Három magánszemély kereste meg a fideszes többségű önkormányzatot, hogy szobor van, csak hely kell a felállításához. Lett.

Május 20-án új Horthy-szoborral bővül a magyarországi köztéri művek listája, aznap ugyanis a Fejér megyei Perkátán lepleznek le egy Horthy Miklóst ábrázoló mellszobrot (büszt).

A 444 a Fehérvárkukac cikke nyomán arról írt, hogy az ötlet nem a perkátai fideszes többségű önkormányzattól ered, hanem három magánszemélytől, ám a helyhatóság gyorsan rábólintott a felvetésre, mivel már a szobor is kész van, csupán hely kellett a három magánszemélynek.

"Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy az ilyen szoborállításnak Magyarországon semmilyen törvényi akadálya nincsen, és nekik nem is kerül semmibe a dolog, mert a május 20-i leleplezőünnepséget is az adományozók szervezik majd meg. Az ünnepség meghívója szerint Somogyi Balázs polgármester mellett eljön a leleplezésre Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya és Hegedűs Loránt Jobbik-közeli lelkész is"

- olvasható a cikkben.

Korábban több fideszes is tiltakozott a Horthy-szobrok állítása ellen, többek közt a Perkátát is magába foglaló választókerület fideszes országgyűlési képviselője, L. Simon László is, de Orbán Viktor sem repesett az örömtől. A miniszterelnök a Parlamentben beszélt arról, hogy Horthy oly korban volt az ország vezetője, mikor az országnak elvesztette nemzeti szuverenitását.

"csak azt a tényt rögzítem, hogy olyan politikusnak nem támogathatja a kormány a szoborállítását, aki elnyomókkal működött együtt, és kollaborált Magyarország elnyomóival, akármilyen egyéb érdemei is vannak"

- olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: fortepan.hu/Dobóczy Zsolt 1940, kép száma: 100814)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Horthy Miklós kormányzó néhány nappal a megszállás után új, a náci érdekeket kiszolgáló
kormányt nevezett ki a korábbi berlini követ, Sztójay Döme vezetésével. Tehát a német csapatok 1944 március 19­-én szállták meg az országot, összesen 20 SEK tisztet
hozva magukkal. A Sztójay­ kormány május 15. és július 9. között a 20 SEK tiszt és a magyar
hatóságok és magyar lakosság hatékony közreműködésével 760 ezer zsidó embert zárt gettóba és a 760 ezer emberből 430 ezret már el is hurcoltak addigra Auschwitz-­Birkenauba.
Olyan ütemben indították a magyarok a vagonokat, hogy a német hatóságok kérték, lassítsanak, mert ilyen ütemben nem tudják fogadni a halálra szántakat. A holokauszt minden tizedik, Auschwitz­-Birkenau minden harmadik áldozata magyar volt. Ezek után az ember esze megáll, hogy a fideszes többségű önkormányzat nem áll ellen hanem három magánszemély kezdeményezésének és a helyhatóság gyorsan rábólintott a felvetésre, mivel már a szobor is kész van, csupán hely kellett a három magánszemélynek. Kész röhej. Legközelebb a felcsúti nemzetveszőnek fognak szobrot állítani, agyhalott korában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@fekete: 23.33 Torma Imre vagy Incze Mózes
eszegfu
@Equus: tegnap 20:43 A "jó társaságot" nem tettem idézőjelbe, és a mondat végére nem tettem nevetős smile-t... azt hittem igy félreérthetetlen. Röviden akartam irni, de ugy látszik tulságosan is rövid lett. Pont az ellentétek miatt gondoltam erre... de kösz a tanácsot!:)
Sámannus
@CsipkeRózsa: Sajnos mi állatok módjára mindig szarban hempergünk, ha tenni akarjuk valakinek a szépet.
herczeg0210
@nyanya001: "Sokan így szeretjük őt"...(Halász János)
Equus
@fekete: természetes volt. Én köszönöm, ha segíthettem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.