510 forintos négyzetméteráron bérelhetett a budavári polgármester volt felesége egy ingatlant a Várban. Ennél még Salgótarjánban is magasabbak az árak.

A Magyar Nemzet perelte ki a budavári állami tulajdonú Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft-től a bérbeadási dokumentumokat, miután a szervezet többször sem akarta azokat kiadni. 

Az adatokból kiderült, a budai Várban található Dísz tér 15. számú házban a helyi fideszes polgármester volt felesége egy tetőtéri, 158 négyzetméteres lakásért 80 ezer forintnyi bérleti díjat fizet havonta – ami 510 forintra jön ki négyzetméterenként. Ennél még Salgótarjánban is drágábban lehet bérelni a lap szerint.

A házban "ugyanekkora négyzetméterár mellett másik két lakó 38 ezer, illetve 39 ezer forintot fizet, előbbi egy 76 négyzetméteres, utóbbi pedig egy 78 négyzetméteres összkomfortos lakásért.

További két lakó pedig még ennél is kedvezőbb bérleti díjat fizet, négyzetméterenként 446 forintot. Egyikük 72, másikuk 77 négyzetméteres lakásban lakik. Továbbá egy kisebb lakást is kiadnak az épületben 425 forint négyzetméteráron, igaz csak komfortos minősítéssel" – olvasható a cikkben.

Egy 150 négyzetméteres lakás bérleti díja a budai várban a piaci árak szerint havonta több mint 500 ezer forintra tehető. 

A budavári furcsa ingatlanügyek miatt a IX. Kerületi Ügyészség rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanúja miatt.

(Címlapi kép: wikipedia.hu CC BY-SA 2.5/Civertan)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Gondolom az I. kerület lakói külön kérték, hogy ha van a kerületnek kiadó ingatlana, akkor azt a piaci ár töredékéért adják ki. De gyorsan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.