Jövőre már biztosan kaphat CT-t az Országos Kardiológiai Intézet – ígérte meg az egészségügyi államtitkár, miután kiderült, hogy a szívműtéteknél más kórházba viszik a betegeket, ha CT is kell a vizsgálathoz.

Múlt héten derült ki, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben (OKI) nincs CT-készülék, pedig országszerte itt végzik a legbonyolultabb szívműtéteket, például a gyerekek szívműtétjét.

Ha ilyen eset van, akkor akár nyitott mellkassal is, de a Heim Pál Kórházba viszik át a gyerekbetegeket, a felnőtteket pedig a szomszédos István Kórházba viszik át.

Az intézet igazgatója szerint hetente nagyjából 8-10 ilyen esetről van szó, sosem volt CT-jük, többször is kértek már, de sosem feleltek meg a pályázati kiírásnak. Egy-egy ilyen átvitelnél külön orvoscsoport kíséri a beteget.

Az RTL Klub megkérdezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt, hogy elfogadhatónak tartja-e a helyzete, arra ő úgy felelt: már jövőre lehet új CT-je az intézetnek.

Azt is hozzátette, hogy van olyan kórház, ahol intézményen belül messzebbre kell vinni a beteget, mint az OKI és a Heim Pál Kórház esetében.

(RTL Klub Híradó)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
FELHÁBORÍTÓNAK TARTOM, HOGY kórházaknak pályázni kelljen a készülékekre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Az a legnagyobb szégyen,hogy egy ilyen régóta fennálló intézménynek még nincs ilyen gépe. Mióta a CT létezik már az elsők közt kellett volna kapnia.
justhpeter
@cikicakk55: Mindezzel tisztában vagyok. 39 éves fiam van családdal, aki nemrég szabadult a devizahitel csapdából.
A szavazófülkében nem áll a hátam mögött a fideSS.
nyanya001
Már az idén takarodjatok a q. anyátokba mocskos ganék !
Ludas Matyi
Hogy is volt az Leninnel vagy akar Hitlerrel? Lenint a Stalin elvtars financirozta a bank rablasaival. Hitlert es annak haborujat financiroztak a Rotschild es a Rockefeller Clan avagy csalad. Lazadozol a jelenlegi kormany ellen? Halvany Chancod nincsen megvaltoztatni. A Magyar "honvedseg" a Magyar rendörseg az Orban kezeben vannak. Hogy is tudtak kilöni Nicolae Ceaușescut? Ugy hogy a katonasag es a rendörseg a nep oldalara allt. Ezt magyarban tudod, hogy mikor fogod megerni? Never. A masik, hogy egy felkeleshez egy forradalomhoz igen sok penz kell. Honnan lenne, ha minden a kormany tagok szamlajan van? Talan Soros elvtarsal lehetne valtani egy ket szot, mert mar ö is szarik a Magyar kormanyra!
cikicakk55
@justhpeter: Péter! Megértelek. Engem csak a birkázás zavar. A szavazó fülke a fidess torvénymódosítása miatt szart sem ér. A sok bizonytalan el sem megy szavazni, vagy ha elmegy akkor csak azt tudja kire ne szavazzon. Įgy is úgy is a fidess nyer. Sajnos ma már ott tartunk,hogy ezt a g..i pártot csak erővel lehet megbuktatni,mert itthon Ők a törvény. Ehhez ellenzéki összefogás kéne,de még csak kilátásban sincs ikyen.Jól elvannak az ellenzéki fizetésükből

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.