Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit pénteken délelőtt egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép miatt, mert az nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.

A NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségben lévő vadászgépeit, amelyek azonosították és a határig kisérték a repülőgépet.

A Boeing 737 típusú utasszállító repülőgép 11 óra 18 perckor lépett be Magyarország légterébe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással.

A Gripenek hatásos fellépését követően a civil gép rádiókapcsolatot létesített 11 óra 36 perckor a légiforgalmi szolgálattal – közölte a tárca.

A Flightradar24.com online élő radarképe szerint a Tarom román nemzeti légitársaság menetrend szerinti járatát teljesítő Boeing 737-es személyzete nem vette fel a kapcsolatot a légiforgalmi irányítással.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
soros gyorgy katonait szallitottak.
Meg szerencse, hogy resen volt a magyar legiero.
Equus
az M.kir. Légierő összes, mind a kettő bevethető gépét ráemelték a titkos repülőgépre, aminek magyar zászlót lobogtattak, mire úgy beszart, h rögtön megmondta a nevét és el is pucolt innen.

Dicsőség és hála a Nemzettemető tezsvérnek és az ő oltalmazó kezének.

Örülhetnek a légtérsértők, h az összes stadionból nem rúgtak labdát rájuk.
sokanvagyunk
Vissza kell fordítani ezeket a lopakodókat nem pedig továbbkísérni, majd megtanulják előbb-utóbb a közlekedési szabályokat.
Veleda
Majd a Magyar Honvédség kiszámlázza nekik a költségeket.
Kérdés, hogy mit csinált akkor éppen a pilóta?
TASzSz
Szinte mindennapos! Nekünk csak 6 hetente szólnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.