálló a tetőn, jó lesz napozóterasznak.
advocat
Kérem szépen! A lassú munkához idő kell. (Napozóterasz? Jó ötlet.)
quadrocopter
Nem is Gecisztánban tengődnénk, ha nem így lenne! A szarházi tintanyaló bürökraták csak fokozzák a nyomort, hogy megmutassák, nélkülük a Nap sem kel fel!
verőce21
Hja kérem, nem olyan egyszerű, szabályos, minden légügyi követelménynek megfelelő helikopterleszállót megépíteni mégha több tíz- vagy százmilliót ráköltenek is.
Én már építtettem több leszállót is, ami a használatbavételi engedélyt is megkapta. Jöjjenek hozzám tanácsért.
Desischado
Meglátszik, hogy Abszurdisztánban élünk. Azok a naplopók mire fel veszik fel a fizetésüket?!
percsi
Ha pilóta lennék, én is a mezőn raknám le a gépet! A mostani milliárdos beruházások nem biztonságosak, az építményeket még a lehelettől is védeni kell!
kukac50
A Kórházügyekről mikor beszél Orbán? Miért van,hogy időpontot kell kérni 8 óra húsz az időpont és délután kettőkor kerül be a beteg. Kevés az orvos kevés az ápoló, Vagy csak ne otthon legyenek az idős beteg emberek,hanem a rendelőkben üljenek?
percsi
@kukac50: Jaj, ne zaklasd már orbánt, sokkal fontosabb dolga van, mint a szaros népi korház.
A milliárdokra nagyon oda kell figyelni, még a végén nem jut a mű fű fűtésére, az pedig katasztrófa lenne!
Szókrakész
"aki szerint az intézmény tetején ugyanakkor ott van a leszállóhely"

Az UFO leszállóhely.
percsi
@Desischado: Mire kettőig számolunk már fel is vették150 évre előre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.