A túlterhelt budapesti sürgősségi osztályon több mint 5 órába telt, amíg a férfi EKG-ra került, pedig korábban egyszer már újra kellett indítani a szívét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Lehet, hogy véletlen de egy hónapon belül több emberrel is beszéltem akiknek hozzátartozóját vagy őt magát látható agyvérzéses tünetekkel sok-sok órát várakoztatták városunkban a sürgősségin. Épp tegnap mesélte egy férfi, hogy egy boltban lett rosszul, a mentő hamar kijött de utána öt órát várakozott és csak másnap, a vizit után kezdtek vele érdemben foglalkozni. Maradéktalanul már nem fog felgyógyulni pedig esélye lett volna rá. Megúszta élve de elvesztettünk egy jó gépészmérnök munkaerőt. Személyes tapasztalatom agyvérzés ügyben szerencsére nincsen de azt saját bőrömön tapasztalom, hogy szakvizsgálatra hónapokig tart bejutni úgy, hogy egyetlen orvos sem látja a beteget. Úgy tudom, hogy infarktusgyanúval megkapják a betegek időben az ellátást de nem tudható, hogy meddig lesz ez így. Sokan félnek az elégtelen, figyelmetlen vagy semmilyen ellátástól és emiatt halogatják az orvos meglátogatását addig míg még el tudják valahogy viselni a tüneteket, mások protekciót keresnek vagy a gyenge bérük ellenére megpróbálnak maszek orvoshoz fordulni pedig egy életen át fizették a tb.-t. Láthatóan csökken az egészségügy és az abban dolgozók iránti bizalom még azokban az esetekben is, ahol nem anyagi kérdésről van szó. Néha úgy tűnik mintha nem lennének annyira lelkiismeretesek az egészségügyben dolgozók mint régen és esetenként mintha baj lenne a szaktudással is... (Tisztelet a kivételeknek.) De semmi baj, épülnek, szépülnek a stadionok ezerrel, őfensége szerint ezek lesznek a magyar emberek szuper egészségének zálogai. )))))))))))))))) -:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.