Életének 88. évében elhunyt az FKGP egykori alelnöke, Lányi Zsolt. 

Lányi Zsolt 1929. július 2-án süzletett a romániai Székelyudvarhelyen. Apai nagyapja Csíkszerdán élt, vállalkozóként dolgozott. Legjelentősebb alkotása a békási szoroson átvezető út építése volt, amit az ő cége épített.

Lányi 1949-ben a Kálmán Gimnáziumban érettségizett, 1949 és 1955 között az újpesti Bőrgyár és 1955-től 1957-ig a Díszműbőrgyár anyagbeszerzője volt.

Meghalt Lányi Zsolt, egykori kisgazda politikus

Lányi Zsolt 88 évet élt /Fotó: RAS-Archívum

Az újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban érettségizett 1949-ben. 1949-1955 között az újpesti Bõrgyár, majd 1955-1957-ben a Díszműbőrgyár anyagbeszerzője. 1991-től 1992-ig a Szent Korona Társaság alelnöke, majd 1992-től tiszteletbeli alelnöke volt.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Cefi: Pont ez jutott nekem is eszembe, mikor nem jutott be a parlamentbe kitalálta, hogy ő örmény származású, és a kisebbségi választásokon is indult, pedig nem örmény volt hanem romániai hazug!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kookas
meghalt torgyán,lányi kijöhet ez után esetleg orbán
RonaGyuri
Lehunyta nagy szemét!
Sajnos nem volt egyedül! =))
Eladott Ország
"Az első Orbán-kormány a rendszerváltás utáni negyedik kormány volt 1998–2002 között. Létrejöttét az FKGP tette lehetővé: 82 helyen léptette vissza képviselőjelöltjeit a második forduló előtt, ezzel megfordította a választási eredményt."
Az ország vezetője,ma már Európa vezérének vizionálja magát, aki korábban két kézzel kapaszkodott a Kisgazdapártba, nem törődve azzal, hogy a jópofa ügyvéd Torgyán József micsoda dúlást visz végbe a mezőgazdaságban. Kit érdekel. Első a hatalom, a megszerezhető haszon, az érinthetetlenség. A pártok, akik már akkor osztották a rangokat, amikor még a jó édes anyukájukon kívül senki nem szavazott rájuk, akkor is egymás kinyírása volt a fő szempont, a bársonyszék puhasága lebegett a seggük előtt. Ez pontosan megmutatja a jellemtelen jellem, Tikkelő bonsai Cézár, a szabadságharcos küldetéstudat karakterének típusát, a Trump és Putyin segge közé beszorult fej emberi selejt mivoltát. Ez magánügye lehetne bárkinek, ha nem ő lenne tök véletlenül a miniszterelnök. Annál, hogy milyen egy miniszterelnök sötét lelke, csupáncsak az borzasztóbb, hogy milyen annak a léleknek a kivetüléséből szárba szökkenő rezsim. Most meg megérdemeljük az ilyen Harrach Pétert, meg a "kádéempét."
Cefi
1998 reggeli músor a televízióban. Lányi már tíz perze fröcsögve szidja Hornt. Egyszer végre közbe tud szólni a riporter: De hat Horn volt a belügyminiszter, és megnyitotta a határt ausztria felé az NDK állampolgárai számára!
Lányi belenézett a kamerába, és ennyit mondott: Horn ilyet sosem csinált.
Ennyit erről az örmény geciről.
papa.49
@Cefi: Pont ez jutott nekem is eszembe, mikor nem jutott be a parlamentbe kitalálta, hogy ő örmény származású, és a kisebbségi választásokon is indult, pedig nem örmény volt hanem romániai hazug!!!
eugen4402
Horn Gyula pedig emlékezetem szerint külügyminiszter volt és nem belügyér...
Az elhunytról semmit, de a hazudozás a patkányoknál nemzeti (haladó) hagyomány...
Eladott Ország
@papa.49: @Cefi: Lányi Zsolt 1929. július 2-án született Székelyudvarhelyen. „Kisebbségben, elszakított területen született, erős hazafias nevelést kapott”. 1937-ben családját kiutasították Erdélyből, a szülőföldről, „ami meghatározó, fájó emléke volt”.Lányi 1945-ben lépett be a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Pártba. Később, 1956-ban újjáalakította az FKGP újpesti szervezetét, ő vette fel Torgyán Józsefet a kisgazdapártba. 1988-ban felújította FKGP-tagságát, ám egy évvel később kizárták a pártból, mert nem értett egyet az akkori vezetőkkel és a párt irányvonalával. Később, 1992-ben visszavették az FKGP-be, majd két évre rá a budapesti területi lista vezetőjeként a parlamentbe jutott. 2000 második felétől megromlott a viszonya az FKGP-t vezető Torgyánnal, egy évre rá pedig kilépett a párt frakciójából. Az aktív politizálástól 2002-ben vonult vissza. Megvalósult Torgyán József, az egykori agrárminiszter álma, akinek sikerült Chilével cseresznyeszövetségre lépni, de Lányi Zsolttal nem.
Cefi
@Eladott Ország: Tegnap 200.39 hozzászólásom. Halottról vagy jót vagy semmit. Örmény, mi, bazdmeg.
Cefi
@eugen4402: Igen igazad van én írtam rosszul, reggel félálomban.
Cefi
@papa.49: A csizmánondó faj és elvtársa.
human
A kisgazdák soha nem képviselték a kisgazdákat. Ahogy a kdnp sem képviseli a keresztényeket.
Eladott Ország
@Cefi: Úgy látom te se írtál semmit az örményről ?
eugen4402
@Cefi: Nem is olyan régen ugyanígy jártam. Délután csak néztem, hogy reggel korán mit pötyögtem a gépbe...:-)))
CsipkeRózsa
Lányi Zsolt mondta:

"A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával".
quadrocopter
"A qrwa édeasanyádat" mondta Lányi - utólag! - a még bekapcsolt mikrofonnak, noha mindenki láthatta, hallhatta, hogy nem a mikrofonnal vitázott!
eszegfu
@CsipkeRózsa: 14:02 Ezt nem hallottam, de jót derültem rajta!:)
human
@CsipkeRózsa: Hát ha szalonnasütésről van szó, akkor biztos.
papa.49
Mindegy most már ritka nagy furmányos hóhányó volt az biztos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.