A teljes felnőtt népesség 44 százaléka ismét Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek, a kormányfő újrázását többen támogatják, mint ahányan a többi szóba jöhető jelöltet együtt – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

Mint írták, "a miniszterelnök-jelölti versenyben"

Orbán Viktor 44 százalékos eredményével szemben Vona Gábor 11, Szél Bernadett 8, Gyurcsány Ferenc 6, Botka László 5, Fodor Gábor pedig 2 százalékon áll a teljes felnőtt népességet nézve.

Felidézték: a Nézőpont Intézet 2015 májusa óta végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottságáról. Akkor Orbán Viktort a megkérdezettek 32 százaléka támogatta, míg Vona Gábort az elmúlt két évben egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen (utóbbi eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke) – fűzték hozzá.

Érdekességként megjegyezték, az aktuális kutatás szerint a Fidesz-KDNP szimpatizánsok 95 százaléka szavazna saját pártelnökére egy miniszterelnök-választás esetén, ugyanez az arány a Jobbik szimpatizánsainak körében csak 66 százalék, a Demokratikus Koalíció táborán belül pedig 74 százalék. Ebben a kérdésben leginkább az MSZP-támogatók megosztottak: 33 százalékuk Gyurcsány Ferencet, míg 44 százalékuk Botka Lászlót látná szívesen miniszterelnökként.

A Nézőpont Intézet május 9-11. között, ezer ember kiválasztásával, reprezentatív mintán végezte el telefonos kutatását. A felmérés hibahatára legfeljebb 3,2 százalék.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Megint sikerult megtalalni az 1000 rozsadombi futyiszest... :o)))) Marin Le Pen is az egekben szarnyalt Franciaorszagban, minden jobboldali statisztikus ot hozta ki egyertelmuen gyoztesnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
A teljes felnőtt népesség harmada sem szavazna a Fideszre, majdnem fele viszont Orbánt akarja miniszterelnöknek, nincs itt némi ellentmondás?
quadrocopter
Ja! Soha nem szavaztak volna Orbánra!

Röhej és az ellentmondást észre sem veszik a nyalogány ótvarok, ugyanis ha ennyire jól menne a geciimáédat, akkor már legalább 4 millió nemzethy konzutésön papír ment volna vissza, de csak - állításuk szerint!!! - 1.3 millió!
Marhák, a hazudozáshoz is kell némi gógyi!
vladimir putin
@mikmak: milyen szerencse, hogy ilyen eszes tamogatokkal vagyok korulveve!
ENYEM A VENGRIJA CC!
advocat
Mert megérdemeljük! Ez kell nekünk! A világ többi része meg hülye! Szerintünk.
mariaberta
A nézőpont intézet nem is mondhatna mást. Kell a pénz, tehát, mindenki a fideszre szavazna.
Ott áll a bili? Kezetek belelóg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.