Szobrot állítottak Horthy Miklósnak a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában szombaton.

 Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon

A Magyarország egykori kormányzóját ábrázoló mellszobrot a kastély tulajdonosa fogadta be. Eredetileg a szobrot a szintén Fejér megyei Perkátán szerették volna felállítani, ám ott a helyiek tiltakozása miatt az önkormányzat visszavonta korábbi engedélyét.

Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke a rendezvényen azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nana, hogy megerdemelne,... Kotellel a nyakaban, mint ahogy annak idejen a kedves felesege is ovta ot a neptol, meg a Varba koltozestol...
Mivel maganteruleten allitottak fel, semmit nem lehet ellenuk tenni. Ugyesen kitalaltak ezt...
Hiaba, kellenek az ilyen tarsasagok, mint ez a horthy miklos tarsasag is,...Letezik mar homan balint es a hitlert imadok egyesulete is?
Azert nem artana, ha errol az atlagemberek is tudnanak, nemcsak pl. bayer meg bencsik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
offside
Ez már tök témaidegen. Zárjuk le.
Eladott Ország
@offside: Nem érdemel szobrot közterületre sem Horthy, sem Kádár, sem a csúti cigány, de Antal sem, aki közgazdasági analfabétaként szarér-hugyér eladta az országot.
CsipkeRózsa
@offside: "Az izraelita hallgatók sokat emlegetett 6%-os aránya (ekkora volt a zsidóság teljes népességhez viszonyított aránya) tehát nem a plafon volt, hanem a kötelező minimum!!!"

Ez a legújabb megállapítás, most találtad ki?
Olyan, hogy minimum soha nem volt, csak a maximumot adták meg.

"és nem zsidók által betöltött állások voltak, hanem mindenkit érintő korlátozások és bárkik által betöltött állások voltak"

Ezt is rosszul tudod, csak a zsidókra vonatkozott az állások betöltésének tiltása.
offside
@CsipkeRózsa: Rosszul tudod, hogy rosszul tudom. Hazudott, aki erre tanított.

"... a felvételnél figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók közt lehetőleg elérje az illető népfaj vagy nemzetiség országos arányszámát, de legalább kitegye annak kilenctizedrészét."

Ez a kvóta, amely a trianoni Magyarországon magát zsidó vallásúnak valló lakosság alapján ténylegesen 6 százalékot tett volna ki, már korábban is túllépte ezt a népességarányt és ez a tendencia a későbbiekben sem változott (1927-28: 8,5%, 1932-33: 12%).
Eladott Ország
@offside: Sajnos Magyarországon a politikusokból csak a legalja jutott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.